ויטמין C

נעמי21

New member
ויטמין C

בני לוקח מזה זמן ויטמין C במציצה במטרה לסייע בספיגת הברזל. לאחרונה "נמאס" לו למצוץ את הכדור והוא מעדיף לבלוע כדור. שאלותי: 1. האם בליעת כדור המיועד לבליעה שוות ערך לכדור המיועד למציצה. 2. הכדור למציצה היה במשקל 500 מ"ג בעוד שהכדור לבליעה הוא במשקל 1000 מ"ג - האם מותר לו לבלוע הכדור במשקל הנ"ל? אגב, שאלתי לפני כמה ימים שאלה לגבי פוספורוס, ולא קבלתי ממך תשובה. היש לכך סיבה? תודה וסוף שבוע טוב

מידע רפואי

ראשית נעמי אני מברך על כל השאלות שלך ועל פעילותך בקהילה המעשירה והטובה שנית ברצוני לציין שגם אני אדם עובד, מנהל, לומד ומנסה גם לענות על שאלות לחברי הקהילה לא היתה לי מטרה ואין לי את הזמן להיות אנציקלופדיה רפואית או מקור זמין 24 שעות ליממה להשגת מידע על כל שאלה רפואית שבעולם- וכפי ששמת לב יש לפעמים שאלות שאני לא משיב להן זוהי קהילה למחלות גסטרו לילדים הפותחת את דלתותיה למשתמשים גם לשיחות בין הורים וכן לשיחות בין מטופלים זו הסיבה שלא עניתי על הפוספאט והאלקלין פוספטאזה לגבי ויטמין סי- אין כל הבדל בין בליעה למציצה וגם כמות של 500 מג וגם כמות של 1000 מג הנן רבות מאוד- נספגות ממערכת העיכול לדם- ומופרשות בשתן אני תמיד ממליץ על ויטמין סי בזמן מתן ברזל בהצלחה ותודה על ההבנה

נעמי21

New member
וואו - אני נורא מיצטערת

הייתי בטוחה שלא שמת לב - אני חשבתי שזה שייך לטיפול בסטרואידים לחולי קרוהן, ואולי יש לזה משמעות לגבי תופעות לוואי לא רצויות. זה נכון שאני יכולה לכאורה לשאול הכל את הרופא המטפל, אבל לפעמים אני לא זוכרת, וללא כל ספק הפורום זמין הרבה יותר מרופא במרפאה. לרגע לא התכוונתי לנצל אותך, ואני בושה ונכלמת אם זה מה שהרגשת. ממש מתנצלת ומודה לך שוב מקרב לב על עזרתך. ותודה על הייעוץ לגבי ויטמין C.

לנעמי

נעמי היקרה לרגע לא רציתי שתרגישי בושה ונכלמת- זו ממש לא המטרה שלי. חשוב לי גם לומר שבאף זמן לא הרגשתי מנוצל על ידך- הרגשתי שאת שואלת שאלות מצויינות לכל חולי קרון את יודעת עד כמה אני מעריך את פעילותך בקהילה ותמיכתך בכל הפונים גם בקריאה חוזרת לא ראיתי מה גרם לך להרגיש רע- ובכל מקרה אם את מרגישה רע אני חוזר ומציין שזו לא הייתה כוונתי- רק לומר שאנ כמו כולנו איש עסוק ומשתדל לענות על כל שאלות הגסטרו לילדים ככל שאני יכול הרבה בריאות

נעמי21

New member
לדר' וסרמן וליוספה

לדר' וסרמן - חשבתי שפגעתי בך, אם לא - אני שמחה. וליוספה - תודה!

למעלה