ויזת I

kukibubi

New member
ויזת I

הי לכם רציתי לשאול שאלה לגבי ויזת כתב (I) אני יודע שהויזה הזאת מיועדת לכתבים בלבד וניתן להוציא אותה מארה"ב או מהארץ במידה ואתה נשלח מעיתון ישראלי אני רוצה לברר מה ההשלכות של הויזה הזאת, האם אפשר להמיר אותה אחרי תקופה ל H1B במידה ויש לכם מידע חיוני אשמח לשמוע תודה רבה

odedee

New member
השלכות?

ויזת I מיועדת לאנשי מדיה שנשלחים ע"י מעסיק זר לשהות בארה"ב כנציגיו. אסור להם לעבוד אצל שום מעסיק אמריקאי והם צריכים לצאת מארה"ב כשההעסקה שלהם בעיתון/טלוויזיה מסתיימת. בדומה לויזת אמן, כדי לקבל את הויזה הזו נדרש רקורד הולם בתקשורת - פרסום כתבות, מכתבי המלצה, שם מוכר וכדומה. אי אפשר "להמיר" את הויזה הזו ל-H1B בלי לעבור תהליך מלא של H1. אין כל קשר בין הויזות.

kukibubi

New member
שאלה נוספת

הי תודה על התשובה המהירה שתי שאלות נוספות: 1. במידה ולאשתי יש ויזת עבודה ואני עם ויזת כתב, ברגע שאני מפסיק לעבוד במקום שבו אני עובד האם אני יכול לקבל אשרת שהיה חוקית ע"פ הויזה של אשתי? 2. במידה ואמצא עבודה אחרת האם אני יכול להגיש בקשה ל H1 או שיוזת הכתב מגבילה אותי לעסוק רק בכתיבה? תודה רבה וסופ"ש נפלא

odedee

New member
לא בטוח שאני מבין את השאלה.

לגבי 1, זה לא "ברגע ש". מותר לך להיות עם כמה סוגי ויזות בדרכון. לא מומלץ להגיע למצב שבו אתה לא עומד בתנאי ויזה א' ורק אז להתחיל את התהליכים להוציא ויזה ב'... אם תוציא מראש ויזת שהייה על סמך ויזת עבודה של אשתך, ועבודתך ככתב תסתיים, תוכל לבקש מה-USCIS שינוי סטטוס. אני לא בטוח מה התהליך המדויק, אבל תמיד אפשר למשל לצאת מארה"ב למקסיקו ולהכנס מחדש על ויזת H4 בהנחה שיש לך אותה כבר בדרכון. אם לא תוציא מראש את ויזת השהייה תצטרך לצאת מארה"ב כשעבודתך תסתיים. לגבי 2, ויזת I מגבילה אותך לעבודה במדיה. זה לא אומר שאסור לך במקביל להתחיל תהליך של הוצאת H1. כשהתהליך יסתיים ותחזיק בויזת H1 תוכל לבצע שינוי סטטוס, ולאחר שכבר תהיה פה בסטטוס H1 תוכל לעבוד אצל המעסיק שאושרת עבורו.

kukibubi

New member
שאלה נוספת

הי עודד שוב תודה על האינפורמציה אני חושש ממצב שבו נניח יפטרו אותי מהמשרה במדיה ואז אני נתקע בלי אישור שהיה למרות שלאשתי יש ויזת עבודה ואני יכול להשען עליה. מה אתה ממליץ? האם אפשר לדרוש ל2 ויזות במקביל ליתר ביטחון?

אם לאשתך תהיה ויזת H1

תהיה לך ויזת H4. אתה יכול לקבל עוד ויזה כדי לעבוד, ואם הויזה השניה תתבטל, עדיין תוכל להשתמש ב-H4 שלך בהנחה שהיא בתוקף. תצטרך לעשות AOS - Adjustment of Status.

odedee

New member
לא ידוע לי אם אפשר במקביל

כדאי אולי להתייעץ עם עו"ד או עם INS. אבל גם אם אי אפשר במקביל ודאי אפשר בטור. אם אתה זכאי לויזת H4 (נניח) וגם לויזת I אתה יכול בהחלט לקבל את שתיהן. לראיה, לבן זוג שלי יש שלוש ויזות שונות בדרכון (וכולן בתוקף).

הויזות תקפות במקביל

ה-I-94 (אשרת השהייה) תקפה אך ורק בסטטוס אחד AT A TIME, כלומר צריך להגיש בקשה לשינוי סטטוס באם הוא משתנה, ואז מקבלים I-94 חדש על הסטטוס החדש.

odedee

New member
ברור...

השאלה היא אם אפשר לנהל במקביל עבור אותו אדם את התהליך להוצאת שתי ויזות שונות.

us2canada

New member
Managing Status

A person can have as many visas as he can obtain but only ONE status. Visa being the stamp in the passport and status being the one that is "active" while in the US. In case your wife is on an H1-B status all you need to do once you get fired is to file a petition for AOS to H4 - as said by others. You should do this filing "as soon as possible" but there is not law saying how many days you have to do so. Once the filing is done - you can stay in the US for as long as the application for AOS is pending. When you get the H4 status - it is valid for as long as your wife's visa is. Tips and tricks: A filing for an H4 status MUST be approved if the H1-B is in status - meaning - the INS CAN NOT reject it, they have no authority to do so without revoking the H1-B status. - It can take a suprisingly long time to do the AOS. 6 months sould not surprise you. - Once you file for AOS - you will have to stay IN the US until you adjust status. - If you leave the US later you will HAVE to go to Tel-Aviv, get an H4 Visa and only then come back to the US. You will not be able to go for a weekend in Mexico. Since you not only cnage status but also visa class you will not be able to get the stamp anywhere else other than Israel. All in all - there is paperwork involved - but no real problem. Good Luck

למעלה