ויטמינים במהלך ההריון

yalyal3

New member
ויטמינים במהלך ההריון

אשתי נוטלת ויטמינים צנטרום,פולית ו"פרנטל 9 חודשים".היא טוענת שזה גורם לה להקאות ואז היא מפסידה גם את ארוחת הבוקר.
לדעתה (הבלתי מבוססת) הגורם הוא "פרנטל 9 חודשים" (יצרן דר אלטמן).
אני אין לי מושג בנושא ורק יכול לשער כי חלק מן הבחילות וההקאות יכולות לבוא מהראש סתם מתוך אנטי לתכשיר מסויים.

אשמח לשמוע כאן דעות מניסיון.
אולי יש מוצר חליפי ל"פרנטל".

חג שמח

נשמע סביר. זה כדור מאוד גדול

וקשה לבליעה (בלי קשר לחומר שיש בו), וגם לי הוא גרם לבחילות והקאות (כלומר, ניסיון הבליעה גרם לכך - וגם כשמדובר במוצר חליפי אבל בגודל דומה). לא ברור לי למה באמת מייצרים כדור כל כך קשה לבליעה לנשים בהריון...

Rotemit27

New member
גם אם זה ״סתם מהראש״ ..

זה לא רלוונטי. גם הבחילות קשורות להורמונים ולכן כאילו ״בתם מהראש״.
אגב, למה היא לוקחת כל כך הרבה כדורים? בפרנטל כבר יש חומצה פולית. לא יודעת מה יש בצנטרום אבל סביר שיש חפיפה. אני לוקחת רק פרנטל ואומגה 3.

שווה כמובן להתייעץ עם איש מקצוע. אולי בקופה שלך יש יעוץ טלפוני של אחיות מעקב הריון (בכללית יש) ואולי אפשר לחצות את הפרנטל?

ani200

New member
פרנטל

גם לי לא נעים לבליעה אבל לא גרם לי להקאות ובחילות. בכלל, הרופא שלי אומר שזה ״סתם״, ושאם אוכלים מאוזן זה מספיק מבחינת הויטמינים. ואז מה שחשוב זו החומצה הפולית והברזל, שזה יש בכדורים קטנים יותר כשילוב. יש משהו במה שהוא אומר, לכן אני הפסקתי לקחת כל יום ולוקחת פרנטל פעם בכמה ימים בשביל ההרגשה.
אגב לגבי הצנטרום- אם הוא לא ייעודי לנשים בהריון לא בטוח שכדאי ליטול. יש אפילו ויטמינים שבכמות לא נכונה יכולים להיות לא טובים בהריון כמו ויטמין A,d..
ויש גם ויטמינים בצורת נוזל למשל פלורויטל שיש בו גם ברזל (מעט) וגם ויטמינים וזה פשוט בסירופ.
בהצלחה

yalyal3

New member
הצנטרום

נכלל במרשם של רופאת הנשים.חס וחלילה אשתי לא נוטלת שום דבר ללא עצת רופא.
תודה

primrose16

New member
לי הפרנטל עשה ממש בעיות בבטן

רק כשהפסקתי הבנתי כמה הוא עשה לי רע.
עכשיו אני לוקחת חומצה פולית (כדור קטן ולא מזיק) ותמצית ברזל טבעית לשתיה (פלורידיקס)

goldyle

New member
אחד הכדורים המגעילים שיצא לי לקחת

אני רק פותחת את הקופסא ומתחילה לי בחילה מהריח
לא ברור לי מי המציא כזה כדור שנשים בהריון עם בחילות אמורות לקחת (גבר.. ?)
בכל אופן, פתרתי את הבעיה בזה שאני לוקחת בערב כשכבר אין לי בחילה עם מיץ ולא מים (ויטמינצ'יק מדולל, לא קולה או משהו כזה)

yalyal3

New member
אה,גם את?

אני רץ לספר לאישתי.אגיד לה לנסות בערב. תודה!

nitzanitt

New member
אפשר את זה ואפשר גם לנסות כדור מייצור אחר

אני לקחתי בהתחלה משהו שנתנו לי בבית מרקחת וזה עשה לי ממש רע... הרופא אמר שזה ממש הגיוני שהתחושה הרעה היא מזה (עצירות קשה במיוחד), נתן לי דוגמית של כדור אחר (יקר יותר) ואמר לי לנסות לראות איך אני איתו כמה ימים ורק אז לרכוש. מאז זה מה שאני לוקחת ולא עושה לי בעיות בכלל. פריג'נטלי של מולטי הרב.
בקיצור מאד מאד יכול להיות שזה עושה לה בעיות ושכדור אחר יתאים לה יותר. שווה לבדוק עם הרופא שנתן את ההנחיה לקחת את הסוג הספציפי, אם יש לו במשרד דוגמיות של פירמות אחרות (כדי לא לקנות סתם משהו יקר שבסוף לא יהיה מתאים).

המרחפת

New member
היא לוקחת גם את האומגה שמגיע עם זה?

אני גם לקחתי בזמנו, והייתי חייבת לקחת את שני הכדורים תוך כדי האוכל. כלומר ממש לקחת כמה ביסים, את הכדור ולהמשיך לאכול עוד מהמזון. אם לקחתי לפני או אחרי היו לי בחילות.
פעם אחת איחרתי לעבודה אז אמרתי לעצמי שאני אקח את הכדור בבית ובאוטו אוכל פרוסת לחם. הקאתי בדרך לאוטו.

mitmit11

New member
יש לי סוד....

