ויכוחים והתנצחויות בפורום

קסנדרה*

New member
ויכוחים והתנצחויות בפורום../images/Emo18.gif

בשבועות האחרונים נתקלתי בכמה תגובות זועמות, כועסות, זה מעיר לזו וזו מעירה לזה ולעתים אפילו בענין לא להם. אני מנהלת את הפורום מאז פברואר 2001 ותמיד הצלחתי לשמור על אוירה שקטה ונעימה, תרבות הדיבור קדמה אפילו לטיב היצירות. אמנם היינו אז יותר גולשים, אבל רובם היו עוברי אורח. היום אנחנו אמנם פחות גולשים, אבל יש גרעין של גולשים קבועים שפוקדים את הפורום כמעט מידי יום והחיכוך גבוה. נדמה לי שהיום קצת סטינו מהסיבה העיקרית בגללה אנחנו כאן, כתיבה ושיפור הכתיבה. אני לא באה לנתח את הסיבות, אין לי מנדט לעשות כאן נתוחי אופי, אניגם לא מנסה למצוא את הסיבה, אני רוצה להסב את תשומת לבכם לעובדה, שלא נעים להכנס לפורום ולמצוא הודעות מסוג זה, תחשבו על גולשים חדשים שמבקרים כאן לראשונה, איזה רושם זה יעשה עליהם. תודה שקראתם
קסנדרה

צינסקי

New member
יש לי כמה דברים לומר בנושא ../images/Emo22.gif

קודם כל התחושה שלך נכונה. כך גם אני מרגיש לעיתים. יש לזה לדעתי כמה סיבות : - אנחנו יותר מדי נגררים לויכוחים על סגנונות כתיבה, מה נכון ואיך נכון לכתוב. - אנחנו מגדירים את עצמנו כל פעם מחדש ומחפשים נושאים להגדרה שוב ושוב. - אנחנו מתייחסים לעצמנו יותר מדי ברצינות (וזה לא שאנחנו לא רציניים אלא אנחנו מקדשים את הרצינות). - אנחנו תחרותיים מדי (וזה לא שאני אומר שהאדם לא תחרותי ביסודו, אני אומר שיש לנו כל כך הרבה מקומות להיות בהם תחרותיים, אז למה גם כאן). - אנחנו כופים דעתינו אחד על השני. - אנחנו נותנים יותר מדי עצות ולא מקבלים אחד את השני וזהו. - אנחנו רוצים שאנשים יהיו כמונו ויאהבו את מה שאנחנו אוהבים וישנאו את מה שאנחנו שונאים. - ובגלל זה אנחנו מבטלים אנשים. - והם מבטלים אותנו. - לפעמים נדמה לי שאנחנו באים לכאן לעבודה ולא כדי להנות מהקריאה. - אנחנו דנים שוב ושוב על איך מגיבים ואיך מקבלים ביקורת במקום פשוט להגיב ולקבל את הביקורת. - אנחנו דנים יותר מדי על כתיבה ואיך כותבים נכון ואיך לא ולמה וכל זה, במקום פשוט לכתוב. וללמוד. - אנחנו מתעלמים מתחושות בטן ומקריאות של הנאה ומחפשים את הנימוקים המורכבים והעמוקים. ויש בטח עוד כמה דברים ששכחתי. אלו רק כמה תחושות שעלו לי בראש. כמובן שאני חלק מכל מה שאמרתי כאן (לטוב או שלא) ואני חושב שהדרך להיות טובים יותר היא קלה ופשוטה. ומשהו אחד אחרון - אנחנו גם היחידים שמרגישים מספיק כנים ואמיתיים לערוך את כל הדיונים הגלויים האלו כאן, ועדיין להרגיש הנאה. - אתם כותבים נהדר ואנשים נפלאים, חמים ואוהבים. וקסנדרה - את באמת, אבל באמת, משהו מיוחד. צינסקי (ברגע של מחשבה עמוקה)

קסנדרה*

New member
ועכשיו כשאני עם ראש חדש ../images/Emo68.gif

כלומר חזרתי מהמספרה, זה הכל
אני יכולה להסכים עם מרבית הדברים שכתבת, ואולי נכון יותר להפסיק להציע שיפורים, אולי להפסיק עם הצביון שעליו הסכמנו בעבר ולהחזיר את הפורום למה שהיה פעם. להגיב כל אחד לפי מיטב הבנתו, לכתוב כל אחד לפי הבנתו. אם הרוב יסכים אני אתכם, כפי שידוע אני מתנהלת ע"י חברי הפורום ולא ההפך. אז בבקשה, מה שיחליט הרוב, אני כאן לקבל. קסנדרה

