ויזת J ו GC

ilanvag

New member
איבדתי אותך באמצע הסצנריו.

שוב, אין מניעה לבקש גרין קארד כשאתה על J1 - כל עוד:
1. יש מספיק זמן על הוויזה (הייתי אומר לפחות שנה וחצי, ורצוי יותר - תלוי בתהליך הספציפי), מכיוון שאי אפשר להאריך את תוקף הסטטוס על הוויזה; וגם
2. אתה לא יוצא מגבולות ארה"ב במהלך התקופה.
&nbsp
לאחר שהגשת את הבקשה לגרין קארד, ועד שהבקשה אושרה וקיבלת אישור נסיעות (סדר גודל שיכול לקחת כשנה, וגם יותר) - הרי אם תצא מארה"ב, לא תוכל לחזור אליה. ברגע שיצאת, אתה לא יכול לחזור עם J1, כי חלק מהצהרת הכניסה של מחזיקי ויזת J1 היא "אין לי כוונת הגירה לארה"ב" - וברגע שהגשת את הבקשה לגרין קארד, כבר הצהרת שיש לך כוונת הגירה שכזו (ולכן אתה לא יכול לחזור עם J1).
&nbsp
בדיוק מאותה סיבה, גם אי אפשר להאריך את תוקף הסטטוס על ,J1 לאחר הגשת הבקשה לגרין קארד - ולכן צריך שיהיה מספיק זמן עם הסטטוס, כדי להשלים את התהליך.
&nbsp
לגבי יציאה וחזרה מארה"ב - אם יצאת במהלך התהליך, ומכיוון שאין לך שום ויזה אחרת שאיתה אתה יכול להיכנס בחזרה לארה"ב (גם עם ויזת תייר לא תוכל לחזור), הרי שבעצם אתה "נתקע" מחוץ לגבולות ארה"ב. כל זה, אלא אם אתה נמצא על ויזה דואלית (כגון H1B או L1) בעת הגשת הבקשה לגרין קארד - שאז אין בעיה לצאת ולחזור עם הוויזה.
&nbsp
מקווה שעכשיו זה ברור יותר.
&nbsp

Kender00

New member
בהגשה ל GC יש כמה שלבים (יכולים להיות שונים לפי מסלול שהוגש)

בגדול השלב הבעייתי הוא רק אחרי הגשה של I-485 (אולי אפילו בהגשה של i-140 אבל לא בטוח)
מרגע הגשה של I-485 לא תוכל לצאת (תוכל אבל אז לא תוכל לחזור ויכול להיות שבמקרה של ויזה J יציאה מבטלת את התהליך אבל לא סגור לגבי זה, מומחי בפורום אנא תתקנו אותי אם אני טועה ומטעה)
לפני שאושר AP ברגע ש AP אושר ויש לך אותו ניתן לצאת ולחזור (לרוב זה כ 3 חודשים מהגשה של I-485 אם מגישים גם את AP)

sveta n

New member
ויזת J ו GC

אשמח למשהו שמבין/עבר תהליך דומה.
האם בויזת J יש אופציה לקבל GC? או שחייבים לעבור לויזת עבודה אחרת?

ilanvag

New member
אפשר, לא חייבים, אבל רצוי.

ראשית, שאלה חשובה - איך בדיוק את רוצה להגיש בקשה ל-GC? האם המעסיק או האוניברסיטה מגישים עבורך? או שאת רוצה להגיש במסלול עצמאי, ללא ספונסר?

ועכשיו לשלושת הדברים שכתבתי בכותרת:

אפשר: בעיקרון, בכלל לא חייבים שתהיה ויזה כלשהי בשביל לקבל GC, אפשר לחיות בישראל ושמישהו יגיש עבורך בקשה ל-GC (או, במקרים די נדירים, להגיש בקשה במסלול אישי, ללא ספונסר). אם הבקשה בעלת צידוק, ומוגשת במסלול רלבנטי, אז היא תישקל לגופה - ואין שום מניעה שהיא תתקבל. לפיכך, על אחת כמה וכמה שאפשר להגיש מוויזת J.

