וילונות לויטרינה

• פותח הנושא dykh
  • פורסם בתאריך

dykh

New member
וילונות לויטרינה

שלום לכל חברי הפורום. לא מזמן נכנסנו בת זוגתי ואני לדירה חדשה. פינת האוכל בדירה פונה לרחוב ובנויה מחלונות (מצורפת תמונה). מכיוון שאנו גרים בקומה הראשונה ואנו רוצים לשמור על הפרטיות אנו רוצים לכסות את הויטרינה בוילונות. כפי שרואים בתמונה הויטרינה בנויה מחמישה חלונות ולכן חשבנו על וילונות רומאים על כל חלק שלה, אבל כל רעיון אחר יתקבל בשמחה. נשמח גם לקבל המלצות לגבי בעלי מקצוע (המחיר לא משחק תפקיד). אני מצרף גם תמונה של הסלון כדי שניתן יהיה לראות את צבעיו ולעזור לנו לבחור את הצבעים המתאימים ביותר.

sivanFlower

New member
יא! איזה מקסים!! איפה יש כאלה בתים?

לא ממש יודעת לתת עצה, אבל זה ממש מקסים. איפה זה? אגב, לא חושבת שהייתי שמה וילון על כל חלק, אלא יחידה אחת על כל שני חלקים (מכל צד) ויחידה על החלק האמצעי. צריך לחשוב על משהו שלא יחסום לכם את כל האור, כי באמת חבל לא לנצל את הנוף ואת האור. הייתי הולכת על משהו גלילתי - רומי וכד', ולא בד כבד ונופל.

dykh

New member
וילונות רומאים

זה גם מה שאנחנו חושבים - לגבי הוילון הרומי. חשוב לנו מאד לא לחסום את האור (הדירה פונה לכוון מערב) ולכן חשבנו על גוונים בהירים. הדירה, אגב, בתל אביב.

IReI

New member
סליחה על הבורות

מה הם וילונות רומאים? כנראה שם שהומצא בארץ
בכל תקופת לימודי (עיצוב פנים) וחיי באיטליה לא נתקלתי בוילונות רומאים וגם במשך שיעורי ההסטוריה של הסיגנונות לא הוזכר דבר כזה אז אם מישהו נחמד יוכל להסביר לי בקצרה אודה מאוד.

IReI

New member
תודה השכלתי

אך עדיין נשאלת השאלה מה הקשר בין הוילונות האלו לרומאים?

sharze

New member
אני לא בעד הרומאי...

לטעמי זה מבוגר מדי ואתם עושים רושם של זוג צעיר משהו מבד עם צבעים פסטלים וסגנון מודרני יותר יעשה לטעמי את העבודה טוב יותר. דרך אגב אכן נראה מקסים אך עדיין משהו מאוד מפריע בעין, האם יכול להיות שהיוצאים מהחדרים נופלים הישר לתוך לב ליבו של הסלון??? ואף משקיפים על היושבים בו מתוך החדר?? מישהו לדעתי פיספס פה בתיכנון בגדול ולפני הוילון יש לתת את הדעת על דברים בסיסיים שכאלו.

sivanFlower

New member
לי דווקא וילון מבד עושה קונוטציה

של משהו מבוגר. אבל כמובן שהכל בסופו של דבר תלוי בסוג וצבע הבד הנבחר.

sivanFlower

New member
ואגב, יש משהו במה שאתה אומר לגבי

הסלון. יחד עם זאת, אנחנו לא רואים את כל התמונה וייתכן שהתכנון המקורי של המקום נועד למיקום שונה של הספות (למשל להזיז את הספה האדומה לכיוון הנגדי (ואז נשאר מעבר "פרוזדורי" לחדרים). מעניין לשמוע את דעת בעלי הדירה...

dykh

New member
עיצוב הסלון

האמת היא שזה העיצוב המקורי של הדירה - מהסלון יש מעבר ישיר לחדרים - יש עם זה בעיה? אין לנו כרגע ילדים ולכן אנחנו "חולשים" על כל שטח הדירה, אבל אולי יש שיקולים שצריך להביא בחשבון...

uvls

New member
וילאות

נראה שהנוף מפינת האוכל נחלק לחצי תחתון (כביש ומגרש חניה) ולחצי עליון (הגבעות הירוקות של תל אביב). אפשר להתייחס לכך בפתרון ההצללה. פתיחה חלקית בוילונות רומיים משמעה שלא תקבלו נוף ולא פרטיות, כך שאולי כדאי להתייחס לחלון בשני חצאים. בחלק התחתון ניתן להחליף לזכוכית אטומה (חלבית, מותזת וכו'), וכך לוותר על הנוף הפחות סימפטי ולהרוויח פרטיות, מה גם שלא יראו אתכם מלמטה כשאתם יושבים לאכול. את החלק העליון (ואולי גם עד למטה) אני הייתי מכסה דווקא בוילון הזזה על מסילה פנורמית, בכדי לעדן את הזוויות הנוצרות במפגשי החלונות והקירות, וליצור תחושה של פתח עגול. רצף של רומאים בכזו סמיכות ובכאלה זוויות עלול ליצור רעש ויזואלי. תתחדשו.

dykh

New member
המלצות על חנויות

תודה רבה על התגובות. יש למישהו המלצה על בעל מקצוע מיומן שכדאי לי לעשות אצלו את הוילונות?

cloe99

New member
../images/Emo153.gifבעלי מקצועה -וילונות...

קיבלתי המלצות חמות על: 1 - ענת/ חיים: 03-6819751. 2- אביב עמרני:03-5176384 /053-355755 . 3-חנות קטנה מול קניון איילון - הטלפון לא ברשותי כרגע. ניתן לשוחח איתם, להתרשם, לקבוע פגישה . בהצלחה cloe

וטרינה

תתחדשו! אני הייתי ממליצה על וילונות וניציאנים מעץ,(לא זול כי זה בהזמנה, בגלל המידות,)יש בגוונים יפים, כמו כן האור שנכנס דרכם נעים מאוד. בהצלחה

sivanFlower

New member
אתמול בתוכנית של "בנים מעצבים" היתה

בדיוק כזאת בעיה. היה להם קיר שלם של חלונות מהתקרה לרצפה, נוף בעקרון יפה, אבל החצי התחתון משקיף לבית קפה. הם מצאו פתרון מעולה בדמות וילונות וניציאנים שנפתחים לשני כיוונים ( גם מלמעלה למטה וגם מלמטה למעלה - שזה הכיוון שבד"כ קיים.) הרעיון יצא מדליק, כי אפשר להוריד את הווילון מלמעלה עד לאמצע ואז רואים את כל הנוף מהאמצע למעלה והחלק התחתון נשאר חסום ופרטי!! יש היום שידור חוזר ב- 15:00 בערוץ החיים הטובים. ממליצה לראות ולהתרשם. בכל מקרה כדאי לשאול על זה בחנויות. נראה לי פשוט אידיאלי!

dykh

New member
נשמע לי רעיון מצויין!

אנחנו בהחלט נבדוק את האפשרות הזו. תודה!

sinronit

New member
אני מצרפת לך תמונות...

זה הוילון החדש שחברה שלי עשתה. התמונה עושה עוול לצבעים, אבל אני בטוחה שאפשר לדמיין...

למעלה