aiziq

New member
בשום פנים ואופן לא../images/Emo70.gif

לא צביון קודם ולא בטיח. אין שום דבר רע בצביון הנוכחי: פורום לשירה שמקדם התפתחות ושואף לשיפור הכתיבה האישית של כל אחד מהמשתתפים. הרשת מלאה בפורומים לענייני כתיבה שחסרים את הצביון הזה. אם נכרסם בו ונרוקן אותו מתוכן נהיה ככולם ואז, מה ייחודנו?. מי שרוצה להרגיש מפורסם בכך ששמו מופיע באינטרנט ורואים "שירים" שלו יש לו הרבה ברירות. מי שרוצה להתפתח ולשפר את כתיבתו יש לו הרבה פחות ברירות. למען האמת, לא מצאתי אפילו אחד זולת זה שלנו. אני מבין ששמירה על צביון הפורום כרוכה באי אלו מאבקים. אני נכון להם. אני מוכן להגן על מה שיש כאן כי זה חשוב לי באופן אישי ואין לזה תחליף מבחינתי. תמיד יהיו כל מיני גולשים שיחפשו כאן משהו אחר, שיעדיפו את ליטוף האגו על פני המשוב הכנה והישיר, שישתמשו בפורום כבלוח מודעות בבחינת תלה ושכח, שינהגו באופן אגואיסטי ולא יגיבו לאחרים וכו' וכו'. אנחנו צריכים לעמוד על המשמר ולומר להם : לא! אני אומר להם: לא! וזוכה ללא מעט גידופים ( בלשון המעטה ). לא אכפת לי. בעבור הצביון הנוכחי אני מוכן להיות מגודף, מחורף ולספוג איומים על חיי.הצביון הנוכחי חשוב לי וככה אני רוצה שישאר.

קסנדרה*

New member
איציק אני מסכימה איתך שיש לנו ייחוד

ואני אפילו כואבת במידה לא מועטה שהפורום יצעד אחורנית. אני חושבת שהייחוד שלנו תרם אולי לא לכולם באופןגורף אבל למרביתנו ולו יכולתי הייתי מעבירה לכאן תוכנם של מסרים שיעידו על כך. אני תמיד רציתי להגיע למקום בו היינו אך לפני תקופה קצרה, הדרך לא הייתה קלה ולא שבעתי נחת מהעמידה על העקרונות, ספגתי לא מעט העלבות, גידופים, איומים והטרדות והמשכתי בעיקשות כי האמנתי שזה לטובת הכותבים. האמת היא שגם לא מצאתי יותר עניין לנהל פורום מהסוג שמשמש כלוח מודעות ואני בבחינת כלב השמירה, חשבתי על פרישה מניהול הפורום הזה כי ניהלתי פורומים אחרים במקביל שהסבו לי נחת וסיפוק. מששוחחתי עם כמה חברים, בודדים (פו הייתה ביניהם), הבנתי שבעבורם כדאי להמשיך ולהאמין שיום יבוא ויגיעו לכאן כותבים שיעדיפו את הצביון השונה מכלל הפורומים המקבילים לנו בתחום וכך היה. שמחתי כשהגיעו כותבים שסיימו סדנאות כתיבה וסיפרו שאפילו בסדנא ששילמו ממיטב כספם, לא קיבלו כ"כ הרבה בגלל האינטרקציה בפורום, בגלל המשוב המיידי, בגלל הזמינות הגבוהה ועוד. אז איני יודעת היום לאן פנינו מוּעדות. הסכמתי עם צינסקי בדבריו, כי יכול להיות שהכותבים היום מעוניינים במשהו אחר, וברור שאני אקבל את הכרעת הרוב, מה שיוחלט אני כאן לקבל. לא שאני אהייה מרוצה, לא שזה מה שאני רציתי שיקרה, אבל כמו בכל גוף דמוקרטי אקבל את הכרעת הרוב. נמתין לתגובות נוספות. קסנדרה

GALI02

New member
אני מסכימה עם איציק

ואני מקווה שגם הרוב. אין לי מה להוסיף מעבר למה שנאמר על ידי שניכם. אני לא חושבת שתהיה לי מוטיבצייה להמשיך לפרסם אם הפורום ישנה את צביונו...

צינסקי אם לא היית קיים...היה צריך..

להמציא אותך. כל מילה בסלע. התגובה שלך לתחושותיה הנכונות של קסי טובה. על זה נאמר הוצאת לי את המילים מהמיקלדת....

