ויזת J2 לאשת סטודנט

ויזת J2 לאשת סטודנט

שלום לכולם - אני זקוקה לעצה. בעלי מתעד ללמוד לדוקטורט בשנה הבאה בארה"ב. לפי מה ששמענו מהאוניברסיטה, הם לא יתנו לו ויזת J1, שתקנה לי ויזת J2, עם אפשרות לעבוד, אלא F1 (אני מקווה שאני לא טועה), ואם אמצא מקום עבודה שיסכים לקבל אותי, הוא יפעל לתת לי רישיון עבודה מול השלטונות. האם זה המצב בכל האוניברסיטאות? כל חברינו שלומדים בארה"ב מקבלים J2+J1, אבל הם הגיעו לארה"ב לפני ה-11 הספטמבר. האם אפשר ללחוץ על האוניברסיטה? האם יש טעם לבדוק את העניין בשגרירות? עד כמה מסובכת הפרוצדורה של הוצאת רישיון עבודה דרך מקום עבודה? מודה מראש על התשובות, שלומית

Avi19001

New member
אפשר ללחוץ על האוניברסיטה .

אני לא זוכר מה ההבדל מבחינת האוניברסיטה בין הויזות J ו F אבל ההבדל מבחינתך הוא גדול . צריך לבדוק שוב מה הסיבה שלא מקבלים ויזת J . כשיש לך אישור עבודה את מחפשת עבודה כמו כל אזרח אמריקאי ומצבך "ההגירתי" שקוף צבחינת המעסיק . מצד שני לחפש עבודה ללא אישור בתקווה שהמעסיק ירצה ל"סדר" לך ויזה זה סיפור קשה הרבה יותר בגלל שיש היצע עובדים אחרים בשוק שבשביל לשכור את שירותיהם המעסיק לא צריך לשלם ולהתעסק עם משרד ההגירה . בקישורי הפורום יש פירוט של ויזות - אולי שם יש את הפירוט על ההבדל בין F ל J . בכל מקרה , ויזה שיוציא לך מקום עבודה אחר היא כנראה מסוג H - תוכלי לראות שם מה המשמעות מבחינת המעסיק הפוטנציאלי . בהצלחה

ללחוץ על האוניברסיטה

או לחילופין להגיע ולאחר כמה חודשים להתחיל ללחוץ לשינוי. הפרוצדורה של ויזת H הולכת ומסתבכת משנה לשנה... השנה כבר לפני כשבועיים נגמרה מכסת הויזות ל-2004, כך שמלבד כל שאר הבלגן זו גם בעיה של מזל. לא הייתי סומכת על למצוא עבודה ללא אישור עבודה. בשגרירות לא יוכלו לעזור לכם, זה עניין של האוניברסיטה. מה שכן, אם המימון שלכם עצמי ולא מטעם האונ' יהיה יותר קשה להשיג J.

jethro1

New member
איך ללחוץ על האוניברסיטה

אנחנו היינו בדיוק באותו מצב. כשדיברתי עם האינטרנשיונל סטודנט אדוויזור, הוא האחראי על בקשת ויזה עבורכם מטעם האוניברסיטה, אמרתי לו שהתקבלתי לעוד מקום ואם הוא יוכל לסדר לי ויזת J1 אני אבוא ללמוד באוניברסיטה שבה הוא עובד. הבעיה היחידה היא שצריך להוכיח שיש לכם מימון לשניכם, כאשר בעל הJ1 אמור לממן את הנתמכים בו. מדובר בסכומים נכבדים, תלוי בעיר בה תגורו. אנחנו הצהרנו על 45,000$ לשנה. אחרי שתגיעו, תצטרכו לעבוד מול האדוויזור להוציא לך אישור עבודה, כשאסור לכם להשתמש במשכורת שתרוויחי כי לממן את בן זוגך. אבל זה כבר כסף קטן...

