וירוסים במחשב הטוב ביותר!

youvall

New member
וירוסים במחשב הטוב ביותר!

כשהמחשב שלנו נתקף ע"י וירוס חדש שאין לו עדיין טיפול באנטי וירוס המסורתי אנחנו בבעיה אמיתית: אנחנו לעולם לא יודעים איזה נזק הוירוס החדש יגרום והכי גרוע, אנו יודעים שתהיה לנו בעיה להוציא אותו מהמחשב. כיוון שהמוח האנושי הוא המחשב הטוב מכל המחשבים, למה שנכניס לתוכו וירוס ללא הגנה,שישבש את כל המערכת שלנו? ח"כ רומן ברונפמן מסיעת מר"צ-הבחירה הדמוקרטית החל בתהליך חקיקתי אשר מטרתו מתן לגיטימציה לסמים הקלים,הקלות לצורכי הסמים ומלחמה כנגד הרשות למלחמה בסמים. ברונפמן מאמין שעל ישראל להתנתק מהגישה הנהוגה בארה"ב בה שימוש בסמים,החזקה ומכירה הינם עבירה על חוק פלילי ולאמץ את השיטה ההולנדית שבה מותר לצרוך סמים "קלים" אשר לכאורה אינם מזיקים לנו ורק מביאים אותנו לתחושת high נהדרת. מדוע אנו,כחברה מודרנית שומרים בפנאטיות על המחשבים שלנו מפני וירוסים לא מזוהים,למרות שמחשב אפשר להחליף ולתקן בעוד שלמוח, שאותו אי אפשר לחדש ולו אין חלקי חילוף, אנחנו מכניסים וירוסים קטלנים ל"חומרה" שלנו, לתאי המוח? יקומו עכשיו מגיני הסם ויגידו שהרי מריחואנה וחשיש וכל הסמים ה"קלים" הללו הינם חוקיים בהולנד והרי אינם מזיקים כלל לנו, ולכן אפשר להקל על הסמים ה"קלים" האלה,שאותם מנסים להפוך לחוקיים. כל המאמר הזה נוגע אך ורק לחשיש ולמריחואנה ואינו מתעסק עם הסמים ה"קשים" יותר, אם כי אתם בוודאי יכולים לתאר לעצמכם כי התופעות לוואי בסמים ה"קשים" יותר חמורים בהרבה. ראשית נדבר על הנזקים לטווח הקצר של הסמים ה"קלים". ראשון הנזקים הינו שינויים חדים במצבי הרוח. מרבית האנשים שיקחו את החשיש או המריחואנה יקחו אותם כדי ל"תפוס ראש", להיכנס למצב רוח טוב, אך השינויים אינם ניתנים לשליטה ויכולים להפוך את הבנאדם לדיכאוני במקום לשמח, לאדם בעל סימפטומים של חרדה ולא פתיחות. נזק שני הינו מסוכן עד מאוד לחייכם,ולחיינו. עוותים בהערכת הזמן והמרחב,כושר שיפוט לקוי ועייפות כולם עלולים להיגרם כתוצאה משימוש בסמים ה"קלים". נהיגה במצב של high תחת השפעת סמים מסכנת אתם,הנוהגים והנוסעים באוטו ואת הנהגים האחרים על הכביש. יש מספיק מטורפים על הכביש עוברים את המהירויות המותרות ונוסעים בצורה פראית בלי עוד כמה בני נוער שנוהגים תחת השפעת סמים. גם אם אינכם נוהגים, כושר שיפוט לקוי עלול להתבטא בקפיצה מבניינים, תקיעת מזלגות בטוסטר או חלילה קפיצה אל מול משאית נוסעת בכביש גהה. נזק שלישי ואחרון מהנזקים שיוצגו כאן בטווח הקצר הוא פגיעה בקוארדינציה וקשיים הפעלת מכשירים. האם מישהו מאיתנו מתקשה היום להפעיל את המיקרוגל הביתי שלו? ומה אם לפתוח את הבית עם מפתח? שימוש בסמים האלה, החשיש והמריחואנה, יכול לגרום לאובדן