ויטמינים E וC ?

טובה13

New member
ויטמינים E וC ?

בוקר טוב, הבנתי כי מומלץ להוסיף לתזונה של הילדים ויטמינים. בני בן שנה ו8 חודשים לא אוכל מספיק ירקות (פרות הוא אוכל בעיקר בננה ותפוח, אגס) רצית לדעת: 1. איזה ויטמינים מומלץ לקחת- האם E ו C? 2. באיזה אופן ניתן לקחת אותם ? האם הדובונים (סוכריות הגומי) שהם כביכול "מולטי ויטמין" רלוונטיות? 3. מה הכמות שמומץ לתת ביום? המון תודה על העזרה והתשובות המהירות זה עוזר לי מאד!! טובה

jango33

New member
עוד שאלה על ויטמין E

קניתי ויטמין E בכמוסות של סולגאר 200IU, האם יש סכנה של מינון יתר בכמוסה אחת ביום לילד ששוקל 20 קג? האם כדאי ליטול יחד עם האומגה 3?

razgalili

New member
ויטמינים

הרשימה של הויטמינים והמינרלים שכדאי לקחת היא מאד ארוכה. ויטמין C וE כדאי לקחת כמו כן כל הויטמיני B (כקומפלקס) ותוספת מרחיקת לכת של ויטמין B6 יחד עם מגנזיום (אסור לקחת כמויות גדולות של ויטמין B6 בלי מגנזיום) שמן כבד דגים בשביל ויטמין A ו D (להיזהר לא לתת יותר מהמומלץ על הבקבוק) שמן דגים רגיל בשביל האומגה 3 אבץ בכמויות ניכרות. יש מיעוט של הילדים שזקוקים לתוספת של נחושת וברזל, אבל הרוב צריכים להמנע מהם כמו מגיפה, כיון שחלק מהבעיה אצל רוב האוטיסטים הוא עודף של נחושת וברזל. מלח אפסום (באמבטיה או בקרם) בשביל המגנזיום והגופרית. יש עוד רשימה בת כמה מאות פריטים אבל אלה החשובים ביותר. דובונים יש מכל מיני סוגים. ברובם יש צבעי מאכל וחומרי שימור וברזל ונחושת. גם היותר טובים מביניהם מכילים מגוון גדול של חומרים ויש סכוי שהילד יגיב רע ללפחות אחד מהם, כך שבדרך כלל הייתי אומר שזה לא רעיון טוב. אם אתם יכולים לתת את זה ורואים תגובה חיובית אז זה יכול להיות פתרון טוב להכניס מגוון של חומרים לתוך הילד בקלות יחסית. כמויות- ויטמין C - כמה שאתם יכולים להכניס לתוך הילד יותר טוב. אל תנסו לתת הרבה ממוצר שאיננו buffered כי זה גורם לשילשול. אם יש לכם ויטמין שהוא buffered חצי גרם עד גרם כל שעה זה המקסימום שהגוף יכול לקלוט. הצורך של הילדים שלנו כל כך גדול שכמה שתתנו להם זה רק יעשה יותר טוב. ויטמין E - בין 100 ל400 י"ב (IU) ביום יהיה טוב. בתיאוריה אפשר להגיע עם ויטמין E למנת יתר אבל מאד מאד מאד קשה ואתם לא תצליחו. הילד שורף את החומר ממילא יותר מהר ממה שאתם יכולים לתת לו.

אמאלה ט

New member
על קצה המזלג

אני מצרפת קישור לרשימה קצרה. אמנם לא מלאה.אבל נותנת כמה רעיונות למקורות תזונתים לויטמינים.

למעלה