אני מודה לכולם על התשובות

בעלי התקבל לפרינסטון עם מלגת לימודים ומלגת מחיה נאה, אבל לא מספיק בשביל לפרנס את כולנו (יש לנו 2 ילדים קטנים), ולכן אני חייבת לעבוד. בינתיים שוב ושוב מפנים אותנו לעמודי ההסבר (שדומים כמעט בכל אוניברסיטה) באתרים של האוניברסיטאות, על כך שויזת J מקבל רק סטודנט שיש לו מימון מהארץ, או שמגיע במסגרת חילופי סטודנטים (כמו "פולברייט"). הבנתי שיש לנו כמה אופציות (חוץ מלוותר על כל הסיפור, כמובן): 1. לנסוע ולבקש אח"כ החלפה של הויזה. 2. לנסוע ולנסות לחפש עבודה, ולקבל ויזת H. 3. לנסוע ואם שוב דבר אחר לא יצליח - שאני אתחיל ללמוד, עם מלגת מחייה, ואפשרות לעבוד באונ'. עוד אני אציין שיש לנו כסף להחזיק את עצמנו במשך השנה הראשונה, גם אם לא אעבוד. מה אתם אומרים - האם לנסוע גם אם אין לי ויזת J כרגע? שוב תודה, שלומית

את המשפט הראשון שכתבת תמחקי

מהלקסיקון - אם זו הסיבה שבגללה את צריכה לעבוד, אין לך סיכוי לקבל J מהאוניברסיטה, ואין לך סיכוי לקבל אישור עבודה, על פי חוק השכר שתרוויחי לא יכול לממן את הלימודים או המחיה שלכם אם אתם מגיעים. אתם צריכים להיות יכולים להוכיח שיש לכם מספיק כסף למחיה במשך כל התקופה. אצלנו המעבר לויזת J היה אחרי שנה וקצת - האקס ביקש מהADVISOR שלו עזרה בנושא, ומשם זה היה קל. אבל היות וזה היה לפני ה-11 בספ' 2001 אני לא יודעת אם זה עדיין היה עובד באותה הצורה. לגבי מימון מהארץ, ייתכן שאם תראו שיש לכם PERSONAL FUNDS ברמה מסויימת האוניברסיטה תסכים לשנות לכם לסטטוס של J. לא יודעת אם הייתי נוסעת לתקופה ארוכה עם שני ילדים קטנים מבלי לדעת מאיפה אוכל לפרנס אותם, אני לא אחת שלוקחת סיכונים כאלה. במצבך (בלי ויזת עבודה ושני ילדים וללא נסיון עבודה בארה"ב) יהיה מאוד מאוד קשה למצוא ספונסר, מה גם שאיזור פרינסטון מלא בבני זוג במצבך ולכן המצב בכלל לא טוב מהבחינה הזו. לא רוצה לייעץ כך או אחרת, אבל אני לא הייתי נוסעת לפני שהייתי מסדירה את הנושא לכיוון זה או אחר (למשל להתקבל ללימודים עם מלגה לפני הנסיעה). בהצלחה בכל אופן!

זקוקה להבהרה, עדי

(אגב עדי - זו את או אתה? סליחה על השאלה). אם בעלי אמור לפרנס אותנו מהמלגה שלו, אז למה אנחנו, לכאורה, נלחמים על ה-J2? רק כי אחרת אנחנו לא יכולים להתקיים. במקצועי אני מבקרת פנים, מה שיכול להחשב כמקצוע נדרש אצל האמריקאיים. האם זו סיבה מספיק טובה לקבל J2? להתקבל ללימודים שיתחילו בספטמבר שנה זו זה בלתי אפשרי (הרישום היה כבר לפני חודשים). שוב תודה.

