וירוס מוזר עם תופעות משתנות

Lena n

New member
וירוס מוזר עם תופעות משתנות

בעלי כבן 50 בריא בד"כ, ב-25 באוק' חזר מנסיעה עסקית בת 3 ימים לאתיופיה. במהלך הנסיעה שהה ב מלון הילטון באדיס אבבה ואכל במלון ובמסעדות טובות. כשבוע לאחר חזרתו ארצה ב-31 באוק', חום גופו עלה לכ-38-39 מעלות, ללא סימנים כלשהם של שפעת. ב-3 בנוב' הוא שם לב לפריחה אדומה חזקה עם גרד שהתפשטה על כל הגוף. ב-4 בנוב' הגיע למיון אסף הרופא, לא נמצאה עדות לחיידק או לזיהום (WBC=5.9ׂ , קיבל דוקסילין (נשלחה בדיקת דם לריקציוזיס,עקב כלב בבית, התוצאה הגיעה זה מכבר - שלילית). ב-6 בנוב' החום ירד והבעיה העיקרית הפכה להיות הפריחה על כל הגוף. במקביל התחיל להתלונן על כאבי שרירים ידיים ורגליים (הכאבים היו דועכים במהירות אחרי כל תנועה, לא היתה חולשת שרירים). ב-7 בנוב' החל ליטול אריוס 5 מ"ג נגד אלרגיה (הפריחה הלכה ונעלמה). ב-9 בנוב' הפסיק עם כל התרופות, כאבי השרירים פסקו אף הם אך מ-10 בנוב' החלה תופעה חדשה של העדר סינכרון בין 2 העיניים -רואה כפול. נבדק ע"י רופא עיניים אשר סבר כי מדובר באזוטרופיה אינטרמיטנטית לרחוק יתכן משנית לשבירה של מצב קודם של אזופוריה, על רקע מחלת חום. כיצד לטפל בבעית העיניים? האם יתכן קשר לאתיופיה, האם יש טעם להבא לעשות חיסונים וכו'? ׂ

וירוס מוזר

שלום רב, למרות התאור המדויק קשה מאוד להגיע לאבחנה בצורה זו. אני מניחה שבעלך עבר ברור מקיף תוך אישפוזו ויתכן כי יש מקום לחזור למחלקה בו היה מאושפז נוכח הופעת התסמינים החדשים שיתכן וצריך לקשר למחלה ממנו סבל/סובל. קשה לי לאמר האם המחלה קשורה לשהות הקצרה באתיופיה אולם ללא קשר בהחלט מומלץ להתחסן לפני הנסיעה הבאה. בכל מקרה אני ממליצה לחזור ולהתייעץ עם רופאי המחלקה בה היה מאושפז שבודאי יתייעצו עם מומחים למחלות זיהומיות.

למעלה