ויזת E-2 ודרכון אירופאי

user4576

New member
ויזת E-2 ודרכון אירופאי

לקוח מפה: http://www.icharsky.com/Polish_passport_USA_Visa.asp 2. ויזת עבודה למחזיקי דרכון פולני המשקיעים בארה"ב ישראלים יכולים לקבל ויזת עבודה בארצות-הברית ללא הגבלת זמן - בזכות דרכון אירופי (עיתון מעריב 25.4.06) יש לכם דרכון צ'כי, פולני או ממדינה מזרח אירופית אחרת? אתם יכולים לפתוח עסק ולחיות בארה"ב השקעה של כמה עשרות אלפי דולרים תעניק ויזה מיוחדת בשם ,E-2 שתאפשר לכם לעבוד באמריקה כל החיים מאז ומעולם מנסים הישראלים להשיג בכל דרך אפשרית היתרי עבודה או הגירה לארצות-הברית, בניסיון לרדוף אחר חלום ההתעשרות בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. כעת מתברר כי חלקם מצאו דרך מקורית במיוחד לקבל את הוויזה הנכספת - דווקא בזכות המוצא המזרח אירופי שלהם. בשנתיים האחרונות, מאז הצטרפו מדינות מזרח אירופיות רבות לאיחוד האירופי, שוקדים ישראלים רבים בעלי שורשים במדינות הללו על קבלת אזרחות ודרכון מהן. מאחורי ההליך הזה עומדת התקווה לזכות באפשרות לעבוד בכל רחבי אירופה, אך ישנה גם הטבה נוספת שמעניק הדרכון - אפשרות לחיים ולעבודה בארצות-הברית. ישראלים רבים אינם יודעים זאת, אבל הממשל האמריקני חתם עם עשרות מדינות ברחבי העולם על אמנה המעניקה לאזרחי אותן מדינות ויזת עבודה בארצות-הברית לכל החיים. הוויזה, שסימולה במחלקת המדינה האמריקנית הוא ,E-2 ניתנת בקלות יחסית, אך בתנאי בסיסי אחד - הקמת עסק עצמאי בארצותהברית בהשקעה של כ50- אלף דולר. למרבה ההפתעה, ובניגוד גמור לקשיים שמערימים האמריקנים בהענקת אשרת כניסה או גרין קארד, כל מה שצריך לעשות כדי לקבל ויזת E-2 הוא להציג בשגרירות האמריקנית את הקבלות המאשרות כי הסכום המדובר אכן הושקע בהקמת העסק. עם זאת, ישראלים שינסו לקפוץ על העגלה ימצאו עצמם עומדים בפני משוכה גבוהה - בעוד שמדינות רבות בעולם חתומות על האמנה ( אפי לו איראן ופקיסטן,( ישראל לא עשתה זאת. כאן בדיוק נכנסת לתמונה האזרחות האירופית. שלל מדינות בגוש המזרחי הצטרפו להסכם, וביניהן בולגריה, צ'כיה, פולין, ליטא, סלובקיה, רומניה ואוקראינה. המשמעות: ישראלי שמחזיק באזרחות של אחת המדינות הללו - ויש ישראלים רבים שמתגאים בדרכון זר כזה - יכול לקבל את הוויזה הנכספת. ואכן, לא מעט ישראלים גילו לאחרונה את הקומבינה המוצלחת: אחרי שזכו באזרחות אירופית הם מציגים את הדרכון החדש והנוצץ בשגרירות האמריקנית, ובמקום לבקש ויזת תייר, כפי שעושים 130 אלף ישראלים מדי שנה, הם ממלאים טופס לוויזה מסוג .E-2 "ישראלים כבר קיבלו ויזות כאלו ופתחו עסקים בארצות-הברית," אמר עו"ד פרי נובוטני, המייצג אזרחים בהליכי בקשות היתרי עבודה באמריקה, "זו ויזה נוחה מאוד, שמאפשרת כניסה חופשית לארצות-הברית ועבודה שם למשך זמן בלתי מוגבל. אם סוגרים את העסק ופותחים אחר, צריך לקבל אישור מחודש. כצפוי, ישראלים בעלי דרכון אירופי עלו על השיטה ומטופלים בשגרירות האמריקנית כאזרחים אירופים לכל דבר." כיום קיימת גם אפשרות הגירה לארצות-הברית שלא באמצעות בני זוג אמריקנים, אבל הליך זה שמור לאנשים אמידים. על פי הנוהג האמריקני, כל אדם שמציג הוכחה להשקעה של חצי מיליון דולר באזורים עניים יחסית בארצות-הברית, או מיליון דולר בכל אזור אחר, זכאי למעמד של תושב קבע, הידוע יותר בשם גרין קארד. האפשרות השנייה היא לזכות בהגרלת הגרין קארד, אבל הסיכויים לכך קלושים: מבין 15 אלף ישראלים שניגשים להגרלה זוכים כ150- איש בלבד בכל שנה. "אשרת E-2 התגלתה כפתרון מעניין מאוד," הסביר נובוטני, "יתרון חשוב נוסף הוא הזריזות שבה היא ניתנת. בניגוד לאשרות עבודה מסוגים שונים, E-2 אינה דורשת מסלול ביורוקרטי ארוך. זו ויזה של משרד החוץ האמריקני בלבד, ולכן מקבלים אותה בשגרירות בתלאביב בתוך חודשיים." _____________________________________________________________________ 1.אתם יכולים לספק אישור/שלילה של המידע הנ"ל? 2.אפשר לקבל עוד פרטים על הויזה הזו? 3.האם אחרי שיש לי כבר ויזה כזו קיים מסלול כלשהו שיכול להוביל אותי ממנה עד לאזרחות? מה המסלול הזה, מה הוא דורש וכמה זמן הוא אמור לקחת בערך? תודה.

