ויטמינים באוכל מבושל

ויטמינים באוכל מבושל

כמה ויטמינים נישארים במי המרק אחרי בישול ? המרק מכיל ירקות ירוקים , דלעת , גזר, בשר הודו.
 

eaz1514

New member
עד כמה שאני יודעת רוב הויטמינים

נהרסים בבישול
 

רון ו

New member
נהרסים באופן חלקי וגם משתפרים

ויטמין C אכן נפגע מחשיפה לאור וחום אך לא לגמרי ! בגזר, מקדם ויטמין A הבטא קרוטן עולה בשליש וכך גם הליקופן נוגד החימצון שבעגבניה מוכפל בבישול, רצוי לבשל את הנ"ל בתוספת מעט שומן לספיגה טובה יותר.
 
למעלה