ויטמין B12

ויטמין B12

שמתי לב שיש הבדלים משמעותיים במחירים של B12 בין החברות השונות. בכולן מדובר בטבלית מציצה מתחת ללשון, שמכילה 1000 מק"ג. מה ההבדל ביניהן? כלומר חוץ מזה שמדובר בחברות שונות.

מחשבה אחת

יכולים להית הבדלים בחומר שעוטף את הטבלית. יש חברות שבהן הטבליה עטופה בג'לטין מדגים, ויש חברות בהן הטבליה לא מכילה חומרים מהחי כלל. אני לא חושבת שבזה זה מסתכם, אבל זה הבדל אחד שקיים. אם את מתעניינת בטבליה שאין בה חומרים מהחי - אני ממליצה על חברת סולגאר.

עד כמה שידוע לי

בטבליות מציצה אין ג'לטין. לפעמים יש ג'לטין בכמוסות של ויטמינים שונים, שנועדו לבליעה ולא למציצה מתחת ללשון. בכל אופן קניתי אתמול את האופציה שנראתה לי הזולה ביותר. לדעתי אין בה ג'לטין אבל אני אבדוק כשאהיה בבית. תודה.

אישעם

New member
בטבלית מציצה אין גלטין

כל B12 בצורה אחרת יהיה לבליעה ואז תתפספס לה המטרה. המטרה, הכנסה בטוחה של B12 לדם (ע"י הנימים שתחת שלשון). אם זה לא למציצה, ויש בעיות ספיגה, אז בליעה לא תעזור, = פספוס המטרה. נטע, אין הבדלים, אולי רק בכמות של המינון בטבליה, לי יש של 1200 מק"ג. כמו כן, תוספת של טבליות. כל חברה יוצאת במבצעים, זה הכל. כל חברה טוענת ששלה הטוב ביותר. דעי לך, אנחנו לוקחים ציאנוקובלמין. הגוף ממיר את זה למתילקובלמין. מתיל קובלמין נכנס ישירות לתאים באחוז גבוה יותר בטרם יאגר בכבד. בארץ טרם ראיתי מתילקובלמין. וי עןד סוג, אבל לא משנה לצורך הענין של ההבדלים.

טוב לדעת

האמת, אחרי ששלחתי את התגובה שלי פתאום נזכרתי שהג'לטין ב- B12 שראיתי היו לטבליות שלא למציצה אלא לבליעה. זה היה של פירמה שאני לא מכירה, שהקופ"ח נתנה למישהו שהצהיר על צמחונות.

הבדל?

לדעתי, זה באמת עניין של תמחור החברות, אין ממש הבדל מהותי..אם כי יש לבדוק את הרכיבים.. הכי חשוב לאכול נכון..וגם אנו כצמחונים יכולים.

לאכול נכון זה ברור

אבל אין קשר ל-B12. כמה שתאכלי נכון אין אפשרות להשיג B12 בתזונה צמחית, בייחוד במקרה שלי שהיא גם על גבול הטבעונות.

קצת נתונים סטטיסטיים

אחוז הצמחונים (או אלה שמגדירים את עצמם צמחונים) באוכלוסייה הוא 8% או פחות מזה. אחוז האנשים הסובלים ממחסור בויטמין B12 הוא מעל 30%. כלומר יש יותר אוכלי בשר שסובלים ממחסור בויטמין מאשר צמחונים. מה שאומר שאין קשר לתזונה. יש עניין של ספיגה של הויטמין. ועכשיו אשמח גם לקבל תשובה לשאלה המקורית שלי

gs1234

New member
אין הבדל

המחיר של מוצר כמו ויטמין נקבע על פי: - רכיבים - אריזה - עלויות שיווק, למשל - מוצר של "סולגאר" יהיה יקר ממוצר של "לייף" אפילו אם הם מכילים את אותם רכיבים וארוזים באותה אריזה. הרכיבים אמורים להיות B12 (שמיוצר על ידי תרביות של חיידקים), חומרי טעם (אצלי זה מין תות כזה) וחומרים כמו צלולוז ופוספאט שמדביקים את הכל ביחד. יש תמציות טעם יותר טעימות שהן יותר יקרות, שעלולות לייקר את המוצר, אבל מה שיותר חשוב זה הסטריליות של המוצר. בכל זאת מדובר בחומרים שמיוצרים במעבדה ונארזים בפס ייצור, ולא כדאי לקחת סיכון וליטול טבלית שיש עליה זיהומים. במוצר יקר יותר, בקרת האיכות אמורה להבטיח שהחומרים איכותיים וסטריליים.

אישעם

New member
ב א ה ב ה ת ח י ל ה את לא יכולה לדעת אם

חסר לך B12 ע"י בדיקות דם רגילות. בדם יש B12 שאינו אמתי ויוצא בבדיקות כאילו והוא אמתי. קל להוכיח רפואית ומדעית אם תרצי. אני מביא למטה מידע מאיגוד התזונאים האמריקאי, זה יוכיח לך שלכל בני האדם חסר B12 ללא קשר לתזונתם.

אישעם

New member
נצל"ש, הוכחות שלכל בני האדם חסר B12

שלצמחונים אין מספיק וקל וחומר לטבעונים שאין להם שום מקור ללא התוספים (אגב, יש B12 בטבע, אבל אנחנו לא מוכנים לקבל את זה כפי שהחיות הצמחוניות מקבלות את זה, מהקרקע). הנה, איגוד התזונה האמריקאי. ללא תוסף אין לטבעונים B12. המוסד הרפואי המליץ לכל אדם, ללא קשר לתזונתו, לקתחת תוסף B12 מגיל 50 ומעלה. הנה: Special considerations for vegetarians Unsupplemented vegan diets do not provide vitamin B-12. Dairy products and eggs supply vitamin B-12; however, depending on food choices, some lacto-ovo-vegetarians may have inadequate intakes as well. The Institute of Medicine has recommended that all people over the age of 50, regardless of type of diet, take vitamin B-12 in the form found in supplements and fortified foods for optimal absorption (18). Vitamin B-12 is well-absorbed from fortified nondairy milks and from breakfast cereals, as well as from supplements. Because vitamin B-12 absorption is inversely related to dosage, we have recommended a daily supplement of at least 5 µg or a weekly supplement of 2,000. מקור: http://www.eatright.org/cps/rde/xchg/ada/hs.xsl/nutrition_5105_ENU_HTML.htm כלומר, גם אם אדם הצליח לקבל B12 מבשר ביצים וחלב, בגיל 50 ומעלה יש סיכוי רב שגם זה לא יעזור לו ולמאגרים שלו. קל וחומר לצמחונים שהגיל לחוסרים יהיה יותר מוקדם כי כמות המקורות שלהם מצומצמים יותר. ובטוח שלטבעונים הגיל לחוסרים יהיה הרבה יותר מוקדם בהעדר מקורות באופן מוחלט, חוץ מהתוספים, שכאמור חובה לקחת אותם אוטומטית כטבעונים וכצמחונים.. רפואית, מדעית.

למעלה