ויני יוגה

• פותח הנושא LCA
  • פורסם בתאריך

LCA

New member
ויני יוגה

אתמול התנסתי בשיעור ניסיון בויני יוגה. תרגלתי תקופה ראג'ה יוגה וזה היה שונה לחלוטין! כל השיעור התנהל בעמידה (חוץ מההרפייה בשכיבה בסוף), לא היה ברכת השמש. היו כל מיני תנועות/אסאנות (לא יודעת איך להגדיר אותם) שלא הכרתי אותם. המורה דיברה על כל מיני סוטרות וכו'... התרגול הזה עניין אותי כי זה משהו חדש אבל מהי בעצם הויני יוגה? במה היא שונה משאר היוגות? מהן הסוטרות?

anatina

New member
ויני יוגה זה מושג מאד כללי

בגדול זוהי גישה לתרגול היוגה הגורסת כי את היוגה יש להתאים ספציפית לאדם או לקבוצה שעומד מולך, ולא את האדם ליוגה. מכאן והלאה כל מורה לוקח את העניין לכיוון אחר, ואין מורה אחד לויני יוגה שמלמד בצורה זהה למורה אחר.

anatina

New member
הבהרה בקשר להאטה יוגה

האטה יוגה זו היוגה של הגוף. כל מה שעושים בו אסאנות, ויניאסות וכו' הוא האטה יוגה, וזה כולל את האשטנגה, שיווננדה, איינגר, ויני יוגה וכל השאר.

תודה על החידוד

אז למעשה מה שרציתי לומר, בתרגולו ויני יוגה הוא תרגל ראג'ה יוגה

לקשמי

New member
שאלה, מתוך התעניינות

מה זה בעצם ראג'ה יוגה? כלומר, אני יודעת שראג'ה יוגה היא היוגה בעלת שמונת השלבים שכוללת בתוכה גם אסאנות אבל גם תרגול היאמות והניאמות, מדיטציה כשלב השביעי (אם אינני טועה) וכל שאר האיברים (שלבים) ששכחתי. :) אבל למה הכוונה שתירגלת ראג'ה יוגה (ששונה מויני יוגה)? האם יש שיטה כזאת שבה גם תרגול האסאנות הוא שונה?

anatina

New member
כן, אודי ביל"ו

פיתח שיטה שלה הוא קורא ראג'ה יוגה. יש לו אתר באינטרנט בו אפשר לקרוא יותר.

לקשמי

New member
מכירה את האתר ../images/Emo13.gif

באמת אתר מעניין ויפה. רק שחשבתי שקוראים לזה בריגהו יוגה. (או שזה אותו דבר?) תודה על המידע.

למה התרשמת שאודי פיתח אותה ?

הי ענת. אודי שייך לבי"ס הנקרא "בריגהו יוגה" המשלב מספר תחומים. אני לא חושב שיש שם רמז כלשהו שאודי פיתח את זה.... אודי ישר מידי כדי להכתיר את עצמו....

anatina

New member
אוהו....

באמת שאין לי סבלנות לפוליטיקה של היוגה שהולכת פה. פיתח אותה, מלמד אותה, שכלל אותה- מה זה משנה בכלל? אלו הגדרות חסרות משמעות, סמנטיקה.

איזה פוליטיקה ?

מה הקשר לפוליטיקה ? בסך הכל תיקנו אותך על משהו שאמרת כמי שיודעת. מה התוקפנות הזו ?

למעלה