ויכוח בבוקר בנושא לבוש לגן

holla

New member
ויכוח בבוקר בנושא לבוש לגן

היי, בני בן 4, ילד מאד חכם, רגיש, נבון ובדרך כלל משתף פעולה. בין שאר תכונותיו עקשנות. הבוקר בגלל מזג האויר הסברתי לו שצריך ללבוש שתי שכבות לגן, כי בבוקר קריר, ובמידה וייעשה חם בצהריים יוכל לבקש מהסייעות להוריד לו שכבה אחת. אני חייבת להוסיף שאני לא פנאטית בענייני לבוש וחימום ומתאימה את עצמי ממש בהתאם למזג האויר. בני סרב בכל תוקף ללבוש שתי שכבות (גופייה וחולצה דקה) ונשאר ערום בחלק העליון. אני התעקשתי והוא התעקש גם כן. בתחילה בעלי גיבה אותי לחלוטין והסביר לו שצריך ללבוש מה שאמא אמרה. אני לאחר הסברים רציונליים חוזרים ונשנים הוספתי ואמרתי לו שבתור אמא שלו אני יודעת מה טוב בשבילו ואני לא רוצה שיהיה לו קר. לאחר כשעה שהוא לא נשבר אמרתי לו שמבחינתי הוא יישאר בבית בלי טלוויזיה וקלטות, אך גם זה לא עזר. בסופו של דבר בעלי אמר לו, "טוב, תביא חולצה ונלבש חולצה אחת". כמובן שהייתי בדמעות וכמובן שברגע זה הוכרע ה"קרב". בני היה מבסוט שקיבל מה שרצה ואני הובסתי. תחושת התסכול שלי נבעה בעיקר מהמחשבה שיכול להיות עוד בוקר כזה והוא יזכור שאת הקרב הזה הוא כבר ניצח ואני לא אוכל לגרום לו ללבוש מה שיגרום לו להרגיש הכי טוב. מה אני אמורה לעשות במצב כזה? יש לציין שכרגע אני בחופשת לידה והזמן בבוקר פחות לחוץ לי, אך עם החזרה לעבודה, ויכוח כזה בבוקר יכול להיות קריטי. תודה מראש, הולה

"לחשוב שוב, לחשוב רחוק"...

הולה שלום רב, אז... בנך הלך עם שכבה אחת לגן ו...? מה קרה? אולי אפשר היה למנוע את כל הסאגה מראש. האם יכול להיות שיצאת ל"קרב" אבוד מראש? מומלץ לנו להמליץ לעצמנו, לבחור בקפידה את המקומות בהם אנחנו ההורים נכנסים ל"קרב" אם בכלל. אגב, במלחמות אין מנצחים ומנוצחים כולם מפסידים וחבל! לאור האמור, האם תוכלי לגבש דרך התנהלות חדשה לפעם הבאה? אולי להחליט : מהם הדברים החשובים? החשובים באמת ועליהם לא לוותר. ובכל הקשור לילד, בכל מה שתלוי בו ובשליטתו להשאיר לו את האחריות (אלא אם כן, כמובן, מדובר בחיים או מוות) . מה דעתך? עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה