ויטמין A

ויטמין A

שלום ד"ר יניב, את השאלה הזו שאלתי בפורום תזונה אבל התשובה שקיבלתי לא היתה ממש מלאה. אני מקווה שלא אעליב אף אחד בפורום תזונה אם אעלה את הנושא גם כאן: משך שנים רבות היו לי ציפורניים יפות וארוכות. לפני כמה שנים הן החלו להתפצל ולהתפורר. רופא עור לקח תרבית ונתן לי טיפול אנטי-פטריתי. התרבית היתה שלילית והטיפול לא עזר. לפיכך רשם לי הרופא אויפור ויטמין A 50000 יחידות למשך 3 חודשים. שלושת החודשים מסתימים עוד מעט, מצב הציפורניים השתפר מאוד ואף עור פני. א. האם המסקנה המתבקשת היא שיש לי חסר בויטמין A ? ב. אני צעירה ובריאה ואוכלת פירות וירקות. מה הסיבה לחסר הזה? ג. מה לעשות כדי למנוע חסר כזה בעתיד? ד. האם יתכן שיש לי חסר בויטמינים אחרים? איזה? ה. כיצד לבדוק? תודה.

Dr Yaniv

New member
ויטמיו A

לח"ש שלום מצאתי את השאלה-בדף הקודם תודה שהפנית את תשומת-ליבי א זו לא בהכרח המסקנה המסקנה משיפור בכדורים לפטריות שאולי בכל זאת היתה לך פטריה! לעיתים המשטח =חיובי והתרבית שלילית ולעיתים שניהם ב קרוב לודאי שאין לך חסר-ניתן לבקש בדיקת דם ןלראות ג קרוב לודאי שאין לך חסר -מניעה ע,י תזונה וכדורי ויטמינים ד יתכן חסר - ה ניתן לזהות בבדיקת דם בברכה ד"ר יניב

למעלה