ויזת עבודה (רילוקשיין)

ויזת עבודה (רילוקשיין)

פנתה אלי חברה אמריקאית בשל הניסיון שלי במחשבים (6 שנות ניסיון) השכלתי סמתי 3 שנים מתוך 4 שנים. ציינתי בקרות החיים שאני בוגר B.A . היום אני עובד בחברה מאוד גדולה באנגליה , וזה על סמך ידע רב שיש לי בתחום. ישנה אפשרות שאני אקבל הצעה אטרקטיבית לעבור לגור בארה"ב (רילוקשיין) רוצה לדעת מה היו השלכות אם אומר להם שאין לי תואר, האם בכל זאת אקבל אישור עבודה. אשמח לכל מידע בנושא.ואיך זה עובד קבלת ויזת עבודה בארה"ב. אין לי ספק שאני מתאים לעבודה מבחינת ידע השאלה האם מבחינת הרשיות אוכל לקבל אישור עבודה למרות העובדה שאין לי תואר? תודה מראש אורי

odedee

New member
תלוי...

ויזת עבודה רגילה דורשת תואר ראשון לפחות או המקביל לו, ולא בטוח אם יתנו ל-6 שנות הנסיון שלך משקל כזה שיוותרו על הדרישה לתואר ראשון. אם יש לך נסיון יחודי, יתכן שאפשר להביא אותך על סמך זאת. אבל הסיכויים לא טובים, לדעתי. בתחום המחשבים יהיה כנראה קשה לטעון שיש לך ידע יחודי שבגללו המעסיק חייב להביא אותך במקום להעסיק עובד מקומי. לדעתי תזדקק ליעוץ מקצועי של עו"ד מתמחה שיוכל לשקול את המצב הקונקרטי - איזה נסיון יש לך בדיוק, מה המעסיק צריך, וכן הלאה.

Jonathans

New member
תשובה לאורי

לפי דעתי אם יש לך שלוש שנים מתוך ארבע זו לא בעיה ,במידה ועשית השתלמויות נוספות ו/או תעודת בגרות.הרשויות בארה"ב מקבלות כתחליף לתואר הערכה מקצועית הקובעת לימודים שונים כשווי ערך לתואר.ישנו מומחה (פרופסור לחינוך)בקליפורניה שקבע כי לימודים לתעודת בגרות בישראל מקבילים לשנה ראשונה באוניברסיטה אמריקנית והוא מצרף את זה לייתר אישורי הלימודים ומספק הערכה לרשויות.לדעתי הבעייה שלך יכולה להיות עם החברה עצמה וצריך לחשוב כיצד לפתור אותה.

Boston Guy

New member
כמו שאמרו כאן - הבעייה שלך דווקא המעסיק

קודם כל אתה צריך לבדוק שהמעסיק מוכן לקבל את זה שקורות החיים שהגשת לו אינן מדוייקות. "ניפוח" קורות חיים היא תופעה ידועה בארה"ב, ויש מעסיקים שלא רואים זאת בעין יפה. אם המעסיק COOL עם זה, הוא כבר ימצא את הדרך ל"החליק" את העניין מול רשויות ההגירה... עורך דין טוב יכול לעשות הרבה – ואם יש לך 3 שנות לימודים פלוס 6 שנות עבודה אז יש לו עם מה לעבוד.

womanandl

New member
תודה רבה על המידע.

בעלי החליט לידע את הסוכן שהוא אינו בעל תואר הקדמאי ושיש לו הוכחה לגבי אותם השנים שהוא למד. והוא/הם יחליט/ו מה לעשות עם זה. תודה !

בניגוד לדעות שקיבלת

יש לי תשובה קצת אחרת. ויזת H1B דורשת תואר ראשון לפחות או 3 שנות נסיון על כל שנת תואר, כלומר מינימום של 12 שנות נסיון. 6 שנים לא יעמדו בקטגוריה הזו. תצטרך להשיג אישורים וגליונות ציונים ואת העתק התואר עצמו על מנת להגיש את הבקשה. כל עו"ד שמכבד את עצמו יאמר לך שסיכוייך קלושים ללא תואר או 12 שנות נסיון אקוויבלנטי. שנית, מכסת הויזת לשנת 2004 נגמרה, כך שכרגע בכל מקרה אין מה להגיש ל-2004. אפשר שוב להגיש באוקטובר עבור שנת 2005. שלישית, במידה ואתה עושה רילוקיישן עם חברה עבורה אתה כבר עובד בישראל, ולא קיבלת הצעה מחברה חדשה, ואתה עובד בחברה בישראל לפחות שנה, ייתכן שתוכל לקבל ויזת L שעליה לא חלות ההגבלות האלה.

Jonathans

New member
לעדי היקרה

הפתרון עליו דיברתי על מנת לעמוד בדרישות התואר אינו הפתרון של שנות נסיון במקום תואר.ישנם מקרים בהם אדם למד בלימודים שווי ערך לתואר והרשויות מקבלות את זה במידה ומוגשת חוות דעת מקצועית (שעולה דרך אגב כ350 $)המפרטת ומסכמת את כל לימודי המועמד הרלוונטים ואשר ה"שורה התחתונה" שלה היא שהשכלתו שוות ערך לתואר מסויים ,הרלוונטי לבקשה המוענק בארה"ב. לעניין המכסה ,רציתי לשאול אותך האם יש פרסום רשמי בנושא ומתי לפי ידיעתך נגמרה המכסה(יש לי מישהו שהגיש לפני שבוע בדיוק בקשה בהליך פרימיום.הייתכן שעורך דינו לקח ממנו כסף על הטיפול למרות שהמכסה נגמרה?)

movingtoCA

New member
H1

אני אכשיו בארה"ב על H1 ללא תואר ראשון , יש לי שלש שנות לימוד באוניברסיטה + 6 שנות נסיון וזה תפס

womanandl

New member
מה עשית בכדי לקבלH1 ?

מה זה אומר H1 ? בנתיים לא קיבלנו תשובה או בקשה להגשת הניירת. הגשת בקשה לשנת 2004 מסתיים בסוף השבוע. זה מעבר לחברה חדשה לא קשור לחברה הנוכחית שבה הוא עובד באנגליה. תודה

PREMIUM PROCESSING

למיטב ידיעתי המכסה תסתיים בשבוע הבא. אם תספיק לשלוח במהלך השבוע, ייתכן שעוד תספיק. כל יום זה משתנה ולכן צריך לבדוק טוב. לגבי שנות נסיון במקום תואר, אני חוזרת על דבריי - דרישות הINS הן שעל מנת להכיר בנסיון כשווה ערך לדרישת התואר של ויזת H1B, אתה צריך 3 שנות נסיון רלוונטי (שיקבע ע"י מעריך חיצוני), עבור כל שנת תואר.

למעלה