ויטמין B12.

לפי מה שכתוב על האריזה של סולגאר...

2 מק"ג ליום. אבל זה לפי האריזה של סולגאר, אולי יש למישהי מידע אחר. מה שכן - ויטמין B12 נאגר בגוף ולא ידוע על כל נזק ממנו אם הוא בעודף (בשונה מרוב הויטמינים).
 
ב"המבורגר" של טבעול

כתוב שיש 1 מק"ג ב-100 גרם. אז אני צריך לאכול 200 גרם ביום? או שאני יכול להשלים גם ממזון אחר?
 

motior

Member
ממש לא מומלץ להסתמך על ההמבורגר של טבעול

או על כל מזון מתוסף אחר כמקור יחיד. לאכול מגוון, לבצע בדיקת דם מפעם לפעם ואם יש מחסור - לקחת תוסף בצורה מסודרת.
 
השלמות B12

כעקרון B12 נמצא גם בקורנפלקס, במבה וויטמינצ'יק אבל כמקור B12 לא הייתי מסתמכת יותר מדי על אף אחד מהם. טבעול זה יופי של אוכל, חבל שיש בו ביצים, אבל הוא לא הדבר הכי בריא בעולם כי הוא מעובד מאוד. אם אתה צמחוני ואוכל מוצרי חלב פרה, תדע שיש בהם B12 וככלל צמחונים לרוב לא צריכים לקחת תוסף B12 באופן קבוע. לטבעונים אין ממש מקור B12 יציב מספיק במזון ולכן כטבעונית אני לוקחת B12. זה ויטמין מעט בעייתי לספיגה וגם בתוסף של סולגאר הוא נמצא בכמות פי 500 ממה שצריך אותו בגוף. הוא לא גורם לנזקים כשהוא בעודף (ככל הידוע לרפואה המערבית עד היום) אז זה לא בעייתי. לגבי בדיקות דם - B12 נמצא במאגרים ברקמות ואילו בדיקות דם משקפות את המצב שבדם. אז לקחת את זה בחשבון. למשל אם בדיקת דם מראה שה B12 בטווח, עדיין יתכן שברקמות הוא במחסור. אז חשוב לעשות בדיקות דם ולוודא, אבל יותר חשוב לקפיד על תזונה נכונה. עוד פקטורים שנכנסים לעניין הם הגיל שלך, התזונה שלך לפני שהפכת לצמחו/טבעוני ועוד ועוד. למשל אם אתה אדם בן 40 שטחן בע"ח מתים עד היום או בן 15 שצמחוני מיום היוולדו - יש הבדל רב. גם במצב הגופני וגם מבחינת המאגרים שכבר יש לך בגוף. אם יש לך ספק או אם אתה טבעוני - מומלץ לקחת את ה B12 , אפילו לא באופן יומיומי. מתנצלת אם בלבלתי אותך ומקווה שעזרתי :)
 
../images/Emo140.gif בכיף

באמת סחתיין על ההחלטה, מראה שיש לך ראש טוב
. אם יש לך עוד שאלות - תרגיש חופשי להתבטא.
 
כ 2 מק"ג לאחר שהגוף שלך יפלוט כ 900 מק"ג

כלומר שהספיגה הממשית היא של כ 2 פרומיל, 0.002%. אז אם תכניס 1 מק"ג לגוף תתכונן לספיגה של כ 0.002% ממנו. בדיקות דם שיציגו מצב טוב אינן אמינות בגלל הימצאות אנלוג של B12 שאינו פעיל בדם (יוצא בבדיקות כ B12 אמתי). אנשים לוקחים תוסף של 1000 מק"ג, תחת הלשון, ספיגה ישירה לדם, וכל זת רק בשביל לשישאר מספיק בגוף כשהרוב יפלט (הגיוני שנישאר יותר והיתר יעבור למאגרים). יש כמה נושאים שמונעים ספיגה. טענה רפואית שהאדם יצור פגום תורשתית בכושר היצור של IF שזה חלבון בקיבה שמגן על B12 מהחומציות שהורסת אותו. וכמובן איזור הספיגה שאינו מסוגל לספוג B12, כי אנחנו בהחלט מיצרים B12 בגופנו, אגב, טרם נתקלתי בעדות מדעית שבע"ח צמחונים מצליחים לספוג B12 שהם מיצרים. בע"ח צמחונים אוכלים מהקרקע, וכנראה שכך הם סופגים את ה B12 שנפלט מהם קודם לכן. בקיצור, עוד לא כתבתי את קצה הנושא המסועף הזה. אבל בשביל מה להכנס לזה בכלל ? פשוט לוקחים תוסף וזהו. גם בטבעול ששאלת עליו יש תוסף, אז מה ההבדל ? בכל מקרה לוקחים תוסף. זה הדבר הכי טבעי שיש כי יש B12 בטבע, על הקרקע, אבל אנחנו לא האדם הקדמון וכיום לא נאכל מהקרקע ללא שטיפה, בגלל זה התוסף.
 
למעלה