ויזת הגירה לפני או אחרי מעבר לארה"ב?

sofiap1

New member
ויזת הגירה לפני או אחרי מעבר לארה"ב?

היי לכולם
אנחנו נמצאים בערך 9 חודשים לפני מעבר מתוכנן לארה"ב. עקב חישוב לא נכון של זמנים, אנחנו כרגע במצב שבו אנחנו לא יודעים כל כך מה לעשות?...
אם אני מגישה עכשיו את I-130, אני מבינה שזה יקח בערך שנה פלוס עד שנקבל את כל האישורים. עד כמה שהבנתי נכון, לא נוכל להיכנס לארה"ב כל עוד אני באמצע התהליך של הוויזה (בעלי אזרח), וגם אם ניכנס, אני אצטרך לחזור לארץ כדי להשלים את התהליך. הבעיה היא - זמן. אם נישאר פה אחרי המועד שתכננו, זה אומר להישאר לעוד שנה שלמה, וכבר דיי התחלנו להזיז גלגלים שקשורים למעבר (רישום לגני ילדים, CGFNS...).
אם אנחנו עושים את זה מארה"ב, אני מבינה שאני נכנסת כתיירת, אחרי 3 חודשים מבקשת לעשות שינוי סטטוס, ואז במקביל יכולה לשלוח טופס I-765 לאישור עבודה זמנית עד שיאשרו לי הכל. החיסרון הוא שהשינוי סטטוס יכול תאורית לקחת גם שנים. ועד אז, אני נחשבת "זמנית".

השכל הישר אומר להישאר ולעשות הכל מכאן, למרות שזה להפסיד עוד שנה, ולמרות שכבר התחלנו הכל. מצד שני, אנחנו כבר כל כך הרבה שנים מתכננים את זה, ועד שכבר התחלנו את התהליך, זה ממש מרגיש כמו מקל בגלגלים. אנחנו מתים כבר לעבור. ממש סופרים את הזמן.

אשמח לעצות, טיפים, באמת, כל דבר יתקבל בברכה!
 

sofiap1

New member
לגבי חזרה לארץ לצורך ראיון

אשמח אם מי שעשה את זה יספר על התהליך. כמה זמן הוא היה צריך להישאר בארץ? תוך כמה זמן מרגע קבלת האישור נקבע הריאון? וכמה זמן מחכים מהראיון עד לקבלת ה-GC כצמו?
 

KallaGLP

New member
אם את נכנסת בתור תיירת, את אמורה להתנהג כתיירת.

אם את רושמת מראש את הילדים לגן ילדים, ברור שאין לך כוונה להישאר תיירת וזה עלול להחשיד אותך במסירת מידע שקרי לרשויות ההגירה בקשר לכוונות שלך ולמנוע ממך את הזכות לקבל גרין קארד.
אם את נכנסת על ויזת תייר פירוש הדבר שאת מתחייבת שאין לך כוונות הגירה, ושבזמן שהותך כתיירת את לא עושה שום פעולה המעידה על רצונך להישאר בארה"ב למגורי קבע. אמנם מותר לך תאורטית לשנות את דעתך אחרי 90 יום ולבקש גרין קארד מתוך ארה"ב, אבל אם בדיעבד מתגלה שעשית מראש צעדים כלשהם המחשידים לכך שהייתה לך כוונת הגירה עוד קודם לכן, זה מסכן מאוד את הסיכוי שלך לקבל גרין קארד.
נכון שלבעלך האזרח יש זכות לרשום את הילדים לגן, אבל את פקידי רשות ההגירה לא עשו באצבע והם יבינו שזה מעיד על כך שלא סביר שהיית משאירה את ילדייך בארה"ב בלעדייך, ושלכן מראש התכוונת להישאר איתם שם.
מהלך של להגיע כתייר ולהצהיר על שינוי כוונות בהמשך מתאים יותר לזוגות צעירים ללא ילדים ומחויבויות, ואפילו אז התחלנו לאחרונה פה בפורום להזהיר מפני הצעד הזה, שכן בעקבות הצעדים שטראמפ נוקט בהם כדי לצמצם הגירה, יש סימנים להחמרת היגשה מצד הרשויות כלפי המהמלך הזה (לאחרונה 60 יום הפכו ל-90 יום והתקבלו הוראות לבדוק בציציות את הנסיבות של מי שמשנה את דעתו. את יכולה לעשות חיפוש - היו הרבה דיונים בנושא בפורום).
 