אני זו את

תשמעי, הסיבה שאתם נלחמים היא שלכם - אם הסיבה היא שאתם לא יכולים להתקיים אני מציעה שתשמרו את זה לעצמכם. אין מה לעשות, זה החוק, אני לא המצאתי אותו. לכאורה, אף אחד לא מתחייב לממן את כל המשפחה, אלא מתחייבים לממן רק את בעלך במהלך לימודיו. אתם אמורים להיות מסוגלים לממן את כל זמן השהייה שלכם בארה"ב, אלו תנאי הויזה שלכם. אתם גם חייבים להחזיק ביטוח בריאות לכל המשפחה על חשבונכם, זהו עוד תנאי לויזה שלכם. אני לא יודעת מה זה מבקרת פנים, אבל אין כאן דבר כזה "מקצוע נדרש" - זו פיקציה של עורכי דין ומהגרים. בעיקר אם אין לך נסיון קודם בחברה אמריקאית, הסיכויים למצוא ספונסר הם נמוכים ביותר. אני לא רוצה לייאש אותך אבל חבל שתגיעי עם שני ילדים קטנים ותגיעו למצב שבו אין לכם ממה לחיות - זה לא עושה טוב לחיים המשותפים, ואני אומרת את זה מנסיון אישי ועגום. את יכולה לנסות להתקבל לסמסטר אביב, למשל. מעבר לזה, אני רק מסבירה לך את החוק - האוניברסיטה לא תיתן לכם ויזת J כדי שאת תוכלי לעבוד כדי שיהיה לכם ממה לחיות, זה נוגד את החוק והם לא יכולים, ולא יעשו את זה. את צריכה לחשוב על רעיונות אחרים לשכנע את האוניברסיטה לתת לכם ויזת J, ולא להשתמש בטיעון הזה.

17205

New member
כמה פרטים

ראשית, יש שני סוגים של J1, הראשון זה שאתה מקבל מימון מהמדינה שלך או שאתה מבקר ואז אתה מתחייב לחזור ארצה, הסוג השני זה ויזה J1 שלא קשורה למקור המימון. יש עוד כמה תתי חלוקות למשל עבור רופאים האם מותר להם לטפל בחולים או רק לעשות מחקר. בתיאוריה גם סטודנט לתואר ראשון יכול לקבל ויזה J1, הכל שאלה של כמה האוניברסיטה רוצה. אל תתפסי אותי על המילה, ברור שהכסף שאת מרוויחה אסור לו לספק את הצרכים של בעלך, הוא חייב לדאוג למימון עבור עצמו, לא ברור האם הוא חייב לממן אותך או שאת יכולה לעבוד בשביל זה. הכי טוב זה להצהיר בטופס שאת רוצה לעבוד בשביל תחביבים. אבל זה רק בשלב שני אחרי שכבר יש לך את ה- J2. אני הייתי מציע שהוא יכתוב מכתב בסגנון כזה "מכיוון שאני לא צעיר וכבר נשוי לאישה בוגרת, אשתי היקרה והמתוקה לא יכולה להקפיא את מהלך חייה, באם היא תישאר בבית 4 שנים היא תתחיל לטפס על הקירות ותשגע אותי (ואז פרינסטון לא יקבלו את פרס הנובל שאני אמור להביא להם), אי לכך אני רוצה לקבל ויזת J1 כך שאשתי תוכל להמשיך בעיסוקיה ולא לקטוע את מהלך חייה בגלל הנסיעה שלנו", בלי מילה אחת על כסף

שוב תודה ו- 17205

אני בטוחה שהטיעון של הנובל יפיל אותם... נתתם לי נקודות למחשבה. אנחנו מתחילים לגלגל עניינים. ואגב - מאונ' שיקגו מסרו לנו שנוכל לבחור בין ויזת J ל- F. רק ששם המלגה שמוצעת לבעלי הרבה יותר קטנה (ומזג האויר, שלא נדע). אם יהיו עדכונים, אספר לכם.

us2canada

New member
Princton can easily do it

This is no rocket science. For crying out loud - your husband is going to do a Ph.d in Princton. They invited him. They can arrange whatever they want. But... as in all universities... they might have paperwork overload or just be confused. so... Find the person at the office that does the visa. not the faculty but rather the administrative contact. Call him and ask to issue the papers for a J rahter than an F. From experiance at a university of this kind in the past it was needed to actually sit in the office where the papers are issued while they used a type writer to fill the forms... but they issued what was asked of them - a J As for the funds needed - as far as i can remember it was a sume that was a multiple of the grant given. For two people it was 1.5x4 or something like it. A standard letter from a bank in Israel was enough a poroof. If you don't have that amount in the bank - borrow. Good luck. P.S - Chicago doesn't sound that bad...

למעלה