ויכוחים עם בני משפחה ,חברים - סיפור

אירילה

New member
ויכוחים עם בני משפחה ,חברים - סיפור

לא אחת עלו כאן בפורום בעיות של ויכוחים עם בני משפחה בנושא השיתוף בטיפול בחולה ,במיוחד עם אלה שכביכול "מתעלמים" ומשאירים את הנטל לאיכפתיים. בחרתי להביא לכם סיפור שקיבלתי במייל... באזור כפרי , שטוף נחלים ואגמים, גרו שני אחים בחוות סמוכות. במשך 40 שנה הם חיו בשלווה, חלקו את הציוד, סייעו ועזרו זה לזה ככל שניתן. אולם, יום אחד התעורר ויכוח קולני בין שני האחים, ותוך דקות ספורות, הקונפליקט הפך למשבר רציני, לראשונה מזה 40 שנה האחים היו ברוגז! אווירת שיתוף הפעולה התנפצה. אי הבנה קלה צמחה להבדלי גישות "בלתי ניתנים לגישור" וחילופי דברים קשים, שבעקבותיהם - שבועות של שתיקה ונתק. בוקר אחד , שמע ג'ון, האח הבכור, דפיקות על דלת ביתו. הוא פתח את הדלת, ולפניו אדם עם קופסת כלי עבודה של נגר. "אני מחפש עבודה למספר ימים", אמר הנגר, "אולי אתה זקוק לקצת עבודות פה ושם? אני מוכן לעבוד קשה ולעשות כל עבודת נגרות שאתה צריך". "כן," השיב ג'ון. "במקרה יש לי עבודה עבורך,הבט מעבר לנחל שבקצה החווה. שם עומד אחי הצעיר.עד לפני שבוע, מה שהפריד בין החווה שלו ושלי היה שדה מרעה משותף. אולם הוא לקח את הדחפור הענק שלו, ויצר מפרצון בין החוות שלנו. ובכן, הוא אולי עשה זאת כדי להכעיס אותי במתכוון, אבל אני רוצה להראות לו מי פה הבכור. אתה רואה את ערימת הקרשים שליד האסם? אני רוצה שתתחיל מייד לבנות לי גדר-עץ בגובה של שלושה מטרים, כדי שאני לא אאלץ לראות אותו ואת החווה שלו". "אני חושב שהבנתי את המצב. הראה לי היכן יש מסמרים והיכן מונח המסור, ואני אוכל לעשות עבודה שתספק אותך". ג'ון תכנן לנסוע באותו יום לקניות וסידורים שונים בעיר הגדולה הסמוכה, לכן, הוא נתן לנגר את קופסת המסמרים הגדולים שלו ויצא לדרכו. הנגר החל לעבוד במרץ. הוא מדד, ניסר, הדביק וקיבע את הקרשים באמצעות המסמרים. סמוך לשקיעה, הוא סיים את עבודתו, בדיוק כשג'ון חזר מנסיעתו. ג'ון פער את עיניו, והיה לרגע חסר מילים. הוא לא ראה שום גדר. במקום זאת, מה שעמד שם היה גשר... גשר שמתוח מצד אחד של המפרצון עד צידו השני בחווה של אחיו הצעיר , ג'ק. בכל צד של הגשר היה מתוח מעקה עץ מעובד להפליא. בעוד הוא לוטש עיניים, ראה ג'ון את אחיו עומד בקצה הגשר כשהוא מושיט את ידו קדימה. "אתה באמת אדם מדהים, אחי, אם בנית גשר בינינו, אחרי כל המלים הקשות שהטחתי בך". שני האחים ניצבו רגע נוסף משני צדי הגשר, ואז החלו לצעוד האחד לעבר השני, עד שנפגשו באמצע הגשר, לוחצים זה את ידו של זה, ומייד לאחר מכן, מחבקים איש את רעהו בחום רב. הם הסתובבו אל הנגר וראו אותו אוסף את כל י ו ומניף את הארגז אל כתפו. "היי! רגע, עצור! הישאר מספר ימים נוספים. יש לי עוד כמה פרויקטים שתוכל לעשות עבורי", צעק לעברו ג'ון. "הייתי שמח להישאר, אדוני", השיב לו הנגר, "אבל עלי לבנות עוד המון גשרים". בפעם הבאה , כשאתם נכנסים לוויכוח, הימנעו מיצירת אווירה של "אני צודק- אבל אתה צועק". במקום להציב חומה וגדר בין הדעה שלכם לדעה של הצד השני, חפשו דרכים לבנות גשרים. המשך יום נפלא גרשון

