ויקה

e t a

New member
ויקה

שלום, יש כאן אנשים העוסקים בויקה ויכולים לענות לי על כמה שאלות בקשר לזה במסנג'ר? אם כן אני אשמח אם תשלחו לי מסר

mbinh

New member
לא רק אני יש עוד

אני חושב שבעבר עניתי לך(בפורום מאגיה וכישוף) שכן יש בפורום אנשים שעוסקים אם תרצה שלח לי הודעה אישית ואני אענה לך על השאלות (שאוכל לענות) ואם תרצה אתן לך את כתובת המסנג'ר שלי. אשמח לעזור

gwizard

New member
יש ויש

אך אני לא מתכתב במסנג'ר. אשמח לענות על שאלות על גבי הפורום

mbinh

New member
אני אומנם לומד אבל יש חכמים ממני ב

פורום הזה. אני אוכל לענות לך על חלק מהשאלות.אבל אלון (gwizard) יכל לענות לך בצורה הרבה יותר מקיפה.ויוכל לענות על יותר שאלות.

gwizard

New member
רגע

לא אמרת שאתה מאמין בפאגאניזם קלטי עם השפעות דרואידיות או שאני מתבלבל עם מישהו אחר ?

אז מה?

האם לדעת משהו מסויים מחייב אמונה בו? אני יודע יחסית לא מעט על יהדות (יחסית לאדם החילוני הממוצע), האם זה אומר שאני מאמין בה? האם כאשר מישהו ישאל שאלה על יהדות שאני יודע את התשובה אליה, לא אענה לו על כך? אני אענה, אלא אם כן מדובר בשאלה של אמונה.

gwizard

New member
אז כלום

פשוט מההודעה שלו ניתן להבין כאילו הוא וויקאני ומקודם הבנתי שהוא לא אז רציתי לקבל הבהרה לגבי העניין. לא אמרתי בשום מקום כי הוא לא יכול לענות על שאלות לגבי וויקה. נ.ב. לפי היהדות, אם נולדת לאם יהודיה אז אתה יהודי, בין אם אתה עצמך מאמין ביהדות או לא. זה, אגב, סוג של כפייה דתית

mbinh

New member
לא מתבלבל

אתה לא מתבלבל אבל קראתי כמה דברים על הויקה אז אני מציע עזרה.ובגלל זה אני אומר שעדיף שאתה תענ לשאלותיו מכיוון שהידע שלי מאוד מצומצם.

ברוך הבא לפורום!

היה לנו כבר דיון על עניין המסנג'ר והאיסיקיו למיניהם ולמה לדעתנו הם לא כדאיים בשאלות מסוג זה. אנחנו נעדיף שאלות בפורום, לשם זה הוא נועד. למה דווקא בתוכנת מסרים אישיים?

e t a

New member
חח לא יודע...

אולי באמת כדאי שאני אכתוב פה.. תכף אני אפרסם הודעה עם כמה שאלות

e t a

New member
שאלות בקשר לויקה

1. עד עכשיו לא הבנתי. אם הויקנים מאמינים ב"רוח", באל ובאלה - אז איך זה שהם מערבים לפעמים גם אלים כמו ונוס ואפרודיטה? 2. מה ההבדל בין מקום מקודש, מזבח ומקדש? 3. האם יש אסיפות או מפגשים בסגנון הזה בארץ? 4. האם אתם יכולים להמליץ על ספרים טובים בעברית על ויקה?

ChildOfTheWoods

New member
אני אעשה במיטב יכולתי לענות...

1) האל והאלה - יש להם פרצופים רבים במקרים שונים... האלה יכולה להתגלות בתור ונוס או בתור בריג'יד... לצורך העניין... 2) אני לא חושב שיש ממש הבדל... הכל תלוי בהתייחסות של הבן אדם לדבר... מזבח זה יכול להיות המשטח עבודה עצמו... מקדש יכול להיות האזור עבודה המקובל... ומקום מקודש למקום שבו עובדים חד פעמית או לא חד פעמית... אבל אני חושב שזה פשוט הכל תלוי בהתייחסות של כל אדם לדברים האלו... זה שאני מתייחס אליהם ככה לא אומר כלום... 3) אמממ בדיוק היה אחד שלצערי לא יכולתי להגיע... אני מתכוון לבוא למפגש הבא והייתי מציע גם לך לבוא... 4) בעברית יש את "דרך הקסם" של רינה... תרגום מאנגלית לעברית ככל הידוע לי אין אחד שהוא שווה הרבה... מממ את\ה יכול\ה לקרוא בינתיים את המאמרים כאן ובאתר של אלון http://www.wicca-israel.com/

e t a

New member
תודה =]

בכל זאת לא הבנתי - לפי הויקה יש אל ואלה, או הרבה אלים? ומה זאת אומרת שהאלה מופיעה גם כונוס וגםם כבריג'יד? למה שלא תופיע בתור עצמה פשוט? זה לא ברור לי ואיזה אסיפות קיימות בארץ? יש פה מישהו שמשתייך לאחת? ובכל זאת, אין איזושהי הפרדה מוסכמת בין שלושת המושגים? והאם יש קשר בין ויקה לטארוט? תודה רבה =]

The Holy Hooker

New member
תשובה....

