ויראַנק

lotaria

Well-known member
ויראַנק

שלום לכולם.זוכרים מה שכתבתי פה לפני כמה ימים על ויראנק? הוא אליל בצרפת מאד אוהבים אותו. שימו לב היום הוא ב-TETE DU TOUR אז ראו כמה מצלמים אותו.אני מקווה שהוא יישאר בראש עד סוף היום.כל שנה הוא עושה את התרגיל הזה. ביום מסוים הוא מחליט לטוס קדימה ולקבץ לעצמו את כל הנקודות ואת הגופיה המנוקדת.בנוסף-תראו כמה האיזור הזה יפה. מדהים.במיוחד ממבט ההליקופטר.זה איזור וולקני מדהים.אני ממליצה לכל דוברי הצרפתית שבינכם לצפות בטור בערוץ הצרפתי.ההסברים שהם מספקים שם במחינה מקצועית והיסטורית הם הכי טובים הרבה יותר מעניין מאשר ביורוספורט.

מאדמאן

New member
אין ספק שוירנק מספק את הסחורה

כמו שציפו ממנו כבר ימים וירנק עשה את זה במקצה הארוך ביותר. עכשו עם כמה דקות (2.5) לפני ארמסטרונג הוא הוסיף לארמסטרונג אתגר נוסף. מצד שני, מי שראה את ספרינט הסיום של הדבוקה ראה שארמסטרונג דחף את עצמו די בקלות לכיוונו של ווקלר, רק כדי להראות לו שהוא שם, שהוא לא עייף ושהוא זה הוא. מה שלמדנו עוד במקצה הזה, זה על עבודה מצויינת של הבריוש בולנז'ר. קבוצה שהיתה מוכנה לאתגר ומשכה אותו עד הסוף. ראינו גם שמה שנאמר על ווקלר הוא נכון מאוד. עקשן באופן בלצי רגיל. נחוש. עושה דברים שהמאמנים שלו לא ממליצים לו לעשות. פשוט טור מעניין עד הרגע האחרון. ההצגה הטובה בעיר !!!

אמיר פז

New member
עם כל הכבוד לויראנק

ויש כבוד, לדעתי החגיגה סביב עליתו להובלת ה"פולקה דוט" פאתטית. הוא לא המטפס הטוב ביותר ולא השני ולא העשירי בטור הזה, כפי שלא היה ב - 2003, שם היה אותו קטע בדיוק. הוא לא איים על אף אחד, אז נתנו לצרפתים ביום הבסטיליה את החגיגה המקומית הצפויה. לא היה לחץ משמעותי כלשהו לאחר שברחו השניים. כולם ישבו וספרו בנחת איך הוא צובר ניקוד בפסגה אחר פסגה (רובן לא קשות באמת, לא צריך שיתאמץ ממש ממש). זה שונה לחלוטין מהחולצה הירוקה. נכון שאוספים נקודות במיאוצים טקטיים במקצי הביניים, אבל בסיומי הקטעים המישורים יש מלחמה בשיניים מצד רוב המאיצים, פעם אחר פעם. כאן ויראנק לא התמודד מול אף אחד מבין משהו כמו 20 מטפסים שהיו קורעים אותו בכל פסגה אם האג'נדה של הקבוצה היתה שולחת אותם איתו, מה גם שרובם ממילא לא יכולים לעשות זאת כי הקבוצות של המועמדים לכללי היו מונעות מרובם בריחה. אז כל הכבוד, ולרכב לבד (עזרה מועטה מהבן של) קטע כזה זה מכובד ביותר, אבל חליק...

מאדמאן

New member
בכל זאת תקרא מה שאומר אקסל מרקס

על העובדה שוירנק ברח ממנו. וירנק כרגע מספק את הסחורה ואם אתה אומר שלא היה לחץ משמעותי עליו אולי נובעת מכך שאף אחד לא יכול היה להדביק אותו. וירנק הימר היום לדעתי, הוא היה נחוש לנצח ואני מסכים עם ברנר טבנה שזה היה הימור מסוכן.

אמיר פז

New member
היה נחוש, הימור מסוכן, נכון אבל...

זה לחלוטין לא סותר את מה שכתבתי. מרקס אינו מאריות הטיפוס, רחוק מזה. בתוך דבוקת הטור הוא בינוני מאד (וזו לא דעה שלי וזה לא קשור להקשר של היום דוקא). אתה באמת חושב שאף אחד לא היה יכול להדביק אותו? שים לב, אני לא מתכוון האם בפער של 10 דקות בפסגה האחרונה אפשר היה להדביק אותו, אלא האם מטפס טוב מבין רבים שבדבוקה שהיה יוצא קדימה איתו, היה מתקשה לקרוע אותו? לדעתי לייסקה שכבר רואה את הטור מהבית היה משאיר אותו היום מאחור. אתה באמת יכול לדמיין אותו מגיב לפריצה אמיתית באמצע עליה קטגוריה 1 או 2 מצד מאיו, הראס, ל.א. , אולריך, ועוד ועוד??? ראיתי את החלק הראשון של היום - הוא לא ברח לדבוקה. פשוט נתנו לו ללכת קדימה שיעשה את הקטע שלו, כמו בשנה שעברה. דקות ספורות לפני ה"בריחה" ניסו לברוח, אבל קבוצה גדולה של כ - 15. הדוורים החליטו שזה לא לעניין , התייצבו בחזית וסגרו זאת בקלות ובמהירות. הינקפי לבדו יכול היה למשוך את הדבוקה אליו. עם זאת אני רוצה להבהיר - הוא רוכב מעולה עם עבר מפואר. כאן ולמעלה התייחסתי לפארסה של "קטע יום הבסטיליה שהכנו לויראנק" בשנתיים האחרונות.

