וירוס חדש למחשב

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
מניסיון מר.... ../images/Emo15.gif

יש שני דברים שחייבים לדאוג להם אנשים שמחשבם יקר להם: 1 - אנטיוירוס טוב (לכו על החברות הגדולות ביותר). שווה לשלם, כי אם יתקוף אתכם וירוס - תשלמו פי 10... 2 - גיבוי. זה אומר לשמור קבצים שיקרים לכם מחוץ למחשב. ואם אתם עושים את זה - קטן עליכם וירוס.

מנסיוני שלי

היו באופן שיטטתי חודרים לי למחשב ומטיילים לי בו, דרך הצט של וואלה , וידעתי מי ואיך וכל הפייר וול, ואנטי וירוסים לא מנעו מהם כלום, הם אקרים חובבים, שלא מזיקים רק מאוד אוהבים לחדור לפרטיות, ומצפצפים על משטרה והחוק-יודעים טוב להסוות את הפריצה למחשב. אז כללים חשובים: 1- לדאוג שבאיסיקיו תמיד ידרש אישור שלכם כדי שיוכלו להתחבר אליכם. וכמובן לדאוג לחבר רק מישהו שהכרתם אותו מספיק זמן ברשת, ומספיק יצר אצליכם אמון מלא, למדתי על בשרי להתיחס למספר האיסיקיו , כמו למספר הטלפון בבית, ולא לפזר אותו לכל מעוניין.(החסימה נעשית דרך ההגדרות באיגנור , חסימה מכלל משתמשי רשת וכו) 2- לעולם לא לפתוח במיוחד קובץ במייל, או קובץ דרך איסיקיו, מאדם שאינכם מכירים ממש טוב.(בעיני להכיר טוב זה להגיע לקשר טלפוני ויצירת אמון ) 3- לי אישית אחרי מצב שכמעט כל שבוע גיליתי שחודרים לי למחשב , וזה שיגע אותי, אז התקינו לי בכונן D בעזרת תוכנת GOAST את כל ה-OFFICE ותוכנות חשובות ובדוקות נקיות מוירוסים, ושמרו מצב קיים כאשר כל פעם שמותקן משהו בדוק ממקור בטוח ניתן לעדכן שמירה של מצב קיים. כלומר היום ברגע שאיזו תוכנה עושה לי בעיות ואני צריכה לפרמט מחשב זה לוקח לי פשוט בין חצי דקה לדקה- מכניסה דיסק שנצרב לי , כותבת כמה פקודות, וכונן C נמחק ומה ששמור מצב קיים אחרון בכונן D עובר להיות מעכשיו גם כונן C. כמובן שכמו שסהר הציעו, אני מסיבות אישיות לא משאירה שום חומר חשוב במחשב , בוורד או באקסל, מורידה לדיסק גיבוי כפול ומוחקת מהכונן הקשיח בסיום עוד לפני התחברות לרשת בכלל, שלא תפגע הפרטיות לפני שאספיק לעצור אותה. תוכנת הGOAST היתה פתרון אחרי שלחברים נמאס לבוא לסדר לי את המחשב:)))) הוסבר לי שכדי שוירוס יחדור למחשב הוא צריך הצלבה של לפחות איפי אדרס ומייל,או אי סי קיו, ואיפי אדרס משתנה כל הדלקה של מחשב , אז אם שומרים על האיסיקיו והאיימייל וסוגרים חיבור לרשת מידי פעם כשלא משתמשים במחשב אפילו לשעה , זו עוד דרך הגנה. לידיעתכם, יש המון אתרי תוכנות חינם , שידועים מאוד לכולם, אבל מה שלא יודעים שבתוכנות מושתלים במכוון סוסים טרויאנים. לכן בחינם כבדהו וחשדהו, לפני שאתם מורידים תוכנת חינם מאתר, תעשו מה שחברתי עשתה למשל רצתה להוריד משחקים מאתר וואלה, היא התקשרה לחברה ודיברה עם המנכל ובקשה התחיבות שהתוכנות לשימוש חופשי לא נגועות, ושיראו בזה התחיבות, אם שמם הטוב חשוב להם, ואכן היא לא התאכזבה. בעלי אתר שיסרבו לתת לכם התחיבות אל תורידו משם תוכנות. תוכנת MP3 שרצה חופשי לכל דורש ברשת, מקור בטוח וקל דרכו לטייל לכם במחשב, וכולם מתלהבים מתוכנת השירים, כשכל אקר מתחיל יכול דרך התוכנה להפוך את מחשבכם למחשבו האישי-כי תחשבו בעצם כשאתם מורידים שיר שמעניין אותכם, מה בעצם הפעולה שנעשית? חיפוש באיזה מחשבים השיר נמצא והורדה מאותו מחשב למחשב שלכם-חומר למחשבה. בכלל מומלץ לכם להכנס לפורום אקרים בתפוז וללמוד קצת מהם איך להגן אם בכלל ניתן על המחשב.

למעלה