וילונות

Mנטה

New member
וילונות

אני יודעת לתפור רק דברים מאוד פשוטים שכל מה שצריך לדעת בהם זה איך מפעילים מכונה. אבל מאז ומעולם תופרת את הוילונות שלי בעצמי. לא מזמן עברתי דירה, קניתי בד לבן וסרט (לא אלכסון, סרט ישר) מויסקוזה (הבד כותנה). אני רוצה לעשות וילונות ממש פשוטים (קיפול למעלה ו-2 תפרים יעשו לי "מסילה" ו"כותרת") ולרוחב הוילונות למעלה יהיה גם הפס שיתן הסרט. יש לי 10 מ' רוחב בד כדי לכסות 7 מ' חלונות, ל-2 חלונות (רחבים מאוד) יהיה זוג וילונות ול-2 חלונות יהיה וילון מסך. חשבתי לתפור קודם את הסרט על כל הבד ואח"כ לגזור. כל טיפ יתקבל בברכה לפני שאני פוצחת בעבודה

מיריקו

New member
וילונות

יש שתי צורות ושתיהן קלות::. אחת היא בעזרת "פס מתכווץ לוילונות" ניתן להשיג גם בהום-סנטר. זאת רצועת בד ארוכה ובה מושחלים שרוכים לכל אורכה. לחבר אל בד הווילון את הרצועה בתפר ישר , בצדו האחורי של הוילון.(כמובן לאחר עיבוד ומכפלת של בד הווילון), לתפור ידנית גלגלי מסילה בערך כל 15 סמ. אפשר גם במכונה הרבה יותר מהר. למשוך בשרוכים לכיווץ עד הרוחב התואם למסילה שבקיר, ולהשחיל את הגלגלים אחד אחרי השני לחריץ המיועד לכך במסילה.אפשרות שניה בעזרת לולאות בד ,מבד הווילון עצמו אובד דקורטיבי תואם. אם תרצי הסבר אשמח לתת לך.

מיריקו

New member
תמונה לוילון שתפרתי עם כסוי עליון,קווילט

הווילן נתפר עם הפס המתכווץ

דניעל

New member
הי מנטה!

(אולי את לא מזהה אותי כי הכרת אותי בניק אחר. לא חשוב...) בדיוק היום הכנסתי תמונות של וילונות לחדרי ילדים שתפרתי. זה בפורום "אומנות שימושית לילדים". וילונות פשוטים, ממש מינימאלים. אני חושבת שזה מה שתארת בהודעה שלך. תפרתי באותה צורה וילון גם לחדר השינה שלנו, אבל הוא לא גמור עדיין (שנים, שנים... נשארה מעט עבודה ואני מתעצלת להתיישב). אם מה שאת רואה שם מתאים לך, את יכולה לשלוח לי מסר, אם יש שאלות.

שש שבע

New member
אין לך מספיק בד

כמות הבד שצריך היא בין פי שנים לפי שלוש...

Mנטה

New member
זה בגלל שאני לא רוצה הרבה קפלים

מתחת לחלונות, ממש במשקוף שלהם, יש מדף עץ דקורטיבי ואני רוצה שהוילון לא יתפוס עליו הרבה מקום. הוילונות צריכים להיות ממש כמו מסך, כמעט לגמרי בלי קפלים, בגלל זה כמות הבד הזאת. אני הולכת לעשות סתם קפל למעלה שיכנס בו הפס של מתלה הוילון, לא לולאות ולא משהו מסובך אחר. האם כדאי לתפור קודם כל את כל הסרט לכל הבד או לכל וילון בנפרד ?

אני הייתי עושה לכל וילון בנפרד, רק בשביל

הנוחות בעבודה. ושש צודקת. כשהוילון הוא בגודל החלון, הוא נראה צר מדי. פי אחת וחצי זה די מינימום.

למעלה