היכולות האלה ולגרום לנזק גדול לכם,לבני ביתכם ולסובבים אתכם בכלל. אף על פי שהנזקים קצרי הטווח אכן חולפים כעבור מספר שעות,ישנם גם נזקים לטווח הארוך. ראשון הנזקים הוא הגדלת הסיכון לפיתוח גידולים סרטניים. גם ככה האוויר שאנו נושמים והמים שאנו שותים והפלאפונים בהם אנו מדברים וסיגריות אותם אנחנו מעשנים מגבירים את הסיכון לסרטן, מדוע לגרום לעצמנו נזק נוסף שכזה בידיעתנו ומתוך בחירה??? הנזק השני לטווח הארוך הוא הקצנת הפרעות נפשיות רדומות. אדם שיש לו גן של פרנואיד עלול ל"העיר" את הגן הזה ולגרום להתפרצות המחלה, ואדם עם גן של סכיצופרן(פיצול אישיות) עלול לעודד ולזרז את התפרצות הגן והמחלה, וכל זאת ע"י שימוש בסמים "קלים" לכאורה. הנזק האחרון נשמר בכוונה להיות אחרון ומיועד בעיקר לגברים: הפרעה ונזק לתיפקוד המיני ולפוריות!!! תארו לכם שעכשיו אתם מעשנים ג'וינט אחד כל יום שישי, ככה רק במסיבות ובעוד חמש שנים כשתגיעו לשכב עם החברה שלכם, הוא לא יעמוד? איך תרגישו אז? בנות,איך תרגישו בגיל 30 כשהרופא יגיד לכן שאתן לא יכולות להביא ילדים לעולם כיוון שהפוריות שלכן נפגמה כתוצאה משימוש בסמים "קלים"? באם ההרגשה הזו שהסם מספק באמת שווה את הנזקים המצטברים האלה? תחשבו טוב לפני שאתם עונים כיוון שהמוח מפריש "סמים" טבעיים, חומרים שהמוח מפריש בפעילות חוויתית ומרגשת או במאמץ מרוכז, כמו בספורט או בקיום יחסי מין. פעילויות כאלה גורמות לשיחרור סמים טבעיים כמו האדרנלין ומעניקים לאדם הרגשת high טובה בהרבה מכל הרגשה שסם כימי יכול לגרום. הפעילות הזו, של הפרשת הסמים הטבעיים הינו פעילות טבעית של המוח והגוף ולכן שאין סכנה בה. לא עדיף לעשות ספורט אקסטרים, גם להנות, גם לקבל את ההרגשה הרצויה וגם לא לסבול מתופעות הלוואי??? אז מה עושים כנגד הסמים ה"קלים" הללו? ראשית אומרים לא! לא לוקחים את הסמים האלה ועושים כל שביכולתנו כדי למנוע מחברינו לצרוך את הסמים האלה. אבל איך מסרבים? קיימות מספר דרכים: 1) דרך קצרה ונחמדה: "לא תודה!" 2) דרך הלא-מתאים-לי: "לא, זה פשוט לא אניץ אני לא רוצה להחשב מעשן". 3) דרך הסחת-הדעת-מהסם: "לא תודה,אבל יש סרט נהדר בעיר. בוא/י נלך". 4) אלף פעמים לא: "איזה חלק מהלא שלי לא הבנת???" או פשוט לחזור ולומר "לא" , לא משנה מה נאמר לכם. 5) להשתמש בסיבה: "אני רוצה שיעמוד לי בעוד 10 שנים/אני רוצה ללדת ילדים בחיים שלי" או בדרך פחות חצופה כמו "אני בנבחרת השחייה ואני לא מעשן,אני צריך את כל כוח הריאות שלי!" 6) וכמובן יש את הדרך האסרטיבית: "לא!!! ואני אודה לך אם לא תעשן/י לידי!" לא חשוב באיזו דרך תבחרו,העיקר שתדעו להגיד "לא" לסמים ה"קלים" האלה, שהרי אף אחד לא באמת רוצה להכניס וירוס למחשב הפרטי שלו בכוונה, אז למוח אתם כן רוצים?

