ויני, אני מבין שלמדת באו"פ?

harnog

New member
ויני, אני מבין שלמדת באו"פ?

האם אתה יכול לפרט קצת על הלימודים שם, האם כל הלימודים הם עצמיים, עזרה שהאוניברסיטה מציעה כגון תירגולים וכו', והאם ולמה אתה ממליץ ללמוד שם? מה לגבי משך הלימודים? איך וכמה זה כדאי לשלב את זה עם עבודה במשרה מלאה? תודה מראש, וסליחה אם זה לא המקום.

vinney

Well-known member
למה? זה פורום גם לסטודנטים ../images/Emo13.gif

ואני לא אפספס הזדמנות לקדם את האו"פ, הרי

vinney

Well-known member
אני עדיין לומד באו"פ

(למרות שאת התואר הראשון כבר סיימתי) (אגב, יש גם פורום אוניברסיטה פתוחה, בפורומים מומלצים בדף הראשי) עקרונית הלימודים הם עצמאיים- אתה מקבל ספרים, מטלות, ותאריך למבחן מסכם, את המטלות אתה מגיש בדואר, ואתה יכול להגיע בכל קורס רק למבחן וזהו. מעשית, יש שיעורי הנחיה (אם נקביל בין או"פ לאוניברסיטאות סגורות - אז הספרים זה ההרצאות ושיעורי ההנחיה זה התרגולים). בשיעורים האלה אפשר לשאול את המנחה שאלות, הוא פותר תרגילים, מסביר חומר קשה, ונותן את הדגשים. מנחה, אגב, זה זה שבודק גם את המטלות שלך. בסופו של דבר - אתה עובר קורס אם קיבלת 60+ במבחן וממוצע המבחן עם מינימום מטלות נדרשות (בין 3 ל5 לקורס, אבל אפשר להגיש יותר) הוא גם מעל 60 (בניגוד לטכניון, למשל, שם 55 נחשב לציון עובר). משך הלימודים תלוי רק בך, אפשר לסיים בפחות מ3 שנים (תוארי או"פ הם מקבילים לתלת שנתיים באוניברסיטאות סגורות), אפשר לסיים ב10 שנים, לפי הקצב שלך. כמובן, שאם אתה עובד, אז יהיה לך פחות זמן להשקיע בלימודים. אני עם עבודה במשרה מלאה במשך כל הלימודים, סיימתי תואר ראשון ב4.5 שנים. אני אישית מאוד ממליץ, בדיעבד (הלכתי ללמוד באו"פ לגמרי במקרה) זאת הייתה הבחירה האופטימלית עבורי (התקבלתי לכמה מקומות שונים, ביטלתי בכולם מסיבות שונות), מבחינת תעסוקה - בוגרי או"פ מוערכים מאוד, לא הייתה לי בעיה למצוא עבודה במקומות מצוינים ובתנאים מצוינים, אפילו בתקופת השפל של 2001-2003

harnog

New member
4.5 שנים...... וואו.....

זה הרבה זמן בגיל 28 להתחיל ללמוד תואר ראשון... אני אמור בסוף השנה לסיים את התואר הראשון שלי בהנדסת אלקטרוניקה. האם אוכל ללמוד מדמ"ח כתואר שני? ואם כן, זה יקח פחות זמן?

vinney

Well-known member
אתה תוכל

אבל תדרש להשלמות לפני שתתחיל ללמוד. תגיש בקשה להרשמה לאוניברסיטה, כדי שיגידו לך אילו השלמות תדרש לעשות.

תוכל, אבל למה דווקא בפתוחה?

או לחילופין - לאיזו מטרה אתה רוצה ללמוד את התואר השני במדעי המחשב?

vinney

Well-known member
לא החלטתי

לקחתי שני קורסים, אולי אקח עוד שניים בסמסטר הבא, ואראה איך אלך.

vinney

Well-known member
המם...

עכשיו אני עושה נושאים נבחרים באלגוריתמים ובדיקות תוכנה, לגבי סמסטר הבא עוד לא החלטתי. כנראה זה יהיה הנדסת תוכנה עם עוד משהו, רציתי מבוא לקריפטוגרפיה, אבל זה לא נפתח... למה?

יש גישה

חדשה לתכנות שמתפתחת כיום. שונה מ-OO או מתכנות פרוצדורלי וכו אני עובדת עליה וחוקרת אותה. הכיוון המדוייק עדיין לא ברור.

למעלה