וינה-בודפשט

וינה-בודפשט

שלום לכולם,
אני ובעלי קראנו על מסלול קליל ונחמד ברובו מישורי, של רכיבת אופניים לאורך הדנובה מוינה לבודפשט (דרך סלובקיה). מעניין אותי אם מישהו יודע או יכול להסביר למה-99% מהחומר באינטרנט מפרט על המסלול מוינה לבודפשט, ולא ההפך (מבודפשט לוינה). ממה שאני יודעת, ההפרש בגבהים של וינה ובודפשט הוא בסה"כ 50 מטר, מה שאומר שאם רוכבים הפוך מבודפשט לוינה לא אמורים להרגיש ממש איזו שהיא עלייה כיוון שזה בסה"כ 50 מטר לאורך של 350 ק"מ...
פשוט הכרטיס טיסה של נחיתה בבודפשט וחזרה מוינה הוא זול בחצי מחיר מאשר הכיוון ההפוך, אבל מכיוון שאנחנו לא ממש רואים שאנשים עושים את הכיוון הזה, אנחנו תוהים אם יש לכך סיבה מוצדקת...
מישהו יודע על זה משהו?

תודה רבה!
נועה

creth11

New member
לגבי הפרש הגבהים - לא יודע אבל וינה בודפשט זה מורד הדנובה

ולכן נחשב כניראה קל יותר.
מבחינת עלויות כדאי לבדוק נחיתה והמראה בבודפשט + נסיעה ברכבת לווינה לתחילת המסלול.

arnonke

New member
זה הכיוון הנכון יותר, ממליץ לרכב דרך אגם באלטון ולא רק דנובה

באופן כללי זה לא משנה.
בכל מקרה אנחנו ממליצים לטוס לבודפשט.
משם לוקחים אוטובוס או רכבת לוינה. אפשר גם בשייט על גבי הנהר.
מתחילים את הטיול מווינה ומסיימים בבודפשט.
רוב המסלול סלול, שימו לב שאין טיילת לכל האורך.
חלק מהמסלול על כבישים עם תחבורה לעיתים די סואנת. לכן עדיך לרכב דרך אגם באלטון.
מצורפת תוכנית הטיול שבוץ ממליצה עליה, יש שני מועדים בספטמבר. אח"כ כבר קר מדי לטעמי.

בכל שאלה אשמח לסייע.
ארנון שדמי - 054-4881021
בוץ הרפתקאות על אופניים

razgoren

New member
אגם בלטון

הזכרת לי חופשה בהונגריה וקצת אוסטריה לפני שנתיים (לא עם אופניים)

רז

וינה בודפשט

נועה שלום, שמי נעם תדהר ואני מנהל את MEDRAFT BIKING אנחנו מציעים בחמש שנים האחרונות טיולי אופניים לאורך הדנובה במספר מסלולים, כאשר אחד מהם הוא המסלול אותו ציינת מוינה לבודפשט, ניתן לעשות את המסלול גם בכיוון ההפוך. אנחנו מציעים את המסלול מווינה לבודפשט מהסיבה הפשוטה שהלוגיסטיקה של העברת הציוד עובדת מווינה לבודפשט ולא להיפך. לגבי טיסות, אנחנו מצאנו למטיילנו, לאורך השנים טיסות נהדרות בעלות נוחה מווינה לבודפשט. את המסלול קל וניתן לבצע באופן עצמאי. אשמח לעזור עם טיסות ומסלול, אני זמין במייל או בפרטי.

למעלה