GALI02

New member
בתור אחת שהיה לה חלק בעניין

אני רק יכולה להסכים עם כל מילה שלך ולהצטער שאני חלק מהסיבה שהיית צריכה לכתוב הודעה מהסוג הזה. זה באמת לא נעים אחרי יום ארוך להכנס בשמחה לפורום ולקרוא הודעות מהסוג הזה. אני רק יכולה להבטיח לנסות כמה שיותר להמנע מוויכוחים מיותרים כאלו(אחרי הכל כולנו בני אדם וכמו שבכל מקום אחר יהיו התנצחויות זה לא לגמרי מן הנמנע שגם כאן יהיו ,אבל אפשר מאוד להשתדל שלא)

קסנדרה*

New member
גלי זה לא רק את יש בהודעה הזו הרבה

מעבר. מטבע הדברים כשמצטרפים גולשים חדשים, צריך לרענן מפעם לפעם ולהזכיר עד כמה חשובה תרבות הדיבור בפורום ועד כמה הצביון הזה חשוב לכולנו, לחברי הפורום וגם לי כמנהלת.

תגובתי המאוחרת../images/Emo39.gif

אני רואה את התנדנדות הזו של הפורום - בין המקום הכי טוב בעולם למקום דיי נמוך - כתהליך דינאמי טבעי. יש ימים כאלה וימים אחרים. אני בעד להגיב ממקום כן גם אם התגובות לא נעימות, וכבר התבטאתי בקשר לזה מיליון פעמים. אני מאמינה ובטוחה שהתגובות האלה חשובות לכתיבה של כל אחד מאיתנו - לפחות הכתיבה שלי טובה לאין ערוך (כך בעיניי) מכפי שהייתה קודם. קסנדרה, אני חוזרת ומודה לך על התגובות המדקדקות והכנות והלא-מרפות. יחד עם זה - בואו באמת ניקח את הכל בפרורפורציות. גם את הבקורת. אז מה אם מישהו אמר לי ששיר מסויים הוא "כלום" ואני אמרתי לאחר ש"השיר זה לא פוגע ולא נוגע"? אנחנו צריכים לשמוח שמישהו קורא ומגיב ברצינות ובכנות. מכאן אפשר רק לצמוח. או לנבול. (חיוך? משהו?) שבת שלום,

קסנדרה*

New member
ואני אסטה מעט מהמרכז

אז אנחנו שואלים היום, פני הפורום לאן ? וכל אחד הגיב כפי שהוא חושב. אבל אני רוצה לסטות מעט מהעניין עצמו, אם כי יש קשר. איפה אתם חברי הפורום ???? הביקורים הולכים ומתמעטים, כמו גם פרסום יצירות ותגובות, ללא נוכחות ההתדרדרות מתבקשת מאליה. כי פעם היצירות הטובות, התגובות העינייניות והאינטרקצייה, הם אלה שמשכו לפורום כותבים טובים. ואילו היום הפורום בבחינת "מקום נטוש" אפילו הרוחות בקושי מנשבות בו. וזה עצוב. קסנדרה

פורסטר

New member
../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif

מה קורה כאן? נעדרתי לכמה ימים וכשחזרתי נותרתי פעור פה.. ולא מהסיבות הנכונות...

שקלתי אלף פעם אם לקחת חלק בדיון

חלק מכם בוודאי שמו לב שלאחרונה אני כמעט ולא נכנסת לפורום, מעט מאוד תגובות נכתבות על ידי ומעט עוד יותר שירים. התגובה שכתב צינסקי היא תגובה אמיתית כנה ואמיצה, לצערי אני מסכימה עם הדברים, והכי גרוע שלא היה בי את הכוח לכתוב אותם עוד לפניו, חברים יקרים מה שאני מרגישה כבר המון זמן קורה פה מול העיניים שלנו, ואנחנו תקועים!!!! תסלח לי איציק אבל ממש, אני מקווה שלא תיפגע כי זה לא בא ממקום של לפגוע בך... האם קראת את כל מה שכתב צינסקי? עברת סעיף סעיף? נאמרו כל כך הרבה דברים שם ואילו אתה החלטת להתמקד בלא!!!!! שלא ישתנה צביון הפורום!!!!! (איציק איזו הסטריה...) החיים זה לא שחור או לבן, מה שהציע צינס זה לא פורום מלוקק של אהבתי זרמתי... במקום פורום מפרה, אלא את אותו הצביון הלימודי אפשר להעביר גם ללא הצורך האובססיבי שלנו בלהגדיר את עצמינו כל הזמן. אלוהים הוא העלה פה כל כך הרבה דברים אחרים. ומהתגובה שלך אני לומדת על כך שאולי אנחנו סגרנו את עצמינו לחידושים ולחדשים (ואני לוקחת על עצמי גם את האחריות לא מתנערת רק שאני לא אוהבת ולא מחוברת להתנהלות הנוכחית של כולנו.) עכשיו אני אדבר בשמי בלבד. אני מרגישה תקועה. וזה מסביר הכי טוב את ההעלמות שלי לאחרונה. חברים שלי דיי בצורך הזה להגדיר כל הזמן, קצת פתיחות לחידושים לא הזיקה לאיש, מעבר לכך יש בנו מספיק אינטילגנציה לנפות בין חידוש לשטות, ואם אני ככותבת אומרת שאהבתי את הרעיון המחדש הזה, זה לא אומר שממחר אני מתחילה לכתוב בסגנון הזה לעולמים.... התנסות בסגנונות חדשים למידה מכותבים חדשים, גם אם הם חדשים, לפעמים עוללים מפתיעים בגדול!!! או קיי בגדול, יש לי סוג של תחושת עייפות מהולה בתחושת לאות מאיך שהדברים זזים אצלנו בפורום.ואני חלק מהם גם אני לא טלית... שבוע טוב סנדי

