ויקפדיה

kaplanal

New member
ויקפדיה

יש לי שאלה בקשר לחוקיות ההפעלה של קרן הויקי.כידוע ישנם הרבה אנשים שתורמים לערכים שלהם וכל זה נהדר.הבעיה היא שכתובת ה IP של כל אדם שרק נכנס לאתר הזה נרשמת ומוצגת ראווה.לפי הכתובת ה IP של האדם,אפשר לקבל כל מידע שרוצים עליו.הם תמיד שמחים לקבל כל המידע שיש מכל מני אנשים,ואני לא יודע מי האנשים שעומדים מאחורי זה ומה הם עושים עם המידע הזה. אני חושב שבעיה היא חוקתית.אף גולש באינטרנט נכון להיום אינו מוגן מפני מהפרת פרטיותו.אינטרנט מאפשר מעכב קל וזמין לאחר האנשים,ושרותי הביטחון כגון סקוטלאנד יארד אפילו אינם מסתירים את המידע הזה. כל עוד בתי המשפט ובתי המחוקקים ימשיכו להגן על המונופלים הגדולים על חשבון האנשים הפרטיים אינטרנט ישאר מקום מסוכן ולא בטוח.

kaplanal

New member
למה אתה מצפה?

שנחזור לתקופת האבן? כאשר את קונה עיתון,זה לא אומר שמוכר העיתונים יידע איפה אתה גר. אז למה זה צריך להיות באינטרנט?

AnarchistPhilosopher

Well-known member
מהכתיבה שלך זה נשמע כאילו אתה מופתע שזה קורה.

אז חשבתי שאם זה כ"כ מפריע לך (בלי לרשום שמדובר בהודעת off) למה אתה ממשיך להתכתב באינטרנט?

אחמס1

New member
לא מבין איך מויקיפדיה הגעת למונופולים גדולים

ובכל מקרה לגבי רישום IP בכניסה לאתר - כל אתר עושה את זה. גם תפוז... אני לא רואה שום דבר פסול בזה (זה לפעמים מועיל עד כדי הצלת חיים). לפי הזכור לי בויקיפדיה מוצג לראווה רק IP של עורכים לא רשומים, אתה לא רוצה שתוצג הכתובת שלך - פתח חשבון. חוץ מזה שידיעת כתובת ה-IP לבדה לא תגיד לגולש הפשוט (ולפעמים גם המתוחכם) הרבה יותר ממדינתהמגורים שלך. "אף גולש באינטרנט נכון להיום אינו מוגן מפני מהפרת פרטיותו" - תגלוש דרך שרת proxy אם זה מאוד מפריע לך

kaplanal

New member
כתובת IP של כל גולש

בויקפדיה נשמרת,רק לגולשים הלא רשומים היא מוצגת לראווה. כן אני רואה בזה פסול שכל אדם שאני לא מכיר אותו יכול לדעת איפה אני גר (וכן אפשר לעשות את זה עם IP) לגבי השרת שציינת אותו,אני לא בטוח שהוא בטוח כמו השרתים האחרים,ולו האנשים היו יודעים שלגלוש שם זה יותר בטוח כולם היו גולשים שם.

niv1990

New member
שרתים אנונימיים מאוד איטיים

למרות שלא הבנתי מה הבעיה בכל מקרה...

אוי ויי, אז יידעו שמישהו מישראל ביקר

ב wikipedia... אז מה? כמה דברים כדי להרגיע את הפאראנויה שלך: 1. מה IP שלך - הפרט היחידי שאפשר לדעת עלייך ספציפית הוא זה שאתה מישראל. 2. ה IP שלך משתנה (כמעט) בכל פעם שאתה מתחבר לאינטרנט. 3. כל אתר שאתה מתחבר אליו, מקבל את הפרטים של מערכת ההפעלה שלך, הדפדפן שבו אתה משתמש, ועוד, אבל את זה אי אפשר להשיג מה IP שלך. אותו הדבר לגבי שליחת אימייל. 4. כדי להשיג פרטים עליך ספציפית, אתה צריך להיות או גוף ממשלתי שלנו (שב"כ/ מוסד/ משטרה) או זר (ואז רק ע"י שיתוף פעולה עם ממשלת ישראל). 5. אפשר גם לפרוץ למסד נתונים של הספקית שלך, אבל אני בספק אם מישהו יטרח לעשות דבר כזה רק כדי לדעת מי נכנס ל wikipedia. 6. זה הפלט שקיבלתי מהפעלת שאליתת WHOIS על ה IP שלי וזה מה שיראה כל אחד שמתחבר דרך NetVision. שום דבר אישי.
netname: IL-NETVISION-20060208 descr: NetVision Ltd country: IL admin-c: NN105-RIPE tech-c: NN105-RIPE status: ALLOCATED PA mnt-by: RIPE-NCC-HM-MNT mnt-lower: NV-MNT-RIPE mnt-routes: NV-MNT-RIPE source: RIPE # Filtered organisation: ORG-NL5-RIPE org-name: NetVision Ltd org-type: LIR address: NetVision Ltd Omega Building Matam Industrial Park Haifa 31905 phone: +97248550600 fax-no: +97235201976 fax-no: +97235201963 e-mail: [email protected] admin-c: YAEL-RIPE admin-c: NN105-RIPE admin-c: MS10239-RIPE admin-c: LB3583-RIPE mnt-ref: NV-MNT-RIPE mnt-ref: RIPE-NCC-HM-MNT mnt-by: RIPE-NCC-HM-MNT source: RIPE # Filtered role: Netvision NOC team address: Omega Building address: MATAM industrial park address: Haifa 31905 address: Israel phone: +972 4 8560 600 fax-no: +972 4 8551 132 e-mail: [email protected] remarks: trouble: Send Spam and Abuse complains ONLY to the above address! admin-c: NVAC-RIPE tech-c: NVTC-RIPE nic-hdl: NN105-RIPE mnt-by: NV-MNT-RIPE source: RIPE # Filtered​
נרגעת?

kaplanal1

New member
קודם כול כולם יודעים שאתה מחיפה

שנית,אני לא רוצה להסביר לך איך אפשר להוציא את על הפרטים עליך מה IP

אני לא מחיפה.

בחיפה נמצא המת"מ, זו "הקריה הטכנולוגית" של הצפון. אני מניח ששם נמצאים גם המשרדים של Netvision. ובוא תסביר לי איך אתה מברר עלי פרטים בעזרת ה IP, מבלי לפרוץ למסד נתונים של Netvision.

sagima

New member
כל אחד גם יכול לעקוב אחריך

ולגלות איפה אתה גר, ואז לחטט בזבל שלך ולגלות עליך עוד הרבה פרטים אחרים ובמקרים קיצוניים לגנוב את הזהות שלך, עכשיו אתה מרגיש יותר טוב?

kaplanal1

New member
זה לא אותו דבר

אתה חשוף למליארדי אנשים בו זמנית באינטרנט

למעלה