ויזת L1

amitmo

New member
ויזת L1

שלום יש לי כמה שאלות בנושא ויזת L1: העבודה שלי סידרה לי L1 ויזה. האם זה נכון שאישתי יכולה לעבוד בגלל זה? האם זה אוטומוי או שצריך להגיש טפסים(ואם כן אז איזה?) אמרו לי שיש הבדל בין L1A לבין L1B...מה זה? לי על הויזה כתוב רק L1 אז איך אני יודע איזה יש לי? תודה מראש. עמית

odedee

New member
כן, זה נכון.

אשתך תוכל לעבוד - כל עוד אתה עובד. אם עבודתך תיפסק היא תאבד את אישור העבודה שלה. היא תצטרך (ממש כמוך) לבקר במשרדי ה-SSA כדי לבקש SSN, ואז היא תוכל לעבוד. אני כבר שכחתי מה ההבדל המדויק בין L1A ל-L1B (אבל חיפוש בגוגל ימצא את זה), אבל אני חושב ש-A וב-B שונות מבחינת הכישורים שנדרשים מהמועמד. למיטב הבנתי, אם כבר קיבלת את ה-L1 זה לא משנה אם הגישו את הטפסים כ- A או B, כי הויזה כבר ניתנה לך.

amitmo

New member
זה הכל?

תודה על התשובה.... עוד שתי שאלות: כל מה שאישתי צריכה בשביל לעבוד זה לבקש SSN? משנה לי L1A או L1B כי אמרו לי שיש הבדל משמעותי אם רוצים לצאת מהויזה לGREEN CARD.... מכיר משהו כזה?

odedee

New member
אמרן לך נכון

מאחר שלא זכרתי, גוגל הזכיר שההבדל הוא שב-A מגיעים כמנהל בעוד שב-B מגיעים כעובד עם ידע ייחודי. המנהלים, A, פטורים מהצורך לקבל labour certification בתהליך הגרין קארד, וזה חוסך זמן. מצטער, לא יודע עד כמה זה משמעותי. הבדל נוסף הוא בהארכות עד 7 שנים ב-A ורק עד 5 שנים ב-B. בארה"ב כל מה שצריך כדי לעבוד הוא SSN (שמאפשר עבודה. יש גם כאלה שלא). אני מניח שאשתך תצטרך למלא שם כמה טפסים כדי לקבל אותו, וזה עשוי לקחת תקופה מסוימת.

לא מדוייק

אשתך תצטרך להגיש בקשה לאישור עבודה ל-INS, ורק לאחר שתקבל אותו תהיה זכאית ל-SSN. הטופס נקרא I-765, והתהליך לוקח תשעים יום. אפשר להתחיל בתהליך רק לאחר שהגעתם לארה"ב.

וכמה חידושים

את הטופס ניתן עכשיו להגיש אונליין אבל מוכרחים להתייצב לפגישה ב-BCIS לפני שאפשר להמשיך בתהליך.

למעלה