ויזת H וויזת J

• פותח הנושא chock
  • פורסם בתאריך

chock

New member
ויזת H וויזת J

ביולי הקרוב אני נוסע לארה"ב לעבוד כרופא. אשתי אמורה התחיל את העבודה כאחות. הבעיה מתחילה בכך שאת בחינת הרישוי היא תעשה ביוני ורק אז תקבל את הרשיון לעבוד בארה"ב. משם יש לה את האפשרות לקבל ויזת H ואח"כ גרין קארד(אחות=מקצוע נדרש). בינתיים אני חייב להגיע לאה"C להתחיל את העבודה. עד כה ביה"ח תמך ככל הנראה בויזת J ובויזת H. ממה שהבנתי ביה"ח שינה את המדיניות ואינו תומך יותר בויזת H1 לרופאים. כך שאם אקבל ויזת J1 אשתי תקבל J2 והדבר יגרום לכך שגם מעבר לגרין קארד בהמשך - יחייב אותנו לחזור שנתיים לארץ (תנאי בסיסי בויזת J1). מדפדוף בפורום ראיתי שלעיתים ניתן ללחוץ על האוניברסיטה. הבוס שלי בביה"ח מוכן לעזור, אבל הוא לא קובע המדיניות באוניברסיטה. בכל מקרה אשמח לקבל הצעות כיצד לפעול, דרכים לעקוף את הבעיה ?

לא הבנתי כלום, מה בין H לאוניברסיטה

?? אם אתה נוסע לעבוד כרופא, הרי שיכולים עקרונית להציע לך H. מי המעסיק שלך? אוניברסיטה? מכסת הויזות H לשנת 2004 הסתיימה, ולכן ניתן לקבל אותן רק החל מאוקטובר 2004. J1 לרופאים אכן מחייב חזרה לארץ לשנתיים (212E), אבל זה לא תנאי בסיסי של כל ויזת J. אם המעסיק שלך הוא אוניברסיטה, להם הרבה יותר קל להוציע לך J1 מאשר H שמחייב אותם בהליך יותר ארוך וכו'. אכן אין אפשרות מעבר לג"ק מויזת J, אבל אם אשתך תגיע על J2 ואח"כ תעבור לH, תוכלו לשנות סטטוס ולהגיש הליכים לג"ק.

17205

New member
אצל רופאים זה קצת שונה

השאלה באם אתה מגיע למחקר בלבד ולא צריך לבצע עבודה קלינית על חולים הם יכולים להיות גמישים איתך ואז אתה כמו כל חוקר אורח. רוב הרופאים רוצים גם לצבור ניסיון קליני או במילים אחרות, תואר BIA שפרושו been in america, ולכן המצב יותר מסובך. כמו שאני הבנתי זה לא בית החולים שינה את המדיניות אלא היה שינוי מדיניות כולל בכל הנושא של ויזות לרופאים זרים. לגבי הבעיה שלך תבדוק את האפשרות שאשתך תגיע על ויזה B1/2 יחד איתך ואחרי שהיא תעבור את הבחינות היא תחליף לויזת אחות

rachello1

New member
J- 1 visa

ברגע שנכנסת כרופא על J-1 הסכויים שלך אחכ לצאת מהשנתיים בבית שואפים לאפס ולא משנה מה הסטטוס של אשתך

chock

New member
ויזת J1 וויזת H1

מבחינת המכסות לויזת H - המעסיק הוא אוניברסיטה ולכן הוא פטור מעניין המכסות כך שאין בעיה. נכון שנוח יותר לביה"ח להציע J1 אבל ויזה זו תגביל אותי.בנוסף, אני מבין שלא משנה מה הסטטוס של אשתי - אצטרך לחזור לארץ אלא אם אגיש weiver לויזת J1 שבה ביה"ח מציע לי עבודה ואני מתחייב לעוד 3 שנים. אם למישהו יש נסיון - הצעות ליעול , דרך פעולה אחרת פרט לויזת J1 וכל מה שיגרר לאחר מכן אשמח לשמוע

menisc

New member
מס הכנסה

מנסיוני מומלץ מאד לקבל ייעוץ טרם נסיעה. אני ממליץ על WWW.USISRAELTAX.COM

למעלה