ויטמינים וקילציה

pixie lul

New member
ויטמינים וקילציה ../images/Emo184.gif

שלום שוב לכולם, לפני כמה שבועות נחשפתי פה לראשונה למידע על קילציה. בלי קשר, ועוד מלפני כן, אני נוטלת תוסף תזונה של Nutrelife, המכיל סידן, מגנזיום ואבץ (אני לא אוכלת מוצרי חלב וממעטת בבשר, ולכן נוטלת את התוסף). להפתעתי, שמתי יום אחד לב שעל הקופסה כתוב: Chelated Calcium, Magnesium % Zinc יש למישהו מושג מה זה אומר? אני מבינה שקילציה ניתן לעשות רק על ידי תרופות ספציפיות, ולעומת זאת יש כל מיני חומרים שמניידים מתכות בגוף מבלי לגרום להן להיות מופרשות החוצה. ממש לא הייתי רוצה להיות כרגע במצב הזה (אני מתכננת הריון). זה אומר שאני צריכה להימנע מלקחת את התוסף הזה? או שזה סתם כתוב עליו ולא קשור למציאות? ועוד שאלה - ראיתי שכרוב עלול לגרום גם הוא לניוד מתכות. על אילו כמויות מדובר? אני מאוד אוהבת כרוב והוא גם עשיר בסידן - האם להפחית את צריכתו? תודה מראש!

CHELATED זה לא קילציה

CHELATED , בפשטות ובלי להיכנס להסברים כימיים שאני לא מבינה בהם הרבה... הוא שהמינרל מחובר לעוד חומר, בתוספים בדרך כלל לחומצת אמינו. איכות הספיגהבגוף יכולה להשתנות בהתאם לסוג החומר. העניין הוא שבמזון המינרלים אינם מופיעים בצורתם המבודדת ולכן הספיגה שלהם בצורה זו אינה טובה. Chelated zinc is a specially formulated type of zinc supplement, where the mineral is combined with amino acids. These amino acids ‘trick’ the human digestive system into recognizing the zinc as a nutrient to be absorbed, rather than an impurity to be ignored, and therefore chelated zinc shows much improved levels of efficiency and effectiveness when compared to other types of zinc supplement. כרוב לא מנייד מתכות. הוא כן מכיל לא מעט גפרית, אז כמו כל דבר אחר, עדיף לצרוך במתינות. בהצלחה

pixie lul

New member
איזה מזל שיש אותך! ../images/Emo13.gif

אז סתם התבלבלתי, מסתבר...
לגבי כרוב - זכור לי שקראתי שכרוב, כוסברה ובצל קשורים איכשהו למתכות, ולכן צריך להיזהר איתם, אבל אני שמחה לטעות במקרה הזה, מפני שאני חובבת כרוב ובצל (כוסברה פחות
). המון תודה!

וואו, הסמקתי..

לגבי כוסברה אכן יש טענה שהיא מניידת מתכות. האמת - לא יודעת כמה זה נכון.

pixie lul

New member
../images/Emo24.gif אתם באמת עוזרים פה לכולם

במסירות יוצאת דופן.

למעלה