ויזת אורס או חתונה ישרה?

Duvdevanchik92

New member
ויזת אורס או חתונה ישרה?

שלום לכולם,
אני והחברה שלי החלטנו להתחתן. אני גר בארץ והיא בארה"ב.
מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? האם עדיף להגיע לשם להתחתן ולהישאר, או שעדיף לעשות ויזת ארוס בעזרת עו"ד. אני לא מחפש להסתבך עם רשויות ההגירה למרות שאני לא חושש משום שזה לא פיקטיבי ואנחנו אוהבים אחד את השני ונגור ביחד. מה שהכי חשוב לי זה לקבל אשרת עבודה כי אני לא מסוגל לשבת בבית. היא טוענת שאני יכול להגיע אליה ואחרי חודשיים להתחתן והיא תגיש עבורי בקשה לגרין קארד. השאלה האם אני יוכל להישאר מעבר ל6 חודשים בארה"ב בזמן שאני מחכה לקבלת ראיון? כי אני מבין שבזמן הזה אני לא יכול לעבוד.

ועוד שאלה, מישהו יכול להמליץ על עו"ד הגירה לארה"ב טוב?

John the Savage

New member
קודם כל, יש שלוש אפשרויות

1. להתחתן (לא משנה איפה), להגיש גרין קארד בישראל, להמתין כשנה (הזמן שהתהליך לוקח יכול להשתנות בהתאם לעומסים באותו זמן), ואז להיכנס לארה"ב עם גרין קארד. בזמן שמחכים שהתהליך יסתיים, אפשר לנסוע לארה"ב לביקורים, אבל אי אפשר לעבור לגור שם.

2. לטוס לארה"ב כתייר, להתחתן, לחכות 60 יום מהכניסה ואז להגיש את הטפסים. לוקח כ-3 חודשים (ולפעמים קצת יותר) עד שמקבלים אישור עבודה ונסיעות. עד שמקבלים את הגרין קארד עצמו לוקח יותר זמן, אבל ברגע שמקבלים את אישור העבודה+נסיעות אפשר לעשות כמעט הכל. לא משנה כמה זמן ההמתנה לוקחת. כל עוד הגשת את הטפסים ואתה בתהליך, אתה נחשב לחוקי.

3. להגיש בקשה לויזת ארוס מישראל, להמתין כמה חודשים לקבלת הויזה (על פי דיווחים שהיו כאן, כ-4-5 חודשים, אבל לא ראיתי דיווחים עדכניים מהזמן האחרון), לטוס לארה"ב, להתחתן ולהגיש בקשה לשינוי סטטוס לגרין קארד. היתרון העיקרי זה שזה חוסך את ה-60 יום המתנה בתוך ארה"ב. החסרון זה שיש כאן שני תהליכים: קודם הבקשה לויזת ארוס, ואז תהליך שינוי סטטוס בארה"ב.

לכל תהליך יש את היתרונות והחסרונות שלו. לשיקולך.

Duvdevanchik92

New member
תודה רבה עזרת מאוד. רק עוד כמה שאלות קטנות

האם זה משנה כמה זמן צריך לחכות מרגע שנכסנתי לארה"ב ועד הרגע שמתחתנים. או שאפשר להתחתן בשבוע הראשון שנחתתי?
זאת אומרת אני מבין שכ5 חודשים אני לא עובד באופציה השניה

באופציה השלישית אחרי שמתחתנים כמה זמן צריך לחכות עד הרגע שאני מקבל אישור עבודה?

תודה רבה על העזרה

John the Savage

New member
קודם כל

מאמר שכתבתי לגבי כלל ה-60 יום שמסביר למה צריך לחכות:
http://ovrimtousa.50webs.com/index.php?title=כלל_ה-30/60_יום

לגבי עיתוי החתונה, הדיעות בעניין הזה חלוקות. כעקרון, לא חייבים לחכות 60 יום עד החתונה עצמה, אבל גם לא כדאי להתחתן זמן קצר מידי לאחר הכניסה לארה"ב.

ולגבי האופציה השלישית: מהרגע שמגישים את הבקשה לאישור עבודה, גם כאן זה עניין של 3 חודשים פלוס/מינוס עד ששולחים לך את האישור. מה שחוסכים כאן זה רק את ה-60 יום.

למעלה