iamDora

New member
הנה, בקצרה, סיפור ההגירה שלי- אולי זה יעזור לך להחליט

היי,
הגשנו I-130 בשבילי מהארץ (בעלי אזרח) ואחרי חמישה חודשים עברנו לארה''ב. נכנסתי לאמריקה עם ויזת התייר שלי, תוך כדי תהליך הגירה, ושהיתי חצי שנה בהתאם לאשרה הסטנדרטית שמקבלים. במהלך השהות לא עבדתי ולא למדתי- הייתי בבית עם הילדים ולא עשיתי שום דבר שמעיד על מעבר (לא רשיון נהיגה מקומי, לא כרטיס לספריה, לא רשמנו חשבונות על שמי) אחרי חצי שנה חזרנו לישראל גם כי נגמרה הויזה וגם כי חשבנו שנקבל תאריך לראיון. אחרי חודש וחצי בישראל הבנו שהראיון לא באופק והחלטנו לחזור לארה''ב. הכניסה הזו הייתה יותר קשה- תשאול מעמיק של פקיד ההגירה שלא היה מאוד מרוצה ממה שאני עושה. סיפרתי את האמת- אני בתהליך הגירה ואני רוצה לשהות לצד בעלי והילדים עד שאקבל תאריך לראיון. אין מניעה לעשות את זה אבל זו לא דרך המלך.
נכנסתי וקיבלתי עוד אשרת שהיה לחצי שנה. אחרי חודשיים וחצי קיבלתי תאריך לראיון נסענו לישראל ואחרי חודשיים חזרנו לאמריקה, הפעם עם גרין קארד.
אז לשיקולך, נסיעות הלוך חזור לישראל שיכולות לעלות לא מעט.
מצב מאוד אמיתי בו את אחרי הראיון אבל עדיין בלי מסמכים או דרכון ואת נשארת בארץ לפרק זמן לא ידוע כשבעלך נוסע חזרה לאמריקה- כלומר אפשרות קונקרטית של פיצול משפחתי.
מצב הרוח של פקיד ההגירה בכניסה לארה''ב שיכול בקלות לשלוח אותך חזרה לישראל לחכות שם עד שתקבלי גרין קארד.
בהצלחה
 

sofiap1

New member
אז מרגע שקיבלת את הזימון לראיון

מה היו השלבים?
בדיקת רופא,המתנה לראיון ואז המתנה לויזה?
הכל לקח חודשיים?
 

iamDora

New member
השלבים

קיבלנו מכתב ואימייל עם תאריך לראיון
התקשרתי לקבוע תור למרפאה- נקבע מועד שבועיים לפני הראיון
הזמנו כרטיסי טיסה לישראל בהערכה שהכל יקח בערך שלושה שבועות
אחרי הראיון התברר שחסרים מסמכים, השלמנו אותם אבל נשארנו לחכות לדרכון ולמעטפת המסמכים חודש.
היינו חודשיים בישראל. כשמתוכם חצי מהזמן רק לחכות לשמוע מהקונסוליה שהכל בסדר.. זה מאוד מייאש וכבר שקלנו להתפצל ושבעלי יסע חזרה אבל בסוף נשארנו יחד.
 

iamDora

New member
התחלנו תהליך במאי 2016

נסענו בספטמבר 2016
חזרתי לישראל פעם ראשונה במרץ 2017
נסענו שוב באפריל 2017
ואז נסענו שוב לישראל- לראיון- ביולי 2017
חזרנו לארמריקה בספטמבר 2017
 

ilanvag

New member
דורון העלה שאלה קריטית. נתון מהותי נוסף -

אני מבין שהילדים שלך כבר היו אזרחים בעת המעבר לארה"ב. רק את היית צריכה גרין קארד.

