ויכוח ישן נושן

ויכוח ישן נושן

האם לדעתכם לבני גזעים שונים יש יכולות שכליות שונות? אני נוטה להאמין שלא אבל אני רוצה לשמוע את נימוקיכם.

לגבי כח פיזי

אין כל ספק שיש הבדל, וזה ניכר למשל באולימפיאדה האחרונה. אך כח פיזי הוא תוצר של התאמה לסביבה, ברור למדי למה שחור שהתפתח בסווואנה הוא בעל יכולות גבוהות יותר בריצה ולכן גם יש לו כדוריות או רקמות כלשהן (שכחתי מה) בשיעור גבוה יותר בדם. האם אפשר לומר את אותו הדבר על היכולות השכליות? לא התכוונתי להאשים אף אחד בגזענות, מדובר בשאלה לגיטימית שאני חושב שגם ראויה לתשובה מבעלי הידע כאן...

demoloc

New member
אני מאמין שכן

(שלא שצריך לתת יחס מיוחד לאחד הגזעים , ומדובר בסטטוס קוו ולא בהכללה של גזע X טיפש יותר מגזע Y) עובדה שהאירופאים הצליחו להקים תרבויות מפוארות בעוד האפריקאים עוד לא הגיעו לטכנולוגית ימי הבייניים , מצד שני זה יכול להיות תוצאה של ריחוק שבט משבט , אז היה להם מעט מאוד אנשים

הספר "רובים חיידקים ופלדה" עונה על

זה. בקצרה: באירואסיה היו מגוון מיני צמחים ובע"ח הניתנים לביות. לכן נוצרו עודפים של מזון שאפשר לצבור ולאחסן. לכן נוצרה היררכיה חברתית ושלטון מרכזי. לכן אפשר היה לעסוק בפיתוח טכנולוגיה, בהשקעה במונומנטים ובמבני ציבור, בתרבות.

אני מעריך שכן

כי גם יש הבדל בין גזעים במבנה הפיזי שהוא תוצאה של התאמה לסביבה. למשל: שחורים באפריקה - לבנים באירופה. למשל: אנשים נמוכים ורחבי חזה בהרי האנדים שבהם האויר דליל. מן הסתם האינטלגנציה התפתחה יותר היכן שהיא היתה הישרדותית יותר. מתי אינטלגנציה היא הישרדותית? אני לא בטוח לגבי התשובה. אולי זה בתנאים שמשתנים כל הזמן. אולי זה בחברות צפופות ומתורבתות יותר ששם הפרט צריך להשיג יתרון על פרטים אחרים.

למעלה