וירוס ויראלי

וירוס ויראלי

שלום ד"ר ברק, האם את מכירה וירוס ויראלי שמתחיל עם חום מאוד גבוהה של 40 מעלות בערך ארבע ימים ולא יורד עם אקמולי ואמבטיות, ויש בתוך הפה והגרון שלפוחיות קטנות שמקשה על האכילה ואח"כ בנוסף לזה בזמן שהחום קצת יורד אז יוצאת פריחה שממלאת את כל הגוף כמו נקודות אדומות של חררה שממלא את כל הגוף מהראש עד כפות הרגלים והידיים והפנים ומאחורי הצוואר על הגב והבטן ולעט לעט זה מתפשט ובמקומות מסוימים זה מתאחד לכתם אחד גדול אבל הרופא כשהייתי אצלו אמר לי שזה פריחה שיוצאת מהגוף וזה תת עורי כך שמותחים את העור זה נעלם ושזה וירוס מהכיבה כך שיש גם שילשולים ויציאות מאוד מסריחות לא כל הזמן אבל לפחות עד שלוש פעמים ביום והסימנים הנוספים זה כאבי בטן נוראים ואי אפשר לאכול. בתי התאומה בת שנה וחודש נידבקה בויורס הזה זה התחיל מסתם הצטננות עם אודם באוזן אחת דלקת כך שהיא קיבלה גם אנטיביוטיקה מוקסיפן לדלקת באוזן ובנוסף לזה באותו זמן היא נדבקה ביחד עם הוירוס הזה. שאלותי הם: כמה זמן מהרגע שהחום יורד ויוצאת הפריחה הפריחה קיימת? והאם אפשר לצאת איתה החוצה גם ביום חם כשיש לה עדיין פריחה אבל חום לא? והאם אחרי שהפריחה יוצאת והחום יורד אז היא יכולה עדיין לדבק? כי בפה עדיין יש שלפוחיות בגרון והיא לא כל כך אוכלת. ואיך יודעים שפריחה היא מחלה ויראלית כשמותחים את העור זה נעלם ולא מחלה ילדותית כמו חצבת וכדומה עם אני לא רופאה? כי כל זה קרה בערך שלושה שבועות לאחר מתן החיסון של גיל שנה. סליחה על אורך השאלה ומודה לך על התשובות.

וירוס או מחלת ילדים

התמונה אותה את מתארת יכולה להתאים למספר מחלות וירליות כמו: מחלת הפה והתלפיים, המחלה החמישית,מחלת הנשיקה, הרפס וכולי.בכל אחת מהמחלות האלה יש חום, נגעים בפה, פריחה על הגוף וכולי. יש אומנם הבדלים מסוימים בין אחת לשניה אבל חשוב הוא שבהיותן מחלות וירליות הן נרפאות ללא טיפול. טיפול אנטיביוטי לא מועיל במיקרים אלה. הן כן מחולת ילדים במו רוב מחלות הילדים : חצבת, אדמת , אבעבועות וכולי שכולן מחלות וירליות. אני לא חושבת שזה קשור לחיסון של גיל שנה מאחר ותופעות הלווי של חיסון מתפתחות תוך ימים עד כשבועים אחרי החיסון. לגבי יכולתה להדביק ילדים אחרים קשה לענות באופן מדויק, אך ברוב המלחות אתון צינתי הילד מדבק מספר ימים לפני הופעת החום והפריחה עד למספר ימים לאחר מכן. עם ניתן לבודד אותה מילדים אחרים עוד 2-3 ימים זה רק יעזור. דר' מילה ברק

שאלה נוספת

כל הוירוסים שציינת בתשובה רופא הילדים שלי שלל אותם על הילדה הוא אמר לי שזה לא הרפז ולא הפה והתלפיים ובטוח לא מחלת הנשיקה הוא טען שזה וירוס שיש לו קשר לכיבה לכן היו לה גם יציאות רכות ומסריחות היא קיבלה באותו זמן אנטיביוטיקה בגלל שכמה ימים לפני כן הוא ראה אצלה דלקת באוזן אז הוא נתן לה מוקסיפן שאלתי היא איך אנחנו ההורים אמורים לדעת עם פריחה שיוצאת בזמן מחלה ויראלית היא פריחה תת עורית שכשהרופא מתח את עורה הפריחה נעלמה וכשהוא עזב היא חזרה ואיזה פריחה יוצאת למחלה כמו הפה והתלפיים האם זה לא אותה פריחה? ולגבי הדבקה שאלתי בגלל שיש לה עוד אחות תאומה כי לא הבנתי ההדבקה נעשת לפני החום וכשהחום יורד אבל יש עוד פריחה היא כבר לא מדבקת והאם אסור להוציא אותה החוצה כשהיא לוקחת אנטיביוטיקה. ומתי אחרי וירוס כזה אני יכולה לעשות בדיקת דם שיגרתית של גיל שנה ורציתי לעשות גם חיסון של אבעבועות האם אני צריכה אחרי המחלה לחכות וכמה זמן? אני נותנת לה פרוביוטיקה חיידקים טובים לכיבה פעמיים ביום האם זה טוב או סתם גימיק של מחירת דבר בבית מרקחת . והיא מאוד מנוזלת ומשתעלת חוץ מלעשות לה הינאלציה הרופא נתן לה במקום טיפות אפלפי את הסירופ סידלין לחמישה ימים אבל זה היום השלישי של הסידלין ועדיין היא מלאה לחה ומשתעלת אני לא רואה תוצאות של השפעה אבל הרופא אמר שאין מה לעשות האם אני יכולה לעשות משהו אחר שאת ממליצה או לחכות וליראות עד היום החמישי את ההשפעה של הסידלין תודה רבה על התשובות לשאלות הרבות את מאוד עוזרת לי

תשובות לשאילות

אני לא יכולה ולא אמורה לעשות אבחנות דרך התכתבות, כל מה שאני מנסה זה לתת הסברים נוספים לתופעות שמדאיגות את ההורים, ובמידת האפשר הנחיות כלליות שלא מצריכות לבדוק ולהתרשם אשית מהתינוק. אתם כהורים לא אמורים לעשות אבחנות ולא לקחת החלטות. ברגע שמופיעה פריחה אתם פונים לרופא וזה תפקידו להחליט מה טיב הפריחה ומה הטיפול הנחוץ. הפריחה עצמה היא לא מדבקת, (פרט לפריחה של אבעבועות ). אם שתי התאומות היו במגע עד עכשיו, אז אין טעם לבודד אותן כעת, כי אם התאומה השניה היתה אמורה להדבק, אז היא כבר נדבקה. לא הפריחה עצמה וגם לא מתן האנטיביוטיקה מהוות איסור להוציא את התינוק מהבית. פרוביוטיקה יכולה לאזן את החידקים הנמצאים במעי, לכן למרות שעדיין אין הוכחות חד משמעיות, אפשר בהחלט להמשיך לתת במשך תקופת הטיפול האנטיביוטי ובתקופה של שלשול. סידלין היא תרופה שעוזרת לנזלת אלרגית. לדעתי אין לצפות לשיפור תחת טיפול זה לכן לא חובה לתת. דר' מילה ברק

למעלה