יש עיקרון וויקאני שאומר , כל האלים אל אחד כל האלות אלה אחת מה שאומר שהאלה היא יישות אחת עליונה המתבטאת באלות רבות במיתולגיות שונות. האלה גם משולה לנערה הצעירה - האם הגדולה -הזקנה החכמה מה שמעיד על מחזוריות הטבע בחיים. פרח נובט ,חי ,מת ונולד מחדש... אלות שונות מציגות את האלה בגילאה השונים. לכל מיתולוגיה יש פנתאון משלה ולרוב מעדיפים לעבוד עם אותם אלים של אותה מיתולוגיה ולא מערבבים למרות שיש שעושים כן. והערה קטנה: העיקרון תקף למי שמקבל אותו, יש וויקאנים המאמינים כי כל אלה היא אלה בפניי עצמה ואל הוא אל בפניי עצמו ,עיקרון זה חל רק על מי שבוחר בו.

The Holy Hooker

New member
לגביי טארוט,

טארוט היא היינה שיטת חיזויי וכלי עזר אך היא אינה חייבת לחול על כל מאמיניי הוויקה. מה שכן חשוב לדעת לגביי אומנויות החיזוי והכשף הוא שכל וויקאני הוא מכשף אך לא כל מכשף הוא וויקאני. כלומר, ישנם הרבה אנשים המתעסקים בשיטות חיזוי שונות וכשף אך אינם מקיימים את אחת ממסורות הוויקה , אך וויקאנים תמיד משתמשים בכישוף מכיוון שהחלק המרכזי בווקיה הוא אומנות הכשף.

e t a

New member
תודה רבה לך =]

הסברת הכל מעולה.. תודה =] ואני דווקא מתעניין מאוד בויקה עצמה, לא רק בכישוף. ושוב אני שואל - יש אסיפות ומפגשים של ויקה בארץ?

העיקרון הוא לא וויקני במקורו

את הרעיון הזה הגתה ואלרי פירת', הידועה יותר בשם "דיון פורצ'ון" (שיבוש של המוטו המאגי שלה Deo, Non Fortuna - אלוהים, לא המזל) והיא הראשונה שניסחה את המילים האלו, שמשמשות מאז ועד היום את הפוליתאיזם הרך. היא עצמה לא היתה וויקנית (ואני בספק אם היא ראתה את עצמה כפגנית).

Polar Aurora

New member
בקיצור - האלה מייצגת

את כל הנקבי בעולם - לידה, מחזור, אלות. האל הויקני מייצג את כל מה שנכשב כזכרי - ציד, אלים וכו'. זה העיקרון.

תשובות לגבי ויקה

1. הוויקנים מאמינים באלה ובאל. יש המאמינים כי האלה והאל מגיעים מ"מקור אחד" המכונה גם "האחד" (כדוגמת סקוט קאנינגהאם), אחרים לא. יש כאלו המאמינים כי כל האלים קיימים כאינדיבידואלים, והאלה והאל הוויקנים הם רק שניים מתוך כל האלים הקיימים (גישה המכונה "פוליתאיזם קשה") ויש המאמינים כי, כפי שכתבה The Holy Hooker, שכל האלות הן בעצם פנים של אותה אלה וכל האלים הם פנים של אותו האל (גישה המכונה "פוליתאיזם רך"). 2. לוויקה אין מקדשים במלוא מובן המילה, לפחות לא במקור (הכוונה, שאין מבנה קבוע המכונה מקדש). לא מקום יכול להיות מרחב מקודש - אם מקדשים אותו (בוויקה הדבר נעשה ע"י טיהור, קידוש, הטלת מעגל וזימון היסודות - ואחרי זה הקריאה לאלה ולאל). המזבח הוא כלי פולחני שנועד לשאת כלים פולחניים אחרים עליו, ונעשה בו שימוש בתוך האזור המקודש. כל אזור מקודש הופך באופן ארעי למקדש. ישנן קבוצות אשר להן מבנה קבוע (סגור או פתוח) בו הן עושות טקסים, וכך אולי ניתן לראות באותו מקום "מקדש קבע" - אך גם הוא, נעשה מקודש מתוקף הטקסים ולא ההיפך. 3. ישנן אסיפות פגניות, אם כי לא ממש וויקניות (ואם יש כאלה, הן בוחרות שלא לחשוף את עצמן). מפגשים? במפגשים הפגניים תוכל לפגוש פגנים אחרים, ביניהם גם וויקנים. 4. שני ספרים טובים: האחד המליצו לך עליו והוא "דרך הקסם". הוא לא בדיוק וויקה - הוא גם שואב מוויקה, גם מריקליימינג (דת אשר לה ולוויקה יש במשותף כמה וכמה דברים). השני הוא "ויקה" של סקוט קאנינגהאם (שים לב, יש עוד ספר שנקרא "ויקה" של טבתה ג'נינגס שלא שווה לקנות אותו) שמציג את הויקה מנקודת מבט לא מסורתית. אני ממליץ בחום על שניהם (וביחוד על הראשון). מבחינת אתרים, אני ממליץ על האתר של כרמית (יש שם גם על וויקה, מאמרים על תפיסת האלוהות בפגניות המודרנית, פגניות מודרנית, פגניות כנענית, מאגיה וכו').

למעלה