זה הבדל די מהותי לעומת מצבה של פותחת השרשור, כי בין השורות אני קורא שרק בעלה אזרח, והילדים לא (אם כי זה לא בטוח לגמרי, אז כדאי שהיא תבהיר). ועדיין, ההבדל היותר מהותי (לדעתי) הוא העיתוי. אם המעבר שלך היה לפני יותר מחצי שנה, אזי אני חושש שהניסיון שלך כבר לא רלבנטי. הכללים הוקשחו והוחמרו, וקציני ההגירה בכניסה הונחו להיות הרבה יותר מחמירים.

את כותבת "תשאול מעמיק של פקיד ההגירה שלא היה מאוד מרוצה ממה שאני עושה" - יש מצב שכיום, היית נשלחת בחזרה לישראל, ולא היו מאשרים לך כניסה...
 

iamDora

New member
הילדים היו בתהליך אזרחות

נסענו מלכתחילה לארה''ב בזמן שאני בתהליך הגירה כי קיבלנו הזמנה לראיון לאזרחות של הבן הבכור שלי. החלטנו להשאר עד שהשני יקבל גם את האזרחות שלו. עד שהוצאתי להם SSN ודרכון לקח כמעט חצי שנה.
נכון, זה מצב שונה מזה של פותחת השרשור.
ואכן, העיתוי באמת אולי לא רלוונטי כי הרבה מאוד השתנה. ידעתי שיש מצב שישלחו אותי בחזרה ולכן אני כותבת את זה לכל מי ששואל אותי. אין מניעה לשהות בארה''ב בזמן תהליך הגירה אבל דרך המלך היא לחכות בישראל לתום התהליך
 

Boston Guy

New member
האופציה היחידה שפתוחה בפנייך כרגע היא הגשה מישראל

בגלל פעולות שלכאורה כבר עשית - "רישום לגני ילדים, CGFNS...",
ובגלל שכרגע נראה שיש שינוי בכללים שעליהם מבוססת תאוריית ה"אחרי 3 חדשים מהכניסה נגיש בקשה" והידוק הבדיקות מצד ההגירה על אנשים שעושים את זה -
ההערכה שלי היא שאת "שרפת" לעצמך את היכולת להשתמש במסלול של "כניסה לארה"ב תוך כדי תצהיר שקר שאת באה כתיירת ואז הגשת בקשה מתוך ארה"ב".
הסבירות שיתפסו אותך בשקר גדולה מדי, ואם זה יקרה התהליך יכשל ויאלצו אותך לעזוב את ארה"ב.
 

doronf65

New member
מנהל
במיוחד במצבך - תקשיבי לבוסטון גאי

הדבר הכי נכון הוא להגיש מהארץ. אפשר על זה להלביש כל מיני "תרגילים" כמו לנסוע ולחזור, אבל זה הופך יותר ויותר מסוכן בגלל ההחמרות ברוח המפקד טראמפ. אין פה החלטות קלות, אני מבין את הלחץ, אבל אנחנו לא יכולים לתת תרופות פלא בשלב מאוחר כל כך בלו"ז שלכם. היום הכל יותר מסובך...
&nbsp
אגב. מה עם הילדים? הם אזרחים? אין סוגיות הגירה עבורם?
 

sofiap1

New member
לגבי הילדים

הם לא אזרחים, חשבנו לאזרח אותם, אבל אז המילצו לי כבר לעשות לכולנו (אני והילדים) CG ואחרי שהוא יהיה ברשותנו, ללכת לסניף דואר כלשהו בארה"ב ולהוציא להם דרכון. ההמלצה הייתה לא לעשות שני מסלולים במקביל אלא מסלול אחד לכל המשפחה.
לא יודעת מה היתרונות ומה החסרונות.
בכל מקרה מבחינת זמנים אני יודעת שאותם נספיק לאזרח לפני הטיסה אם נחליט שזאת האופציה הכי טובה....
 