האידיוט שהמציא כדור בגודל פוטבול לנשים בתחילת הריון שגם ככה סובלות לרוב מבחילות הוא אידיוט. הנה. אמרתי את זה.
ממליצה לה לבצע בדיקות דם ולבדוק אם יש לה חוסרים. לי לא היו ולא לקחתי מולטי ויטמין והרגשתי טוב כל ההריון וגם לילדים שלום. חשוב רק באמת לודא שאין צורך בתוספים ואם עולה צורך במהלך ההריון לקחת את מה שחסר (אני התחלתי ברזל בלבד שזה כדור בגודל הגיוני לחלוטין באמצע ההריונות).

Cafe Latte

New member
בסופו של דבר התחלתי לחתוך לשניים את

הפרנטל, כי נמאס לי בכל פעם שאני מנסה לבלוע אותו - לעבור סאגה ולהיות על סף הקאה.
ו ... גם, לפעמים יש לי תחושה, שהכדורים האלה (פרנטל ודומיו) הם פשוט דרך מדהימה של חברת התרופות לעשות כסף על שוק די שבוי (ובד"כ אני גם לא חובבת של תאוריות הקונספירציה למיניהן).
אני, שאני בערך האדם הכי סקפטי בעולם, לוקחת פרנטל, למרות שמלפני ההריון, וגם עכשיו, אין ולא היה לי שום מחסור בכלום. למה? ככה, כי הרופאה רשמה לי. אני בדיוק שוקלת להפסיק כי אני לא מאוד אוהבת את התופעות לוואי של הכדור הזה. ותוהה למה אני בכלל צריכה את זה.

אני התחלתי עם הפרנטל בסביבות שבוע 20

וגם בלי חוסרים ובלי הרבה הבנה למה זה טוב. אבל זה לא עושה לי תופעות מלבד תופעת חיסרון הכיס, אז מילא:)

yalyal3

New member
ומה השם המסחרי של הברזל?

אשתי יוצאת טוב בכל הפרמטרים.לפי שעה אין לה חוסרים ואין לה עודפים.העברית שלה לא כל כך.הרופאה רשמה לה מוצר X אך הרוקחת בלבלה לה ת'מוח ונתנה לה מוצר Y.אולי לא היה במלאי אז היא דחפה לה את הפרנטל של ד"ר אלטמן.
אגב,במדינה ממנה מגיעה אשתי הנשים נכנסות להריון ויולדות אחרי 9 חודשים בלי שום התערבות בלי שום בדיקות ובלי שינוי תזונתי.גם תינוקות לא נהנים שם ממטרנה.הם אוכלים בדיוק כמו המבוגרים כמו שבני דורי היו אוכלים שייק עוף ופירות ולא צייצנו.

אני לוקחת ברזל

של חברת אלטמן שנקרא ברזל פלוס פמינה. יש בו חומצה פולית, ויטמין סי וברזל כמובן. הויטמין סי עוזר לספיגה יותר טובה של הרזל בגוף. עדיף לקחת את הברזל בארוחה שהיא לא חלבית, שוב כדי שיספג יותר טוב.
הוא קל לעיכול ולי לא עושה תופעות לוואי.

mitmit11

New member
אני לקחתי

פוריק או פולקס. אח"כ החלפתי לפריפול. יש מלא תכשירים עם התוויה זהה, כל קופה מסבסדת יצרן אחר, כל רשת פארם מוכרת ודוחפת את מוצר הבית שלה. כל עוד הם גנריים זה סבבה (פוריק ופולקס למשל זהים, פריפול לא - כולם ללא מרשם)

למה היא לוקחת כל כך הרבה כדורים?

באמת יש לזה הכרח רפואי? כדאי לה לחזור ולהתייעץ עם הרופא.
אני מאמינה שבתוך הפרנטל יש חומצה פולית, אז לקחת פעמיים נראה לי די מיותר.

אני לוקחת רק ברזל, זה לפי הוראות הרופא. בהתחלה לקחתי כדור של הקופה, אבל הוא עשה לי תופעות לוואי לא נעימות, אז עברתי לכדור של אלטמן שכולל בתוכו ויטמין סי מה שמסייע לספיגת הברזל, וגם חומצה פולית כמובן. זה כדור קטן ונוח לבליעה ואין לו תופעות לוואי, הוא קל לעיכול. שווה לה לבדוק כדורים אחרים. אולי פרנטל של יצרן אחר ולא של אלטמן יהיה לה יותר קל לבליעה.

הרופא שלי אמר שאין צורך,

בבדיקות דם אין לי חסרים. בברזל אני על הגבול התחתון, ובגלל שברזל (במיוחד אצלי) יכול מהר להתדרדר כלפיי מטה בהריון הרופא שלי ביקש שאקפיד לקחת כל יום. יש לי בכדור של הברזל גם חומצה פולית, שגם את זה הרופא ביקש שאקח. מעבר לזה הוא אומר ששאר התוספים הם מיותרים. בהריון הקודם לקחתי גם אומגה 3, אבל הרופא שלי אמר שאין לזה הוכחה שזה באמת עוזר במשהו, אז הפעם ויתרתי והחלטתי שאני אקח רק מה שהוא ממליץ ואני לא אוסיף, במיוחד שהאומגה 3 מאוד יקרה וגם ככה אני בקושי זוכרת לקחת את מה שאני באמת צריכה.

Cafe Latte

New member
אני מאוד מסכימה איתו! אני שיא הסקפטיות...

וממש התחבטתי אם לקחת/לא לקחת (הכדורים זולים, עולים רק 15 ש"ח בקופה) אבל הם ענקיים, מסריחים, ולא מרגישה צורך לקחת אותם...
אז למה בעצם?

למעלה