ויטמין די

ויטמין די

ויטמין D מסייע בהקלת תגובה אלרגית בחולי סיסטיק פיברוזיס: מתוצאות מחקר שהתבצע בבית חולים לילדים בפיטסבורג עולה כי ויטמין D עשוי להיות טיפול יעיל באלרגיה שיכולה להוביל לסיבוכים בחולי אסטמה וסיסטיק פיברוזיס. אספרגילוס (Aspergillus Fumigatus) היא פטרייה הנישאת באוויר ואחד מהמזהמים הנפוצים ביותר – בעוד שבמרבית המקרים היא אינה גורמת לחולי, היא עלולה לגרום לתסמיני אלרגיה מסכני חיים בחולי סיסטיק פיברוזיס. כ-15% מחולי סיסטיק פיברוזיס יפתחו תגובה אלרגית חריפה המוכרת בשם Allergic Bronchopulmonary Aspergillosis ABPA)). תגובה זו מלווה בפקקי ליחה צמיגיים במיוחד בדרכי נשימה מרכזיים הגורמים עם הזמן לברונכיאקטזות גדולות מרכזיות ולהרס ריאה מתקדם. חלק מחולי אסטמה יכולים אף הם לפתח ABPA. צרפתי את המאמר לעיונכם
 

orii

New member
תודה על המאמר ועל הסיכום שלו

זה מאמר שיכול להיות הבסיס העתידי לכך שבעתיד יטפלו באספרגילוס ע"י ויטמין D - הן למניעה והן כטיפול בשעת התפרצות. צריך לזכור שזה רק ניסוי ראשוני והוא עדיין לא נוסה בבני אדם. כמובן כל חולה CF לוקח כמויות גבוהות מאוד של ויטמין D - רק כדי לשמור על רמה נורמאלית. אבל זה עדיין לא אומר מה המינון של ויטמין D שעשוי להיות יעיל במניעה ובטיפול באספרגילוס.
 
נכון,אבל.....

אולי ישר בין רמה נמוכה של ויטמין די ונוכחות אספרגילוס?יש לא מעט עבודות על ויטמין די ומערכת חיסון חלשה.מה שבטוח זה ,שאם לכמעט כל האוכלוסיה חסר ויטמין די יש לתת דגש או מחשבה נוספת עם חולי סי אף בעיקר אלו שנוטלים סטרואידים ותרופות אנטי פטרתיות בצורה כרונית -שהם מפריעים למטבוליזם של ויטמין די.
 

orii

New member
את כל כך צודקת

המאמר הזה מספק עוד סיבה לדאוג לזה שתהיה רמה נורמאלית בדם של ויטמין D. ברור שכדי שזה יקרה לחולה CF (גם בלי טיפול סטרואידי) הוא/היא צריכים לקחת כמויות מטורפות של ויטמין D. אני משער שעבור רוב החולים לא מספיק לקחת רק AQUADEKS על מנת להגיע לרמה מספיקה של ויטמין D בדם. בכל softgel של AQUADEKS יש 800 יחידות של ויטמין D. במקרה שלנו (ילד בן 6) אנו מוסיפים עוד 400 יחידות ביום.
 
די ועוד

אנחנו עשינו בדיקת דם והגברת[בת 15] למרות האדקס ,הרבה הרבה מתחת לנורמות ,אנחנו מוסיפים מעבר לאדקס 2000 יחב"ל [2 כדורים של 1000......]
 

orii

New member
50 אלף יחידות ליום של ויטמין D...

הי אוריאנה, אנא ראי את התקציר של המאמר הזה. מסתבר שמקובל לתקן חוסר של ויטמין D ב- CF ע"י מתן של 400 אלף יחידות, בפרק זמן של חודשיים (שזה אומר מתן של כ- 6700 יחידות ליום). במחקר המתואר במאמר רצו לראות אם מתן של 700 אלף יחידות בפרק זמן של שבועיים יהיה יעיל יותר שזה אומר מתן של 50000 יחידות ליום). ממוצא הגילאים במחקר היה 17 (טווח 6-25) ומסתבר שהטיפול היה יעיל ולא הגיע לרמות עודפות של ויטמין D. לכן, המינון המקובל לתיקון חוסר של ויטמין D הוא כמעט 7000 יחידות ליום ולא רק 2000. ומסתבר שגם מינונים הרבה יותר גובהים יכולים להיות יעילים (סה"כ זה היה מחקר ראשוני ורוב הרופאים לא ימליצו לע מינון כזה לפני שהוא יבדק במחקרים יותר גדולים). בכל אופן גם אחרי התיקון של רמת ויטמין D חשוב להמשיך לתת רמה יומית גובהה של ויטמין D. בנוסף, האם היא מקבלת שני כדורים של אקווהאדקס ביום או אחד? ובפוסט הקודם שלי התבלבלתי, אנו נותנים באופן קבוע עוד 800 יחידות ליום מעבר לאקווהאדקס (ולא 400).
 