לא חייבים: מניסיון אישי. אשתי הייתה J1 בזמן שהתחלנו בתהליך GC עצמאי, ללא ספונסר (NIW), ובסוף התהליך היא עברה ישירות ל-GC. אני, לעומת זאת, עברתי מ-J2 ל-H1B עוד לפני הגשת הבקשה, ורק לאחר מכן ל-GC (שהתקבל ביחד עם זה של אשתי), בגלל מה שמתואר בפיסקה הבאה.

אבל רצוי: ויזת J היא ויזה שלא למטרת הגירה. מה שזה אומר הוא שברגע שמגישים בקשה לגרין קארד (אני מתכוון ל- I-140), אזי צריך להיות מספיק זמן שנותר על הוויזה, כדי שלא לצאת מסטטוס. הבעיה היא שברגע שהוגשה בקשה לגרין קארד, אזי (א) אי אפשר להגיש לאחר מכן בקשה להארכת ויזת J, כי חלק מקבלת ויזת J זו הצהרה של המבקש שאין לו כוונת הגירה לארה"ב (וכאשר כבר הגשת בקשה ל-GC, הוכחת שיש לך כוונת הגירה); וגם (ב) אי אפשר לצאת מארה"ב, כי לא תהיה לך דרך לחזור (שוב, ויזת J לא תאפשר לך לחזור, גם אם היא עדיין בתוקף, כי לא ניתן יהיה להפעיל אותה שוב ולהיכנס איתה לאחר הגשת בקשה לגרין קארד).
ולכן, על מנת שלא להיות כבולים למגבלות הללו, נהוג לנסות ולעבור ל-"וויזה דואלית" (כדוגמת H1B) לפני הגשת הבקשה לגרין קארד, מכיוון שעם ויזה שכזו אין בעיה לצאת מארה"ב ולחזור (מה שאני הייתי צריך, עקב צורכי עבודה), או להאריך אותה.

ורק למען הסר ספק - את עצמך לא יכולה להגיש בקשה לוויזה אחרת, כפי שגם לא הגשת בעצמך את הבקשה לוויזת J (האוניברסיטה או המעסיק ביקשו אותה עבורך). בדומה, רק מעסיק יכול לבקש עבורך ויזת H1B, והסיכוי לקבלת הוויזה תלוי בסוג המעסיק:
ארגון עסקי: אפשר להגיש בקשה רק פעם בשנה, בתחילת אפריל; יש מכסה מוגבלת של ויזות, ולכן מתקיימת כל שנה הגרלה, ורק כשליש מהבקשות מקבלות ויזה (כך לפחות בשנים האחרונות); ומי שאושרה עבורו ויזה, יוכל להתחיל לעבוד ב-1 באוקטובר, לא לפני.
מלכ"ר: אם ממשיכים לעבוד באוניברסיטה או בבי"ח, לדוגמה, אזי אלו נחשבים בתור מלכ"ר והם פטורים מהמכסות - אפשר להגיש בקשה בכל שלב שהוא.

sveta n

New member
תודה רבה על התשובה

אנחנו קיבלנו ויזות J, בעלי מועסק ע"י חברה גדולה מאוד בשוק בפרויקט מחקר ולכן ביקשו עבורו ויזתJ1, אנחנו, הנלווים על ויזות J2.
מכיוון שאנחנו עתידים להגיע רק באמצע יולי, אז טרם ביררנו את כוונת המעסיק לגבינו. אנחנו הנחנו שהם יבקשו יש H1B ואז יש לנו שנתיים לנסות לזכות בהגרלה (הויזה שלנו כרגע לשנתיים), אבל שוב, טרם ניהלנו שיחה של "יחסינו לאן" מכיוון שהוא בכלל עוד לא התחיל לעבוד.

אבל התשובה שלך נתנה לנו עוד זווית ואופציה.

ועוד שאלה, אם תוכל לעזור- לגבי ניתו תושבות ומיסוי. יש לנו קצת בלאגן מבחינת החובות והזכויות. ברור שנצטרך לשלם פה מס הכנסה כל עוד אנחנו תושבים. באיזה שלב זה קורה?

למעלה