hiloosholetet

New member
סנדי יקירה,

לי זה היה נראה שאין מקום בפורום לחידושים ושאם בא מישהו עם סגנון קצת אחר הרי הוא נמחק כליל (כפל משמעויות, קסנדרה יודעת על מה אני מדברת
) ואני מבינה אתכם באמת, צביון הפורום. הוא אמוד מיוחד ואמיתי. אבל לא צריך לפסול ולהעליב באופן אוטומטי את כותבי התגובות שלא בדיוק עליתם על כוונותיהם.

פורסטר

New member
מהומה רבה

פשפשתי מעט בשרשורים המדוברים והבנתי על מה המהומה. מספר דברים מבלי התייחסות ספצפית: צינסקי פירט רשימה ארוכה שהבעיה העיקרית שרשומה בה ,לטעמי, היא שאנו לוקחים את עצמנו יותר מדי ברצינות... למקבלי התגובות - מישהו הגיב בצורה שאינה נאותה מבחינתכם תתעלמו או שפשוט תאמרו זאת. ובלי לרדת לפסים אישיים שבסופם אייקון חיבוק או קריצה. למגיבים - גם אם הקטע ממש גרוע בעיניכם לא יזיק לומר, לדעתי הקטע הוא כך וכך וצריך לעשות כך וכך ולהמנע מפסקות הלכה נחרצות וכל מיני הצהרות , עוד מעט יתחילו להוציא גם פאתוות... לכולם- כדאי לזכור שכל משמגיב בסך הכל מביע את דעתו הוא הקטן (או היא) ולאף אחד מאיתנו אין מונופול על מה שיפה ונכון... דבר אחרון, אכן יש מצב של תגובות אמביוולנטיות לחברים לעומת משתמשים חדשים, כדאי לבאי הפורום לקחת את זה לתשומת ליבם, לשפר את הדורש שיפור מבלי לזעוק בעד או נגד 'צביון הפורום' הקדוש.

עוד כמה מלים../images/Emo39.gif

טוב... הדיון הזה כבר מזמן סטה מהרעיון הראשוני, אז אני מרשה לעצמי לאמר - שחלק מזה שלא נקח את עצמנו יותר מידיי ברצינות וכו' זה גם שלא נתרגש יותר מידיי מתגובה שאומרת לנו שמה שכתבנו זה "חרְטָה". לא כולם חייבים לאהוב את היצירות המדהימות שלנו... אם אני כותבת משהו, פעמים רבות נדמה לי שזה נפלא. אבל מה לעשות - לא כולם נופלים מהיצירה, בלשון המעטה. תגובתם חשובה לא פחות מאלה שכֵּן. עדיין לא התאבדתי וגם לא מתתי ואפילו לא כעסתי מהביקורות הקוטלות. מקסימום איבדתי את האוויר לכמה שניות וראיתי כוכבים ואדום על העיניים למשך כמה דקות ולא נרדמתי כמה לילות. זה הכל. so what? שלכם...

kaya11

New member
וכמה מילים ממני

כל עונת מעבר יש מן נפילת מתח כזו בפורום וזה עובר לרוב. מי שרוצה נשאר ומי ולא נעלם ונשכח בארכיון... לקחת את עצמנו פחות ברצינות זה תמיד טוב אבל זה משהו שכל אחד צריך לעשות עם עצמו... את צביון הפורום אין צורך לשנות לדעתי כי זה מה שעושה אותו כל כך טוב ואני באופו אישי הרווחתי ממנו הרבה. האמת בעצם לי זה לא ממש משנה... את דעתך קס ודעתם של יוצרים אחרים פה אני אבקש גם אם לא יהיה הפורום כך ש...
רק חבל שהחדשים שבאים לא יודעים להעריך ולא יוכלו לקבל את ההדרכה וההכוונה שאני קיבלתי פה בפורום.

למעלה