../images/Emo151.gifיפה מר גרשון מוסר השכל

יש אומרים אל תהיה צודק תהיה חכם הפעל את השכל על הרגש

נילי41

New member
../images/Emo20.gif כל העולם כולו גשר צר מאוד

אכן גרשון, סיפור יפה עם מוסר השכל חשוב. חבל רק שקשה כל כך ליישום. בכל כך הרבה שטחים בחיינו היה נכון וראוי להשתמש במוסר השכל זה והנה, בכל העולם קונפליקטים ובעיות שקשה לגשר עליהם. גם ביחסים במשפחה, יש עכשיו מקצוע חדש שנקרא גישור, ששלמה של אסתר עסק בו, והוא עורכי דין או מגשרים שמנסים להביא את בני הזוג לכדי הסכמה כדי ששני הצדדים יצאו מרוצים ולא ייכפה עליהם הסכם ע"י בית המשפט כשצד אחד מפסיד והשני זוכה או אפילו כששני הצדדים מפסידים... וכמו שאריאלה כבר אמרה, אל תהיה צודק, תהיה חכם... זו כל התורה על רגל אחת. רק למה כל כך קשה לבצע זאת???

../images/Emo151.gifנילי מילה אחת לשאלה

שלך הגאווה, כשהבן אדם מתגאה והוא חושב שהוא הא מי יודע . אז קשה לו להודות בטעויות שלו. הגאווה היא מקור כל הוויכוחים והמחלות. ראית הבן אדם נוצר מטיפה סרוחה ושב לאדמה ונעשה רימה ותולעה והוא מתגאה תגידי לי למה שלא יהיה לו מקטרג שם למעלה.ואז למה אני חולה? למה קיבלתי עונש? למה דווקא לי? וכו'

נילי41

New member
../images/Emo20.gif אריאלה יקירתי

אוי נכון, כמה שאת צודקת. כולנו חוטאים בחטא הגאווה והיוהרה ובאמת שקשה לנו להודות בטעויות. טוב שיש לנו אותך בפורום, שאת מזכירה לנו, עם כל הצניעות שלך והענווה, עד כמה שאנחנו, בשר ודם, מניין באנו ולאן אנחנו הולכים. שתהיי לי בריאה וחזקה ותמשיכי להחזיר אותנו למציאות ולהוריד אותנו מגבהים אל האדמה. אני אוהבת אותך יקירתי, מאחלת לך ולכל הפורום רק טוב, וחסד ורחמים.

ענתי44

New member
מרגש והלוואי והיה כזה פשוט במציאות

את הגשר שאני בניתי שרפו.ואותי רוגמים בגללים. ובכל זאת, לא אפסיק לנסות לגשר, כי אני מאמינה באהבה ובהיות האדם טוב מנעוריו.

zs1957

New member
בניית גשרים טובה לכל הצדדים

במקום" אני צודק ואתה צועק" כדאי למצוא דרכים לגשר על הסיכסוכים בין הצדדים. חשיבה גישורית תפתור סכסוכים ועימותים לטובת שני הצדדים. זה מצריך שינוי חשיבה ולימוד גישור שזו תורה נהדרת המשפרת את טיב החיים עם המשפחה ,חברים,עמיתים לעבודה ונותני שירות למינהם. זהבה שחם

למעלה