אמיר שים לב לעובדות

מנצח מלך ההרים בעשור האחרון. ויראנק 6 פעמים בוטרו פעם אחת זאלבר פעמיים קריסטוף מורו פעם אחת. מכל אלו המטפס היחיד הוא וירנק. ונכון יש טובים ממנו בהרים. אבל אומץ כמו שלו ושל ז'אז'א ושל בטרו יש רק למעטים. המעטים האלו חוזרים בהיתה בחולצה לבנה מצחיקה ועליה נקודות אדומות. אולי השנה זה ישתנה והמטפס הכי טוב יזכה כי עשו חוק אנטי וירנק. כל סיום פסגה שווה כפל ניקוד במלך ההרים.

zorka

New member
מה שלא מובן לי

זה איך אין רוכבים שהמטרה המוצהרת שלהם היא מלך ההרים מלבד ויראנק. כל שאר המטפסים הם או כאלה עם שאיפות לזכיה (או שמישהו עם שאיפות לזכיה חושב שהם כאלו), או פועלים של מישהו עם שאיפות לזכיה. כך יוצא שלמעשה או שויראנק זוכה, או שמישהו אחר אחר עושה זאת כבדרך אגב. השנה המועמדים לזכיה דרך מאבקים בהרים, בייחוד בקטעים המסתיימים בפסגה, ובשנים הקודמות דרך בריחה (בריחות) מוצלחת בקטע מסוים שאח"כ המטרה היתה לשמור על ההשג בקטע זה.אני לא חושב שבוטרו, למשל, בא לטור כשמטרתו החולצה המנוקדת.

לגבי החוק החדש: שימו לב לטעות נפוצה

לא מדובר על סיום בפסגה, אלא על שלבים שבהם העליה האחרונה היא בדרוג 2 ויותר (כלומר HC קטגוריה 1 וקט' 2). בעליה האחרונה הזאת הניקוד יהיה כפול. כך זכה אתמול ויראנק ב-20 נקודות בעליה בקט' 2 שהיתה האחרונה, למרות שזה לא היה בסיום הקטע (בד"כ הניקוד הוא 10).

abgilat

New member
סליחה אבל רישארד וירונק הוא ענק....

שלום לכם ידידי עם כל הכבוד אבל, מה שהיה אתמול הייתה תצוגת ענק של רוכב השייך לדור של רוכבים ההולך ומפנה את מקומו לדור הבא הצעיר יותר. הפעם האחרונה שאני זוכר משהו מתנהג כמו רישארד וירונק כפי שעשה אמש הייתה בטור של 96 כאשר האיטלקי קיאפוצ'י יריבו המר של אינדוריאן הגדול תקף אותו באלפים וחצה לבד 4 מעברי הרים כדי לנצח את הקטע. וירונק אתמול ברכיבה אמיצה רכב כמעט לבד יותר מ-200 ק"מ לפני פלוטון עצבני כדי לסיים את הקטע כממעט 7 דקות לפניו. יש לי הרבה בעיות עם וירונק. קשה לשכוח את המעורבות שלו בפרשת הסמים של פסטינה. אבל אם הוא נגוע בסמים הרי ברור שזה רק הקצה של הקרחון של ספורט האופניים. אבל, חוץ מזה הוא רוכב ענק ואתמול הוא גם הוכיח לנו את זה.

rami arnold

New member
ויראנק - ב2003, עם ה"מיו ג'ון"

וחיבוק גדול מג'לאבר, ובעצם מכל התקשורת הצרפתית...

kerengil

New member
וראנק ובטיני - העברת הפוקה-דוט

לא ראיתי שאף אחד התרשם מזה שהחולצה המנוקדת, שהיתה עד עכשיו אצל בטיני, עברה לוראנק - שהוא מאותה קבוצה של בטיני... אין בזה תחרותיות או תככנות בתוך הקבוצה? האם זה בסדר שויראנק "חטף" אותה מבטיני?

ויראנק לא "חטף" את החולצה מבטיני...

נהפוכו מכך, בטיני עבד קשה אתמול כדי שויראנק יצליח לפתוח פער על המתחרים (בעיקר כריסטוף מורו). ובמהלך הקטע אתמול פעם אחר פעם בטיני ומורו נאבקו על הנקודות של המקום השלישי, ובזכות הניצחות של בטיני בדו קרב הזה מורו רחוק מויראנק. גם בתשעת הקטעים הראשונים של הטור, בטיני אסף נקודות של מלך ההרים, בעיקר כדי למנוע ממתחרים של ויראנק לקחת אותם. מבחינתי בטיני הוא ה-MVP של הקטע אתמול, הרוכב היעיל ביותר אתמול.

itaiash

New member
אין שום בעיה

כולם ידעו, וזה אפילו היה מתוכנן שבטיני ייקח כמה שיותר נקודות במקומות שלוירנק יהיה קשה, על מנת שקבוצות אחרות לא ייקחו את הנקודות. מה שכן השנה לוירנק יהיה קשה יותר להחזיק במנוקדת לעומת שנים קודמות (למרות שלדעתי יהיה בסדר) בגלל החוקים החדשים לגבי ניקוד עליות בסוף קטע. פרו אולריך Go January Go

למעלה