ויזות לוייטנאם ולסין ומעבר בין מדינות

KrIvInE

New member
ויזות לוייטנאם ולסין ומעבר בין מדינות

אני טס בדצמבר לטיול במזרח.
נוחת בבנגקוק ומשם ממשיך ללאוס, משם לוייטנאם ואז לקמבודיה. מקמבודיה אטוס לפיליפינים ומשם להונג קונג ולסין.
קראתי באינטרנט ופה בפורום על ויזה לוייטנאם, אבל מכל האתרים שמצאתי נראה כי אפשר להוציא ויזה רק להגעה בטיסה - לא לכניסה רגלית.
האם ניתן להוציא ויזה בלאוס לכניסה רגלית לוייטנאם (לא בטיסה)? האם שווה בכלל לעשות את זה (מבחינת מחיר, שירות ובלגן) או שיש דרך לעשות את זה כבר מהארץ?

בנוסף, הבנתי שאת הויזה לסין אפשר לעשות ישירות דרך השגרירות ברח' בן יהודה בתל אביב, אבל צריך לתת מסלול טיול, תאריכים, כרטיסי טיסה וכו'. הפרטים האלה לא סגורים מבחינתי בגלל שסין היא היעד האחרון בטיול.
האם עדיף להוציא את הויזה בעזרת סוכן נסיעות? אם כן, האם למישהו יש המלצה על סוכן שמתמחה בויזות לסין ויוכל לעזור בהוצאת ויזה ארוכת טווח?

אם למישהו יש דעות, המלצות או טיפים שיוכלו לעזור לי אני אשמח לשמוע.
תודה רבה!

sitvaniyot

New member
אז ככה

ויזה לאוס לוייטנאם - מוציאים אצל סוכן בפנום פן ברגע שיודעים מתי ץהיה מוכן לנסיעה. כי הוייטנמים סופרים את ימי הויזה מיום הוצאתה. תמתין יותר מדי תפסיד ימים. קו האוטובוס מפנום פן להנוי די עמוס ופופולרי בין המקומיים. נוסעים בו סוחרים, סטודנטים וביקורי משפחות. אל תתפתה לאוטובוס של התרמילאים\תיירים. יש בו המון רמאויות והוא לוקח יותר זמן ויכניס אותך להנוי בחצות הלילה. באוטובוס הרגיל תגיע בסביבות 6 בערב ויש מלווה שידאג לך במעבר הגבול.

ויזה לסין - עשיתי זאת ביוני האחרון. נתתי בשגרירות תוכנית דמה עם תאריכים הזמנת כרטיס טיסה שנועדה מראש לביטול ושתי הזמנות לאכסניות ראשונות דרך בוקינג היכן שהביטול חינם. הגעתי בשמחה לסין ושם עשיתי מה שרציתי. אף אחד לא שאל ולא בדק. לא צריך סוכן , עושים הכל לבד. יש אפשרות להוציא יותר מ 30 יום, כשתגיע עובדת נחמדה תסביר הכל בעברית.

KrIvInE

New member
תודה רבה!

ולכמה זמן קיבלת את הויזה לסין? אני מתכנן להיות בערך 4 חודשים בסין, ככה שאני אצטרך ויזה ארוכה ככל האפשר. הבנתי שמאריכים אותה בתחנות במשטרה אבל אני מעדיף כמה שפחות להתעסק עם זה..

sitvaniyot

New member
סליחה, צודק טומקו

מרוב טיולים התבלבתי בשמות הבירות אבל לא בשאר הפרטים. בהחלט את הויזה הכנתי בוייאנטיין ומשם נסעתי להנוי. עד שהויזה היתה מוכנה בערך 10 ימים כי בוייטנאם היה כנס ולא נתנו ויזות נסעתי לטייל ב 1000 האיים.

T o m c o

Member
מנהל
יש בעיה אחת, הוא מגיע מלאוס לויאטנם ולא מקמבודיה,
ככה שפנום פן לא בתכנון לפני ויאטנם, מניח שבVientian (בירת לאוס) ניתן לעשות את אותו הדבר, אך תקני אותי אם אני טועה.

אבשלום68

New member
הצעה

נראה לי שגיאוגרפית ומנהלתית עדיף לטייל בקמבודיה ואוח"כ ויטנאם.
כלאמר בלאוס מצפון לדרום, מעבר באיזור 4000 האיים לקמבודיה .
הוצאת ויזה לויטנאם הכי מהר והכי קל זה בסיהנוקוויל או בבאטאמאנג שבקמבודיה.
יש תחבורה מפנום פן בקמבודיה לסייגון בויטנאם גם באוטובוס וגם בסירה וגם כטיול של 3 ימים בדלתת המקונג - טיול מאד מומלץ.
את הויזה לויטנם אתה יכול להוציא בסיהנוקוויל יום לפני המעבר לויטנאם - זו ויזה למעבר יבשתי או מפנום פן יומיים שלושה לפני המעבר

sitvaniyot

New member
ויזות

ויזה לסין כזכור לי ניתן להוציא בארץ עד ל 3 חודשים. לי זה היה ביקור שני בסין ונסעתי לראות דברים מאד מסוימים כך שהוצאתי לחודש.

