ויזת אמן,כמה זה קשה?

sup2me

New member
ויזת אמן,כמה זה קשה?

היי אני מפיק מוזיקה. בן 24,ויש לי עסק משלי (שפועל באונליין).
אני עובד כבר הרבה זמן עם זמרים ומפיקים מארה''ב בעיקר,לאו דווקא מפורסמים אבל יש הרבה מוכשרים ואני ממשיך להתפתח. ונכון לעכשיו אני גם מרוויח יפה מאוד מזה.

השאלה היא,אני ממש ממש רוצה לעבור ולעבוד שם,לא מנסה להתפאר אבל אני ממש טוב בזה והרבה אנשים שולחים לי אימיילים והודעות על כך שהיו רוצים לעבוד איתי שם.
כמה זה יהיה קשה לקבל ויזת אמן (זה נקרא O-1?) אשר תוכל לאשר לי לעבוד ולחיות שם?
צריך באמת לזכות בפרסי נובל בשביל דבר כזה? משכורת גבוהה יכולה לעזור לי? ואם כן מה זה משכורת גבוהה בשבילם?

תודה רבה מראש :)

Boston Guy

New member
כדי לקבל ויזת אמן צריך להראות שאתה אמן

להראות "קבלות" לכך שהאמנות שלך זוכה להצלחה מסחרית ולהערכה בתחום המקצועי שלך. למשל זכיה בתחרויות ארציות או בינלאומיות נחשבות בתחום,
קבלת פרסים מקצועיים בתעשייה,
מאמרים חיוביים עליך בעיתונות ממבקרי מוזיקה מוכרים,
רקורד של הצטיינות בלימודי האומנות שלך (בית ספר מקצועי למוזיקה, במקרה שלך)
וכיוצ"ב.
כמו כן עוזר להביא מכתבי המלצה מאנשים בעלי שם בתחום שיכולים להעיד על היכולות שלך וממליצים עליך.

לא מדובר בהכרח על "פרס נובל". אבל מצד שני, זה לא בהכרח "קל".

sup2me

New member
ומה עם ויזת E-1

בהתחשב שאני עובד עם אמנים מחו''ל ומקור ההכנסה הראשי שלי הוא כמעט 90 אחוז מארהב

Boston Guy

New member
מה איתה באמת?

ויזת E-1 - שמה המלא היא "ויזה לסוחרים שעוסקים במסחר בין ארצות על סמך אמנת הסחר" - INTERNATIONAL TREATY TRADER.

תנאי היסוד של הויזה הזו הם:
הויזה מוצאת לבקשת חברה בישראל שמייצאת משהו (מוצר, שירותים וכיוצ"ב) בהקף "משמעותי" לארה"ב, ויותר מ 50% מהמכירות שלה הן לארה"ב.
כלומר - יש תנועה של "תוצרת" ו"כסף" בין ארה"ב לישראל. תוצרת הולכת לארה"ב - כסף זורם מארה"ב לישראל.
המצב הזה צריך להמשיך גם אחרי הנפקת הויזה. כלומר - הויזה מבוססת על כך שהחברה שהעובד שלה מקבל את הויזה נשארת ישראלית ובישראל.

המושג "הקף משמעותי" לא מוגדר בצורה מדוייקת בשום מקום כתוב, אבל מה שרשויות ההגירה אומרות זה שהם לוקחים בחשבון בהחלטות שלהם את הגורמים הבאים:
א. ההיסטוריה של ההכנסות של העסק - כמה שנים אחורה יש וכמה הוא עשה כל שנה (בכלל ומארה"ב בפרט)
ב. הקף העסקאות של העסק בארה"ב כל שנה שצריך להיות "משמעותי" במונחים של אמריקאים
ג. מספר העיסקאות בשנה - הם מחפשים לראות עסק פעיל עם הרבה לקוחות משלמים.

אתגרים:
1. אם אני מבין את מה שאתה כותב נכון, אז "העסק הוא אתה". אם אתה עובר לארה"ב - בעצם העסק כולו עובר לארה"ב... לא נשאר בארץ שום חלק פעיל של העסק בארץ. אז לכאורה - ויזת E-1 לא מתאימה למצב הזה.
כמובן שעם קצת כסף ויצירתיות אפשר לתקן את העניין ולייצר מצב שבו העסק נשאר בישראל והכסף הולך לישראל (ומשם חזרה אליך...) - אבל זה ידרוש הקמת תשתית מתאימה, וזה יעלה כסף גם בהקמה וגם בשוטף.

2.האם הנפח של הפעילות העיסקית שלך "יעמוד בקריטריונים".
נגיד את זה כך:
אם ההכנסה השנתית שלך מלקוחות בארה"ב, כשמתרגמים אותה לשקלים, היא שבע ספרתית ויותר,
ואם יש לך לפחות כמה עשרות לקוחות שמשלמים לך בארה"ב - אני מאמין שניתן יהיה לסרוג סיפור שרשויות ההגירה יקנו.

3. רשות ההגירה "מודדת" את ההכנסות של העסק על פי דו"חות המס שאתה הגשת למס הכנסה בישראל. כלומר גרוש שלא דווח - לא נספר על ידי רשות ההגירה כחלק מההכנסה שלך.

sup2me

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת boston guy

מעריך את זה מאוד! אני חושב שאני אנסה ואלך על הויזה הזאת. אין לי מה להפסיד :)

אם יש עוד מישהו שיכול לתת לי עוד תשובה מהניסיון שלו זה יהיה מעולה!
יום טוב!

לפי מיטב הבנתי הדי דלה בנושא

לא אתה הוא זה שמחליט על איזו ויזה להגיש את עצמך, אלא משרד עו"ד.
ז"א אם אתה לוקח משרד רציני שרוצה להישאר עם אחוזים גבוהים של הצלחה.
בדר"כ מה שקורה הוא שעו"ד הגירה עובר על התיק שלך ומחליט איזו ויזה מתאימה לסיפור אם בכלל, לפני שהוא מתחיל לעבוד. בדר"כ במשרדים הגדולים והמכובדים, הייעוץ הזה בכלל נעשה בחינם, ורק אחרי הייעוץ הראשוני מחליטים על תוכנית פעולה ותשלום.
בהצלחה

Boston Guy

New member
אם כך - שכור את שרותיו של עורך דין טוב לענייני הגירה לארה"ב

התהליך לקבל הכרה בגוף העיסקי שלך (אם עוד לא עשית את זה - אתה צריך להקים "תאגיד" או ישות עיסקית אחרת שתהיה נפרדת ממך) כ"עומד בקריטריונים של בקשת ויזה מסוג E-1" הוא ממש לא פשוט, ואני לא חושב שיש מצב לבצע אותו בלי תמיכה של אנשי מקצוע - אתה צריך עו"ד שמתמחה בנושא ההגירה ומשרד רואי חשבון טוב שמנוסה בעניין.

כמו שאקס-קרלימי כתבה, אם תבחר בבעל מקצוע אחראי ובעל שם טוב בשוק עורך הדין יוכל להעריך עבורך מה הסיכויים לעבור את התהליך בהצלחה - או להמליץ לך על דרך אחרת שאולי יותר מתאימה למקרה שלך.

למעלה