Cappuccino

New member
תשובות

1. ברמת העיקרון, הדברים נכונים. 2. פרטים נוספים: * הרעיון המרכזי הוא שקודם רוכשים את העסק ורק אחר כך מגישים את הבקשה, מה שמהווה יתרון מסויים בהליך מול הקונסול אבל חובה להתיעץ קודם עם עו"ד בעל נסיון עדכני, בנושא ספציפי זה. * תנאי חשוב שלא הוזכר בכתבה הוא שעל המבקש לעבוד ולנהל אישית את העסק. * ההשקעה חייבת להיות כזו שבמידה והעסק יכשל, רובה יילך לטימיון. * את הבקשה ניתן להגיש בארץ, או כשינוי סטטוס בארה"ב (למעט אם נכנסים ללא ויזה על הדרכון הארופי). בניגוש לרוב המיקרים, אני ממליץ כאן לבצע את ההליך מישראל, הן בגלל לו"ז קצר יותר והן בגלל ש סכום של כ50- אלף דולר, אמור להספיק לקונסול, בעוד שבארה"ב, הסכומים גבוהים יותר. * ולסיום, עניין מאוד חשוב: בן הזוג של המבקש/בעל העסק, יכול לקבל אישור לעבודה, אשר טוב לעבודה בכל מקום, כולל פתיחה וניהול עסק אחר ללא מגבלות. לפיכך, הייתי ממליץ לתכנן את ההליך תוך התיחסות גם לנקודה זו. בהצלחה ואם יש שאות נוספות, לא להסס.

user4576

New member
האם אני יכול במקביל לניהול העסק

גם לעבוד כשכיר? כלומר, נניח אני משקיע את ה 50 אלף דולר בהקמת עסק חדש שיהיה שייך ב 100% לי, והעסק הזה עובד ומתגלגל ונשאר שייך לי ב 100% ואני משאיר את הכסף בעסק ולא מושך אותו (העסק יכול נניח לעסוק במסחר במניות בבורסה, לדוגמא? ואני אשאיר את הרווחים בעסק) - האם במקביל, אני גם רשאי לעבוד כשכיר רגיל בחברה כלשהי?

user4576

New member
וכמובן

תודה על התשובה הקודמת

Cappuccino

New member
התשובה שלילית אולם,

אמנם תנאי ויזה זו, מחיבים לעבוד אך ורק באותו העסק שבגינו התקבלה הויזה, אולם אם אתה נשוי, אולי תרצה שאשתך היא שתהיה בעלת הויזה הראשית וכך אתה תוכל לעבוד בכל מקום.

למעלה