בקשר לויזת מעבר, כשמה כן היא. רק למעבר ולא לשהות מעל 72 שעות.

והמעבר מוייאטנאם לקמבודיה דרך הדלתא בסירה בהחלט טיול מאד מומלץ.

KrIvInE

New member
זה קצת בעייתי

הטיסות מוייטנאם לפיליפינים עולות הרבה יותר מהטיסות מקמבודיה לפיליפינים, ככה שאני חייב לטוס מקמבודיה.
אבל ידידה שלי עשתה את המעבר מלאוס לפני כמה חודשים, הוציאה ויזה בלואנג פרבנג ולקחה אוטובוס סליפר משם להאנוי ואמרה שהיה ממש סבבה...

בקשר לדלתת המקונג - אי אפשר לעשות אותה הפוך ולטייל בה במעבר מוייטנאם לקמבודיה?

אבשלום68

New member
לואנג פראבנג

זה צפון לאוס כך שאתה מוותר למעשה על טיול במרכז ודרום לאוס.
הטיול בדלתת המקונג אפשרי בשני הכיוונים.

KrIvInE

New member
למה לוותר?

הבנתי שאני יכול לעבור מתאילנד לדרום לאוס במעבר צ'ונג-מק. פחות מומלץ?

אבשלום68

New member
אתה רוצה להתחיל

את הטיול בדרום לאוס ולהצפין עד לואנג פראבנג?
אם כן איך תגיע ללואנג נמטה?
מלואנג פראבנג ללואנג נמטה זה בין 12 ל15 ש' נסיעה
תצטרך לחזור את כל הדרך הזו.......
מה ההפרש בעלויות הטיסה בין ויטנאם לקמבודיה
אולי כדאי לך לחזור מהנוי/סייגון לבנגקוק בטיסה עם אייר אסיה - כ 80 דולר ולטוס מבנגקוק לפיליפינים

KrIvInE

New member
כשבדקתי פעם קודמת

ההבדל היה 50 דולר לפחות.
עכשיו בדקתי וההפרש נמצא באיזור ה-20 ככה שאולי זה באמת לא נורא.
השאלה אם כדאי פשוט לשנות את המסלול?
המסלול המתוכנן שלי היה לעבור מתאילנד ללאוס, משם לוייטנאם ומשם לקמבודיה ולטוס מפנום פן לפיליפינים.
המסלול החלופי הוא לעבור מתאילנד לקמבודיה, לעלות עד לצפון לאוס, לעבור לוייטנאם ולרדת לסייגון לטיסה ישירה לפיליפינים.

אבשלום68

New member
לדעתי אתה טועה

בשיקול של תכנון בגלל 50 דולר.......
זה ממש לא סכום שצריך להתחשב בו, מה שאתה צריך כן להתחשב זה מושא התחבורה ומעברי הגבול.
התחבורה בין לאוס לויטנאם בצפון ומרכז לאוס היא ממש לא חגיגה.
לא באיזור הצפוני של דיאן ביין פו ולא במרכז בין וינטיין/ לואנג פראבנג להנוי.
כך שאני הייתי עובר את הגבול מתאילנד לצפון לאוס ומשם מדרים.
המעבר בין קמבודיה, סיהנוקוויל/פנום פן לויטנאם הוא הרבה יותר ממוסד
מה גם שזה משתלב לך בטיול בדלתת המקונג

lirans611

New member
איזה כרטיס טיסה קנית ?

האם אתה טס לבנגקוק אם כרטיס הלוך בלבד ?
&nbsp

sitvaniyot

New member
כרטיס טיסה לטיול ארוך

היום חברות התעופה מאד לא גמישות בשינויים ובטיול ארוך זו צרה צרורה. כשיוצאים מהארץ ליותר מ 6 חודשים קשה לדעת מתי בדיוק תהיה מוכן לחזור ואני אישית שונאת את הלחץ של מועד מדוייק כי זה הורס את הספונטניות של הטיול. השיטה שלי היא לקנות את הכרטיס הזול ביותר ולוודא שהשינוי לא יעלה יותר מ150$.

למשל הטיול האחרון שלי הקיץ, התחיל בסין והסתיים בוינה. קניתי כרטיס ב 635$ הלוך לבייגין וחזור מוינה. לקראת סוף הטיול אבל בערך 10 ימים לפני תאריך הטיסה שיניתי את תאריך החזור ושילמתי את הקנס. זה עדיין יצא זול מאד.

למעלה