ויטמינים מסיסים בשמן

muriel

New member
ויטמינים מסיסים בשמן

אני מבינה שיש ויטמינים שמסיסים רק בשמן. האם צריך לצרוך שומן סמוך לזמן שאוכלים את הפירות והירקות כדי להינות מכל הויטמינים שבהם או האם מספיק לאכול את השומן כמה שעות לפני או אחרי? ואיזו כמות שומן צריך לצרוך כדי לקבל את הכמות המקסימלית של הויטמינים? למשל, אם אכלתי כשתי כפות גבינה לבנה 1/2% שומן ועוד כף גבינה 5% שומן יחד עם ירקות, האם הגוף שלי מקבל את כל הויטמינים. ומה קורה לויטמינים האלה אם לא צורכים שומן בכלל? הם לא נספגים או שנספגים לאט יותר? אם עשיתי כאן בלגאן, אז אשמח אם מישהו יכול לעשות לי קצת סדר. ושאלה נוספת, תוך כמה זמן הויטמינים "נעלמים" אחרי שחותכים ירקות ופירות? אם למשל אני נותנת לבת שלי קופסה של ירקות חתוכים לביה"ס והיא אוכלת אותם כ-3 שעות אחרי שחתכתי, האם היא מקבלת משהו בעל ערך תזונתי? תודה מראש ויום טוב

muriel

New member
תותים וספיגת סידן

היום שמעתי שתותים מונעים ספיגת סידן..... איפה ניתן למצוא רשימה של מה לאכול, או לא לאכול, עם מה על מנת לקבל את מלוא הערך התזונתי של כל מזון ומזון. זה ממש מבלבל. תודה

ויטמינים

בודאי שויטמינים מסיסי שומן יספגו טוב יותר בסביבה שומנית- משמע כאשר יש במזון הנאכל גם שומן. אולם גם ויטמינים כדוגמת בטה קרוטן- מסיס שומן המצוי בירקות ופירות יספג טוב ולא יווצר מחסור. יש לזכור שבכל המזונות כמו גבינה לבנה דלת שומן- יש קצת שומן. לכן קשה להניח שיגרם מחסור בויטמינים הללו לאדם בריא שאוכל מגוון. כאשר חותכים את הירקות הויטמים העיקרי שנפגע הוא ויטמין C . לכן רצוי כמה שפחות לחתוך ולחשוף אותו לאור טרם האכילה. מאידך עדיף לאכול ירקות ופירות חתוכים משאר כלל לא, כוון שגם במקרה זה עדיין יש כמות לא מבוטלת של ויטמינים.

muriel

New member
ויטמינים

תודה רבה, האם את יודעת היכן אפשר למצוא בצורה מרוכזת ובשפה עממית פחות או יותר כללים והנחיות לגבי סוגי מזון שרצוי לאכול יחד וכאלה שעדיף לא לאכול יחד על מנת להפיק את המוטב מהם. (כמו הדוגמא שנתתי שאכילת תותים עם יוגורט לא מאפשרת ספיגת סידן). ספר או אתר באינטרנט. תודה רבה ויום נפלא

muriel

New member
gamnon.net

שלום, תודה אלי, האתר נראה מצויין. ערב טוב

למעלה