ויסטבוליטיס וקיום יחסים

ויסטבוליטיס וקיום יחסים ../images/Emo53.gif

היי. יש לי שאלה שמציקה לי. פירסמתי אותה גם בפורום "רפואת נשים" אך טרם קבלתי תשובות...אשמח אם מישהי/מישהו יוכל ליעץ או לעזור לי. לפני כשנה אובחן אצלי ויסטבוליטיס. הדבר בא לידי ביטוי בכאבים עזים בזמן קיום היחסים ובכאבי בטן לאחר מכן. טיפלתי בזה במשך תקופה ארוכה ע"י מטפלת מינית וגניקולוגית, אך לא סיימתי את הטיפול עד תומו כי היה לי מאוד קשה בעיקר נפשית. במקביל לאותה תקופה נפרדתי מבן זוגי ומאז לא קיימתי יחסים. לכן אין לי ממש דרך לדעת אם זה עבר או לא. כלומר מבדיקה אצל הגניקולוגית היא ראתה שהמצב טוב יותר, אך בפועל לא קיימתי יחסים קרוב לשנה (מטורף.......) ואיני יודעת אם אני עדיין אסבול מכאבים. אני יוצאת עם משהו חדש ומתכננת לקיים איתו יחסים, אך פוחדת מהכאבים שעלולים להיות בזמן הסקס. אין לי כוונה לדבר איתו על זה, כיוון שהכל ממש חדש וזה לא מתאים. אנ ייודעת שיש כל מיני תכשירים שניתן להתשמש על מנת להקל על החדירה, כמו לדוגמא ג'לים כאלה שמורחים מראש ואז זה גורם ללחות במקום (הלאה הספונטניות...).לא משחות שמשתמשים בזמן הסקס כי אני לא רוצה שהוא יהיה חלק בסיפור. האם יש עוד משהו שניתן לעשות מראש על מנת להקל על הכאבים שאני עלולה להרגיש? אני חייבת לציין שהקשר הזה לא רציני ולכן אני לא מתכוונת לשתף אותו במה שעברתי ובכאבים, רק רוצה לעבור את זה בשלום ולהנות........ מקווה שאני לא נשמעת מטומטמת...... אשמח לשמוע אם יש משהו שיכול לעזור לי? תודה, לילה מצויין לכולם!

לדעתי הגישה שלך לכל הסיפור היא די מוטעית

(אם יורשה לי...) א. יש לך טעות בסיסית בנוגע לג'לים ולמשחות... הג'ל כסיכוך לא שמים אותו לפני, אלא במידה ואינך מספיק רטובה או לא רטובה בלל או שרטובה אבל עדיין רוצה להקל על עצמיך. יש בנרתיק הפרשות טבעיות שנועדו "להקל על ההשחלה" והג'ל רק עוזר קצת, אז למה לשים מראש? אולי תהיי מספיק מגורה ורטובה שלא תזדקיי לזה בכלל... אולי שמעת על משחות מאלחשות - שאותן אפשר לשים לפני קיום יחסי המין. הן מאלחשות ועוזרות לאלחש את הכאב, אבל גם מאלחשות את ההנאה, האם זה מה שאת רוצה? ב. לגבי הגישה שלך לקיום יחסי המין עם הפרטנר הנוכחי, האם זה יותר אינטימי לדעתך לשתף אותו בכאבים שהיו וטופלו מאשר לקיים איתו יחסי מין? אחת הסיבות לוסטיבוליטיס היא תוצאה פיסית למנגנון רגשי, האם את רוצה לברר פיסית אם הכל כשורה, בזמן שמבחינה רגשית את לגמרי לבד עם ההתמודדות? אני חושבת, שדוקא את, בגלל ההסיטוריה שלך, צריכה לקיים יחסי מין בסיטואציה אינטימית ואוהבת, בתוך סיטואציה ששיתפת ונתת לבן זוגך, או אפילו בחרת בבן זוגך ללוות אותך בבדיקה... ולא עם מישהו מקרי שאפילו לא מודע לכך. מה יקרה אם זה ייכשל? האם זה יעיד שהטיפול נכשל? תחשבי על זה לפני שאת ממהרת לבדוק ולסמן וי

למעלה