וייפר לעומת פרדיקס

giladshay

New member
וייפר לעומת פרדיקס

למרות שאני עדיין אוהב את צלילה ספורטיבית פושטית- כבר זמן רב שמפנטז על מחשב צלילה חדש. גם חושב על אפשרות להתפתח לכיווני הסמכה נוספים לעתיד (אבל זה פיטפוט נפרד שהדף לא סובל והאמת... גם לא אני, לפחות לא בשלב זה).
בשעה טובה קיבלתי לידיי ביום שישי האחרון את הפרדיקס של שרוואטר:
[URL]https://www.shearwater.com/products/perdix[/URL]

קשה לתאר במילים את ההרגשה. אני עדיין חסר ניסיון וצריך ללמוד (במיוחד ע"פ המים)- בשביל להביע דעה.
בכ"ז, הייתי חייב "לגנוב" צלילה בשביל להתנסות.
לצלילה לקחתי את הוייפר הישן והאהוב, שמעולם לא בגד בי ומלווה אותי מאז 2002. שונה למוד (A1P0).
כ"כ לקחתי את הפרדיקס. שונה למוד הכי שמרני (High).
הכוונה מאחורי צלילה זאת- להיכנס לדקו' ולתת לפרדיקס להדריך אותי מה לעשות.

הבהרות מס':
לגבי הוייפר: אינו מחשב לצלילה טכנית וכ"כ מכיל אלגוריתם שמרני בהשוואה למחשבים אחרים.
לגבי פרופיל הצלילה: שלא יובן שהמלצתי לצלול בפרופיל הנ"ל. הפרופיל בפירוש אינו מהווה דוגמה לחיקוי! מי שמאמץ את הפרופיל שבוצע, ללא הבנה וידיעה כלשהי בתחום צלילת דקו'- זב"ש
אין תחליף לקורס צלילה טכנית

ירדתי לצלילה לאחר שביצעתי אותה מס' לא מועט של פעמים, לאו דווקא בפרופיל הנתון. לפיכך, למרות שלא הכרתי את הפרדיקס- יכולתי להעריך אם הוא מתנהג נכון, או לא.
הפרדיקס אינו מיועד לצלילה המתוארת פה (לא הייעוד המרכזי שלו). מדובר על מחשב מתקדם לצלילה טכנית/טרימיקס/ריברידר וכיו"ב.

מה שרציתי להמחיש בפרופילים זה את הפרשי הזמנים שכ"א מהמחשבים ניקה אותי. רוצה להפסיק בנק' זאת לעשות חור בראש ולתת לתמונות לדבר. התמונות מציגות פרופילי צלילה של הוייפר לעומת הפרדיקס, לעיונכם:

giladshay

New member
תיקון טעות

כשרשמתי שהמחשב ניקה אותי לגמרי- אז זה לא נכון, כלומר ניקה אותי לרמה המאפשרת לי לצאת מהמים. ברור שאני עדיין טעון חנקן, גם לאחר היציאה מהמים...

giladshay

New member
היום ירדתי לצלילה על גבול גירוד הדקו' וערכתי השוואה נוספת

"למרבה האירוניה", ההבדלים בין שני המחשבים היו כה זניחים, עד כדי גיכוך.
הפעם הוייפר כיוון על A1P1 והפרדיקס הושאר על HIGH.
הוייפר ביקש ממני להישאר דקה נוספת בחניית בטיחות.
הגרפים מצ"ב.
מסקנה: כול עוד נשארים בגבולות הצלילה הספורטיבית- הוייפר מספיק טוב
.
גל"ש, אעלק מסקנה, כאילו דא!?

Squid

New member
השאלה החשובה היא עם איזה מחשב אתה בא לספארי?

giladshay

New member
תשובה בעייתית

נראה לי רק עם הוייפר, אך אם תתעקש- אגיע עם שניהם.
הבעיה היא מה יקרה אם דעא"ש יפגשו אותנו... לא חראם על המחשב!? כמה שפחות להשאיר להם- יותר טוב
רוצים ת'ראש שלי- בבקשה, אבל מחשב זה כבר מוגזם

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בעייתית לדאע''ש

אני חושב שאם דאע''ש פוגשים אותך תוך שבוע הם מתנצרים.
&nbsp
בקיצור מתי ולאן ?

למעלה