zuki3

New member
אז אין לכם שום אפשרות לעשות את התהליך

מארצות הברית,
אם הילדים שלכם לא אזרחים אמריקאים ואין להם גרין קארד,
אין לכם בכלל אפשרות לנסוע עם ויזת תייר ולשנות סטטוס,
אסור, זה לא חוקי, לשלוח ילדים עם ויזת תייר לגני ילדים או בתי ספר,
מה שאומר ששינוי סטטוס, גם לא יעבור אצל שום פקיד, וגם יצטרכו להשאר בבית לפחות חצי שנה.
בקיצור, הדבר היחיד שאתם יכולים לעשות, זה לדחות את הנסיעה, או שבעלך יסע לבד, אין לכם שום אפשרות חוקית אחרת
 

sofiap1

New member
אוקיי, אני מבינה שזה באמת הולך להיות תהליך של GC

השאלה היא האם לאזרח אותם ולעשות רק לי GC, או לעשות לכולנו ביחד?
 

ilanvag

New member
לא ברור לי למה את מתכוונת כשאת כותבת "לאזרח" את הילדים.

האם ההורים של בעלך הם גם אזרחים אמריקניים, ואת מתכוונת לשימוש ב"חוק הסבא" ?
&nbsp
או שאת מתכוונת למשהו אחר?
&nbsp
קשה לענות לך כשאין לנו מושג למה את מתכוונת...
 

sofiap1

New member
הסבתא (אמא של בעלי) היא אזרחית

הכוונה היא להשתמש בחוק הסבא
 

ilanvag

New member
אוקיי, יש פה מומחים לנושא הזה, אני לא אחד מהם.

נחכה עד שאלו שעברו את התהליך ומכירים אותו לעומק ייכנסו ויגיבו לגבי משך הזמן שהתהליך לוקח, וכדומה. מה שמעניין לדעת, לדוגמה, זה האם כל הבלאגנים והעיכובים שיש כיום בתהליכי הגירה שונים - האם זה משפיע גם על התהליך הזה. לא יודע.
 

zuki3

New member
גרין קארד לכולם

אין שום יתרון לחוק הסבא, רק חסרונות,
אתם בכל מקרה צריכים לעבור תהליך גרין קארד, אז במקום לעבור 2 תהליכים שונים במקביל, יותר פשוט לעבור עבור כולם את אותו התהליך, ככה תמלאו את אותם טפסים, ותקבלו ביחד את הויזה,
חוק הסבא הוא בעיתי מכמה סיבות, אתם גם צריכים למצוא הוכחות שהסבתא גרה בארצות הברית במשך 5 שנים, ולמרות שזה נשמע פשוט, זה לא, לכו תמצאו מסמכים לפני 40 או 50 שנה , ואז אתם צריכים להוציא לילדים ויזת תייר בנוסף, ויש את עניין תזמן הויזות, כי לכל ויזה יש חלון זמן שצריך להשתמש בו,
ולכן עדיף להוציא לכולכם גרין קארד ביחד, רק שתבינו שזה תהליך שיכול לקחת שנה.
 

logico1

New member
יש יתרון לחוק הסבא בהרבה מקרים וגם חסרונות

לחוק הסבא יש רק יתרונות שאין בכלל ל GC .
N600K- טופס אחד - הליך אחד - GC מספר שלבים מספר גורמים
N600K- אתה בוחר את מיקום המשרד המטפל - GC - לא בשליטתך
N600K- תשלום אחד בלבד , GC - מספר תשלומים
N600K- הילדים מקבלים אזרחות בארה"ב באופן מידי - GC - הליך נוסף
N600K - אין צורך בשום בדיקה רפואית - GC - חובה
N600K- לרוב זמן הטיפול קצר או ארוך תלוי במשרד שבחרת GC- ארוך ומתארך.

לגבי הוכחות - מספיק שיש הוכחות שהסבתא שילמה מס הכנסה, מקבלת פנסיה ושילמה מיסים מעל 5 שנים וכל מסמך אחר שמאשר שהייה מעל גיל 14

יש יתרון וחסרון לכל הליך ולכן זה עניין של זמן ומזל, יכול להיות שאזרוח יקח 3 חודשים יכול לקחת שנה ושמונה חודשים
כנ"ל GC
 
למעלה