מינונים

היא לוקחת 2 אדקס ביום בנוסף לויטימין די. תודה על המאמר -כל איפורמציה חשובה ומלמדת .הכרתי מחקרים קודמים לגבי מינונים ורעילות של ויטמין די אבל באוכלוסיה הכללית לא בסי אף.אגב,בהריון מותר לפי משרד הבריאות בארץ לקחת 2000 יחבל ביום [בקנדה למשל מותר עד 4000 יחב"ל]הבעיה בארץ שהרופאים לא בודקים באופן רוטיני לנשים הרות ויטמין די.. שורה תחתונה :ויטמין די -רב הנסתר על הגלוי עדיין.
 
ויטמין די הוא זהב

ראיתי את ההתכתבות שלכם בנוגע לויטמין די ואני בדיוק עוסקת בכך כרגע. הויטמין הזה הוא מאוד מיוחד וחשוב לאנשים בריאים ובטח לנו. הרפואה רק החלה לשתף פעולה עם התזונה ולהבין שחלק חשוב מהטיפול נמצא בויטמינים, מינרלים, צמחי מרפא ובתזונה. מאוד קשה לקבל מנה הדרושה לאדם בריא (ובטח לנו) של ויטמין די מהאוכל ומהשמש (שהיום אנו לא ממש נחשפים אליה וגם אם כן זה לא יספיק). צריך להבין שמחסור של הויטמין הזה עלול לגרום למגוון בעיות מדיכאון, סכיזופרניה,שבץ, לחץ דם מחלות לב, סכרת מטייפ 1, אוסטאופורוזיס, אסטמה, דלקות כרוניות אלרגיות, מחלות אוטואימוניות וסרטן!!! אני לא יודעת מה הנורמה אצלנו, אך אצל אדם בריא טווח הנורמה בין 50ל100 ננוגרם (מליליטר) וכדי להגיע לזה צריך לקחת 800 יחב"ל (יחידות בין לאומיות) ליום וכשיש חוסר כ2000 יחב"ל ליום. ממה שידוע לי אדם בריא יכול לקחת גם 5000 יחב"ל ליום ולא יהיו לו תופעות לוואי. אם ניקח את כל זה בחשבון ונוסיף את הקושי בעיכול וחוסר הספיגה, הדלקתיות הכרונית בריאות, הנטייה לאוסטאופורוזיס בגיל צעיר בטוח שעוד יבינו שחולי סיאף צריכים לקחת יותר אם לא כפול ויגיעו לכמויות שנחשבות היום כמטורפות, אך ברור שרק צריך עוד כמה מחקרים בנושא ואנו שם..כמובן!!!, אסור לקחת לבד מבלי להתייעץ עם הרופאים ואנשי המקצוע שלנו, כמו ורדית והתזונאיות.
 

orii

New member
אני לא מקבל את השורה האחרונה למרות שהיא נכונה

במילים פשוטות נאמר במאמר שמקובל לתקן חוסר של ויטמין D בחולי CF במינון של 6700 יחידות ליום, במשך חודשיים. יש אינדיקציות שניתן לעשות את זה יותר מהר, במינונים גבוהים הרבה יותר. הגלוי אומר שניתן לתת פי 3 יותר ממה שאת נותנת. הנסתר רומז שאולי נייתן לתת פי 25 יותר. אני הייתי מתחיל עם הגלוי.
 

orii

New member
אני חושב שזה יותר מטעה מעוזר

ספיגה של ויטמין D ע"י חולה CF שונה לגמרי מזו של בריא. לכן למחשבון זה אין משמעות. כמו שראינו ב-CF מתקנים חוסר של ויטמין D בצורה הרבה יותר אגרסיבית - והרבה מעל למה שמותר לתת לאנשים בלי CF.
 
למעלה