וירוס ויראלי

וירוס ויראלי

שלום ד"ר ברק, שלושת ילדי תאומות בנות אחד עשר חודשים ובני בן הארבע וחצי נדבקו אחד אחרי השני בוירוס ויראלי שמלווה בחום מאוד גבוהה של 40 מעלות חום שעולה ויורד ל- 39.6 בני התחיל מיום שישי בבוקר עם החום ועד היום עדיין החום לא ירד לגמרי והוא גם פיתח שיעול שמפריע לו מאוד והתאומות אחת התחילה ביום שבת בערב עם החום ואצלה זה קפץ ישר ל- 40 חום והיום היה כבר יום שלישי היה מגמת ירידה ואתמול התחילה התאומה השניה אצלה החום עדיין עומד על 39 ויורד ל- 38.4 היינו אצל הרופא עשה משטח גרון יצא שלילי אמר שרק להוריד חום ולהיות סבלניים השאלות שלי הם: 1. כמה זמן מחלה ויראלית מתמשכת בדר"כ. 2. האם כדאי לתת לילד סירופ נגד השיעול שנגרם לו כי השיעול הוא מאוד טורדני ביחוד בלילה חוץ מלישון גבוהה הוא קיבל פרופיטן זה מספיק? 3. האם יכול להיות אחרי שהם יהיו בריאים ואני או בעלי נדבק בוירוס אנחנו יכולים להדביק אותם שוב? או בגלל שהם כבר היו חולים אז הם כרגע מחוסנים עד הוירוס הבא? 4. למשקל 16 קילו בגיל ארבע וחצי איך יודעים כמה לתת סירופ נורופן להורדת החום. 5. ולבנות בגיל אחד עשר חודשים ובמשקל 10 קילו העם אפשר לתת להם מינון אחר חוץ מ- 150 מ"ג נר אקמול. תודה מראש על התשובות.

3 ילדים חולים

1. מחלה וירלית יכולה להמשך 7-10 ימים.2. הילדים שחלו במחלה לא יידבקו מותו וירוס במשך השבועות -חודשים הקרובים, אבל הם יכולים להדבק מוירוסים אחרים ולצערינו כאשר מדובר בוירוס של שפעת יש הרבה מאוד כאלה ולכל אחד הרבה זנים.3.נורופן ניתן לפי מינון של 10 מג' לכל קילוגרם משקל גוף . זה אומר שלילד ששוקל 16 קג' תתני לו כפית וחצי או 7.5 סמק' כל 8 שעות. לגבי הבנות תעשי אותו חישוב על פי משקלן.4. סירופ נגד שיעול לא מרפה הוא רק מקל אבל הרבה פעמים יש להם גם תופעות לא רצויות. לכן ממומלץ רק אם הילד לא מסוגל לישון מרוב שיעול או אם הוא מקיא לאחר התקפי שיעול. דר' מילה ברק

שאלות נוספת

תודה ד"ר ברק על התשובות הקודמות אבל יש לי שאלות נוספות: הבנות בנות אחד עשר חודש ואני נותנת להם טיפות אפלפי 10 טיפות שלוש פעמים ביום לפי משקלם שהוא 10 קילו. 1. האם הטיפות הללו דומות לכל שאר הסירופים שיש לילדים הגדולים יותר כמו הסטפד. 2. הם נורא עצבניות ורוצות לישון האם זה תופאות לוואי רגילות לטיפות הללו. 3. מה יותר טוב לתת לנזלת לצאת החוצה ולינזול או לנסות להקל עליהם ע"י נתינת הטיפות ולייבש אותה כדי שהנזלת לא תיגרום לדברים אחרים. 4. ולאחת מהם יש שיעול שנגרם מהנזלת והיא מקיאה את האוכל שלה לפעמים האם זה בסדר? זה בגלל הנזלת? איך מקלים על הילדה עם השיעול מה לעשות חוץ מלהרים את גובה המיטה בשינה? 5. בני הגדול מקבל סירופ פרופיטן גם כמנע כל השנה האם זה סירופ שאפשר לחיות איתו ומה הוא בעצם עושה כי הרופא שלי טוען שהוא לא צריך לעשות בדיקות דם ליראות עם הסירופ פוגע בו למשך תקופה ארוכה ושזה לא כמו הסירופים האחרים כמו היסטפד האם זה נכון? תודה על השאלות הנוספות.

למעלה