צודק! הלאה האלכוהול והניקוטין!

שכחת את שני הסמים שגורמים הכי הרבה נזק בישראל כיום! אלכוהול אחראי ליותר ויותר עבירות אלימות, שנגמרות לעתים אפילו ברצח! שלא לדבר על נהיגה במצב שיכרות - אנחנו לאט-לאט "מתקדמים" לכיוון ארה"ב, שם יש אחוז מפחיד של תאונות בשל שיכרות. וסיגריות - ניקוטין הוא סם ממכר הרבה יותר ממריחואנה וחשיש, ובכל זאת הוא נמכר ללא פיקוח והגבלה כמעט! נזקי העישון של סיגריות ניקוטין ידועים ומוכחים מזמן. הגיע הזמן להוציא מחוץ לחוק את שני הסמים המסוכנים הללו, ויפה שעה אחת קודם! (וכשהבת שלי תתקרב קצת יותר לגיל המתאים, אני מתכוון לומר לה: אם את אי-פעם מתפתה לעשן, עשי טובה לעצמך: רק גראס, בשום אופן לא ניקוטין! אני אשן כך הרבה יותר טוב בלילה.)

אישלום

New member
על וירוסים וסמים אחרים...

אם אינני טועה חלק גדול מהדברים שלך אינם קשורים להצעתו של ח"כ פרונפמן, שכן השאלה איננה רק האם יש נזק בצריכת סמים קלים, אלא איזה מצב חוקי ממזער את הנזק. בתקופת היובש בארה"ב כשהיה איסור על מכירת משקאות חריפים, כל מי שהיה לו כסף ורצון ידע איפה לרכוש אותם. אלא מה? בגלל שהיו לא חוקיים כל המסחר בהם נעשה ע"י גורמים פליליים, שהתעשרו מאוד והפכו לגורם דומיננטי בחברה האמריקאית. גם סיגריות ואלכוהול 'הם וירוס במוח', הנזק שלהם ידוע וברור. הרשויות באמצעות גורמים לשמירת הבריאות והחברה מנסים לשכנע את הציבור להימנע מהם עד כמה שאפשר. ואף על פי כן הם חוקיים. ביטול חוקים האוסרים שימוש בסמים קלים, ישמוט את הקרקע תחת רגליהם של סוחרי סמים רבים, המרכזים סביבים פעילות פלילית רחבה. במקביל יש להערך להסברה רחבה שתצביע על נזקים אפשריים ומוכחים לצריכתם. אני חושב שעל רשויות בינלאומיות ליטול יוזמה כדי שהחקיקה בעניין זה תהיה דומה בעולם כולו. העובדה שבהולנד החוק מקל מאוד לעומת מקומות אחרים בעולם, הפכה את אמסטרדם לאבן שואבת לגורמים פליליים שהפכו את הולנד לתחנת מעבר לסמים למדינות בהן החוק הוא שונה.

חימס

New member
דעתי בנושא

אני אסביר לכם למה אני בעד הפיכת סמים קלים לחוקיים: סיגריות ואלכוהול הם חוקיים, ולפעמים אפילו גורמים יותר נזק. אם היו מגלים את הגראס לפני שגילו את הטבק, המצב היה הפוך: גראס חוקי, סיגריות לא חוקי. זה לא יותר משמרנות ופחדנות. אם כך, למה לא להפוך את הסיגריות והאלכוהול ללא חוקיים? משום שאני מאמין בחופש הפרט. אני מאמין שאדם יכול להפעיל שיקול דעת בעניין צריכת סמים קלים, בדיוק כמו שהוא מסוגל להחליט כמה הוא ישתה (אם בכלל) אם הוא נוהג הלילה, או בעצם גם בלי קשר לנהיגה. כמובן שזה מתאפשר רק עם סמים קלים שלא מתנחלים על הבנאדם כמו סמים קשים. בנוסף לכך, יהיה הרבה יותר פשוט להקים מרכזי גמילה נורמליים וקבוצות תמיכה למכורים, כמו שיש לאלכוהוליסטים. מה לעשות - תמיד יהיו גם כאלה. אבל כשזה יהיה חוקי, הטיפול יתבצע חלק. זו חוויה שהייתי רוצה לעבור, והיא לא תשפיע עליי יותר מדי חזק. מקסימום אני אהנה קצת. אני אישית עוד לא התנסיתי (אני רוצה להיות לשמור את זה לאחרי הצבא), אבל אם הייתי מחליט ללכת על זה, הייתי נאלץ לרדת למחתרת ולהתחבר עם אנשים מפוקפקים, מה גם שאיכות החומר לא ידועה במצב הזה. אם יהיה פיקוח, לפחות אדע שהחומר שאני לוקח לא מקולקל. מה דעתכם?

למעלה