ויכוח סוער עם עורך דין

ויכוח סוער עם עורך דין

הגשתי תביעה לחברת ביטוח באמצעות עו"ד. בחוזה נכתב שאם העניין יסתיים בפשרה, אשלם לעו"ד אחוז מסויים.. ובכן, היתה הצעת פשרה . הוא הסכים בלי להתייעץ איתי, והפשרה כלל לא מקובלת עלי, וביקשתי מהעו"ד לנסות ולהשיג יותר. העו"ד סירב, בטענה שהוא לא רוצה להיות טיפש לכן התקשרתי אני , ביוזמתי, למגשר, והשגתי עוד כסף. כעת העו"ד דורש אחוזים גם על הכסף הנוסף שאני השגתי ביוזמתי. היה לי על כך ויכוח סוער אתו, והוא רצה אף להזמין לי משטרה. כעת אני לא יודע מה לעשות. תמיד הוא צעק, ודרש שאבוא לחתום.
מה אפשר לעשות כדי לא לשלם אחוזים על הסכום שאני השגתי ? (אלא רק לשלם על הפשרה שלא מקובלת עלי) אפשר לקבל הצעות?

זהו מקרה מובהק של אכיפה לא צודקת

לפי החוק לא יינתן צו אכיפה של החוזה אם האכיפה אינה צודקת. יתכן שלא מגיע לו כלום, משום שאתה עשית את העבודה ולא הוא. אפשרות אחרת לשלם לו שכר ראוי עבור מאמציו הכושלים.

אולי כדאי לקחת עו"ד לצורך ייצוג במחלוקת

עם עורך הדין. כבר היו מקרים שעורכי דין הגישו תביעות לשכר טרחה נגד לקוחות וזה בסדר גמור להיות מיוצג מולם.

מה כתוב בחוזה?

אין מניעה שתהיי מיוצגת ע"י עו"ד וגם תשתתפי באופן פעיל בתיק.
קיימים מקרים מסוימים, בהם הלקוח מקבל את החשבון בסוף התיק ואז מתחיל להתלונן בפני עורך הדין: "אתה בקושי דיברת בועדה", "אני בכיתי בפני המגשר ורק בגלל זה הוא שיפר את ההצעה", "מה כבר עשית שמגיע לך כל כך הרבה?" ותלונות נוספות. זו שיטת מיקוח לא הוגנת, כאשר הלקוח מנסה להוזיל את עלויות בגין שירות שכבר ניתן לו.
&nbsp
תלונות כאלו מצד לקוחות הן לא נחלתם הבלעדית של עורכי דין. בעלי מקצוע רבים העוסקים במתן שירותים, נתקלים בלקוחות כאלו, שמסכימים לשלם סכום מסויים עבור השירות, אולם לאחר שהשירות ניתן - באים בטענות ודורשים לשלם פחות.
&nbsp
אני לא יודע מה קרה במקרה שלכם. הייתה לך אפשרות להעלות את עניין שכר הטרחה עוד לפני שפנית ביוזמתך למגשר ואני לא יודע למה לא פעלת כך בזמן.
במידה ואת מרגישה שנעשה פה חוסר צדק אמיתי, ולא מדובר ב"שיטת מצליח" מצידך לגרום לו לוותר על חלק משכרו - אזי ניתן לפנות לועדת שכר טרחה בלשכת עורכי הדין.
אפשר להתייעץ איתם על המקרה ולהגיש פניה מסודרת להתערבות הועדה בגובה שכר הטרחה.
פרטים כאן:
http://www.israelbar.org.il/article_inner.asp?pgId=203200&catId=4908

למעלה