ויזת לימודים ארה"ב ושינוי סטטוס

ORRIL

New member
ויזת לימודים ארה"ב ושינוי סטטוס

היי
אני טסה לארה"ב על ויזת J1 למשך 3 חודשיים ואני רוצה להישאר ללמוד שם בתוכנית לאומנות למשך חצי שנה על ויזת M1 או F1 (עדיין לא נסגרתי על תוכנית). האם אפשרי? מישהו יודע מה תהליך שעלי לעשות? האם אני אמורה לעשות את תהליך ההרשמה ללימודים והגשת בקשת הויזה כשאני עוד בארץ? או רק כשאני כבר בארה"ב?
תודה רבה

John the Savage

New member
תיאורטית זה אפשרי לעשות שינוי סטטוס, אבל בעייתי

קודם כל, זה בעייתי משום שתהליך שינוי סטטוס לוקח הרבה זמן. לפחות 3 חודשים, ולפעמים גם חצי שנה. שנית, צריך להיזהר ממצב בו ישללו את שינוי הסטטוס בטענה שנכנסת עם ויזה אחת תוך כוונה מראש לעשות דברים אחרים שאינם עולים בקנה אחד עם המטרה של הויזה הראשונית.

על הבעיה השניה ניתן להתגבר בשתי דרכים:
1. אופציה אחת זה לחכות לפחות 60 יום מהכניסה ועד שמבקשים שינוי סטטוס, ולא לעשות לפני הכניסה פעולות כגון הרשמה ללימודים שמעידות על כוונה מראש.
2. אופציה שניה זה להצהיר בכניסה שבכוונתכם גם לחפש תוכנית לימודים ולשנות סטטוס בהמשך. אני יודע שבויזת תייר זה אפשרי (במקרה הזה כותבים בהערה prospective student על אישור הכניסה). לא יודע מה יקרה בסוגי ויזה אחרים.

לגבי הבעיה הראשונה: כעקרון, ברגע שהגשת בקשה לשינוי סטטוס, מותר להישאר בארה"ב גם לאחר תום אשרת הכניסה המקורית, אבל אסור להתחיל ללמוד לפני שמאשרים רשמית את שינוי הסטטוס.

במילים אחרות: יהיה הרבה יותר פשוט (אבל יותר יקר) לצאת מארה"ב, להוציא ויזת סטודנט, ואז לחזור שוב.

למעלה