ויזת J2 ונישואים בקפריסין

lina09

New member
ויזת J2 ונישואים בקפריסין

שלום,

בן זוגי ואני חיים יחד כבר שנים אבל איננו נשואים. הוא התקבל למשרת פוסט-דוק בארה״ב ואנחנו מתכוונים לעבור בחודשים הקרובים. הוא יקבל ויזת J1, וכדי שאוכל לקבל ויזת J2 אנחנו צריכים להתחתן. איננו מעוניינים להתחתן ולהירשם כנשואים בארץ (לכן לא עשינו זאת עד עכשיו).

חשבנו להתחתן בקפריסין ורציתי לדעת האם תעודת הנישואים משם, ללא רישום בארץ, תקפה לקבלת ויזת J2?
ואם כן, איזה טפסים/אישורים חשוב לבקש בשביל זה?

תודה :)
 

zuki3

New member
כן ולא

"
על אזרח ישראל או תושב ישראל שנישא בנישואים אזרחיים מחוץ לישראל לרשום את הנישואים בישראל,
על פי החוק, אי דיווח על הנישואים בתוך 30 ימים מיום הנישואים הוא עבירה שעונשה מאסר או קנס
"
https://www.kolzchut.org.il/he/רישום_נישואים_אזרחיים_שנערכו_מחוץ_לישראל

ולשאלתך, מבחינת ארצות הברית וקבלת ויזה אין בעיה עם התוכנית שלך,
מבחינת ישראל אתם תהיו עברינים, ויותר מזה, אם תחזרו לישראל ותרצו להיפרד תהיו חייבים להתגרש ברבנות, אחרת אתם עלולים להאשם בביגמיה, כי אתם עדיין תהיו נשואים לפי החוק בישראל, במיוחד אם זה יתגלה למשרד הפנים או הרבנות, באותו הזמן או בעתיד אחר כך.
 

lina09

New member


תודה על התשובה. אהפוך אותה לכן וכן, היות ואני לא מעוניינת לעבור על החוק.
עכשיו כשאני חושבת על זה, זו אכן הנחה נאיבית לחשוב שאפשר להתחמק מרישום שכזה. נובעת ממורת הרוח על ההכרח לערב גורמים דתיים בחיים החילוניים שלי.
 

John the Savage

New member
אני לא יכול לומר לאחרים מה לעשות

ואני בפירוש לא ממליץ לאף לעבור על החוק או לנהוג כפי שאני נהגתי. אבל אגלה לך בסוד (ואל תספרי לאף אחד) שאני לא דיווחתי למדינת ישראל כשהתחתני בפעם הראשונה, בווגאס. וגם לא דיווחתי למדינת ישראל כשהתגרשתי. וגם לא דיווחתי למדינת ישראל כשהתחתנתי בפעם השניה.

ואני יכול גם לומר בעניין ה"מאסר או קנס" שהחוק קובע קנס של 100 לירות או מאסר שבועיים אם אין עליך 100 לירות לשלם. ואני יכול גם לומר שמעולם לא שמעתי על מקרה של אדם שנקנס או נאסר בגלל החוק הזה. אבל לשיקולך.
 

John the Savage

New member
ועוד תוספת

בהתייחס למה שצוקי כתב בעניין גירושין בחו"ל וביגמיה: לא ממש נכון. בהתאם לאמנת האג עליה חתומה ישראל, מדינת ישראל מכירה בגירושין זרים שהתקיימו לפי חוק במדינה אחרת שחתומה על האמנה (ונכון להיום כל המדינות בעולם חתומות).

אני משער שמה שהוא כתב מתבסס על הבנה לא נכונה של המקרה של מתי כספי שנמצא אשם בביגמיה למרות שקיבל גט מאישתו הראשונה בארה"ב. העניין הוא שהוא קיבל גט (על ידי רב). לבית דין רבני אין סמכויות חוקיות בארה"ב, ולגט שניתן על ידי רב ללא אישור בית משפט אזרחי אין שם משמעות חוקית. מכיוון שהגירושין שלו לא הוכרו כגירושין חוקיים בארה"ב, האמנה לא חלה במקרה הזה. אילו היה מתגרש חוקית בארה"ב, לא היה מואשם בביגמיה.
 

guy56782

New member
יותר ברצינות :)

לא להירשם זה באמת בקטנה - החוק הזה אינו נאכף. הבעיות מתחילות אם גרים בישראל ורוצים להתגרש.
אבל אין ככ איך לעקוף את הבעיה הזו...
 

KallaGLP

New member
רק להזכירך - אתה לא היית צריך לחזור לישראל.

אתה עשית הכל בארה"ב - התחתנת והתגרשת, כי כנראה מדובר באזרחית אמריקאית וקיבלת גרין קארד. החבר'ה האלה עם ויזת J - מה שאומר שיש סיכוי טוב שיצטרכו לחזור לארץ ולהתמודד עם הרשויות שם.
 

John the Savage

New member
בדיעבד אכן נשארתי בארה"ב

אבל האקסית שלי היתה אזרחית ישראלית ועברה יחד איתי לארה"ב, עם ויזה J1/J2. התחתנו בנסיעה קודמת לארה"ב כחצי שנה לפני המעבר. גם כשהתגרשנו הייתי עדיין על ויזת J1. ובכל הזמן הזה לא ידעתי בוודאות אם אשאר בארה"ב.

יתכן והייתי צריך לחזור לארץ ולהתמודד עם הרשויות. אילו היינו חוזרים לארץ ורק אז מחליטים להתגרש, אכן הייתי צריך לדווח לרשויות. וזה משום שלא ניתן להתגרש בארה"ב אם אנחנו כבר לא תושבים. אז במצב כזה היינו נאלצים להרשם בדיעבד ואז לעבור דרך הרבנות, אבל מצבי לא היה גרוע יותר מאשר אילו הייתי מדווח על החתונה שש שנים קודם.
 

KallaGLP

New member
ואכן התכוונתי שייתכן שימצאו את עצמם במצב כזה, לא בהכרח.

 
אל תיכנעי לטרור

אם תחזרו לארץ, ואם תחליטו להתגרש, אז אולי לא תהיה ברירה.
ואולי תוכלו להתגרש בחו"ל וזהו.
אבל למה להתנדב לעשות משהו שאתם לא רוצים, ושבינתיים לא צריך?
 

gidishemer

New member
מבחינת ארה״ב אין שום משמעות לרישום בישראל

מבחינת החוק הישראלי, תעשי מה שמתאים לך, רק קחי בחשבון שיש הרבה מאד זוגות שאינם חיים בישראל (למשל אחרי מעבר לפוסטדוקטורט) ולא רשמו את הנישואין בישראל. חלקם חוזר לישראל ואז מדווח על הנישואים, חלקם חוזר לישראל ולא מדווח, וחלקם לא חוזר לישראל בכלל.
מה ההעדפה שלך? זו כבר החלטה אישית שלך
 
למעלה