ויטמין K בטיפות - כדאי?

מאושרה

New member
ויטמין K בטיפות - כדאי?

אני לפני לידה שניה והפעם מבקשת לעשות את זה אחרת. בני, בן ה- 2.5 מטופל בהצלחה בהומאופטיה וברוח זו אני מבקשת ללדת את ביתי ולגדלה. כידוע עם הלידה מקבל הוולד חיסון צהבת B, ויטמין K בזריקה וטיפות עיניים. כמו שהבנתי החיסון נגד צהבת B הוא לא אפקטיבי ומיותר בגיל הזה, כך שאנו לא רוצים לחסנו. מה לגבי טיפות העיניים? אני גם הבנתי שבתי החולים מאפשרים לתת את הויטמין K בטיפות במקום בזריקה, אולם אני יודעת שבתל השומר, למשל, במידה ומבקשים את זה נכנסים לשיחה אצל הרופא שבה הוא מסביר שטיפות נספגות פחות מהזריקה ועל כן התינוק נמצא בסיכון. האמנם? בקיצור, אשמח לשמוע את גישת ההומאופטיה לנושא.

שלום לך

לילדי כן נתתי את הויטמין k. לא צריך להיות פאנטים. לגבי טיפות או זריקה, הזריקה יותר יעילה מכיוון שהקיבה עשוייה לפגום בהשפעה או לכלותו. לויטמין הזה השפעה על הדם ומערכת הקרישה והוא נחשב לחיוני בשלב ובמצב הזה. כמו כן הוא נחשב לידידותי שכן הינו חומר שהגוף מזהה "כמזון". בכל מקרה, אם קיימת רגישות לויטמין עשויה להתפתח תגובה אלרגית, כמו בכל מקרה של רגישות לחומר כלשהו, ואת זאת לא ניתן לדעת מראש. חיסון הצהבת, שאגב, הוא כן אפקטיבי, כלומר בעל השפעות כאלה ואחרות, ובאופן בסיסי הינו חלבון שזר לגוף ובוודאי אינו מזון. הוא אינו חיוני נורא לשלב הזה של חיי העובר, אלא אם כן יש סיבות מוצדקות. לגבי טיפות עיניים, אני לא נתתי. מזל טוב ובהצלחה.

למעלה