ויש לי עוד בעייה מבאסת

m s a d e 0 1

New member
ויש לי עוד בעייה מבאסת

בתור משהיא שהיא אחרי לימודי תואר ראשון ואחרי צבא, אני עדיין לא מצאתי עבודה יציבה לעצמי. כנראה שזה כל זאת המיתון.. האם אפשר לאמר שכל בחור שאיתו אני יוצאת, אם אני אומרת שאני חסרת עבודה- האם זה גורם לו לבהלה ואז להרתעות מפניי- דבר שעוזר לו לפסול אותי לקשר רציני? אודה לתגובה ישרה.

ghatto

New member
אותי הייתה מטרידה

פסילת מקומות עבודה ע"י הבחורה כשהמסקנה היא שהיא פשוט חתיכת מפונקת. אחת שלא מוכנה ללכלך את הידיים במלצרות למשל.או שתספר לך שהיא לא מוכנה לעבוד במקום שאין בו מיזוג אוויר או שהנסיעה ליו אורכת יותר חצי שעה היא פשוט מפונקת וזו תכונה שמסבכת את החיים... אני לא יודע מה למדת,אבל לכי תמצאי איזשהי עבודה ותמשיכי לחפש משהו יותר אטרקטיבטי בתחום התעסוקה תוך כדי.ככה זה לא יציק לך וגם צריך מעט להתפרנס.

ghatto

New member
בנוסף

אם בגילך את עדיין חייה עם ועל חשבון הורייך זה גם כן יכול להתפרש כחוסר עצמאות וכו'.

m s a d e 0 1

New member
המילים האחרונות לא יצאו לי ברורות:

רשמתי: "להתנדב מספר חודשים במשרד כח אדם"

m s a d e 0 1

New member
מאיפה לך שאני מפונקת? אולי אני פשוט

לא מאמינה שאני יכולה לעבוד בעבודה של שעות רבות עמידה על הרגליים.. חוץ מזה אני ממש מרגישה שאני לא ממוקדת. אין לי מספיק הבנה לגבי איפה בדיוק לחפש אם זה לא במלצרות למשל. חוץ מזה, שאני לא ממש טובה בתור טלמרקטינג או סוכנת מכירות- שזה בעיקר העבודות שפנויות. לא משאירים אותי בזה לאורך זמן, מנסיון. אם היית במקומי, והיית לומד שירותי אנוש (=מדעי החברה כמו בי איי כללי) וספרות אנגלית (לא רוצה לפנות להוראה כי בשבילה צריכה ללמוד עוד שנתיים מלאות לתעודת הוראה) לאילו מקומות היית פונה? איך? תן קצת טיפ, אולי אני באמת לא מבינה דברים בסיסיים. נ.ב. לחלק רב מעבודות הפקידות דורשים היום נסיון בהנהלת חשבונות- דבר שלא יצא לי לצבור ולא לדעת. לכן מעסיקים כאלה מייד פסלו אותי בהקשר הזה. חוץ מזה שאשה אחת מבוגרת יחסית שרצתה לעזור לי למצוא עבודה "שמכבדת את בעליה", ראתה את קורות החיים שלי שהיו ממש עלובים מבחינת צבירת נסיון וטענה שיתכן שאצתרך להתנדבר מספר חודשים למשל במשרד כח אשם כדי לצבור נסיון. אודה לך לתגובה מפורטת.

גברברת

New member
לבקשתך עצה מפורטת

את ללא ספק נמצאת במלכוד 22 של מעגל העבודה, מצד אחד את מחפשת משרות שכפי הנראה דורשות ניסיון בצדן ומצד שני אם לא תנתן לך ההזדמנות כחסרת ניסיון לעבוד באחת מהמשרות בהן את חושקת הרי לעולם לא תצברי ניסיון וחוזר חלילה. והפתרון? תחשבי מה התפקיד שמבחינת מהווה כרגע פסגת השאיפות ובאיזה סוג של חברה את מבקשת לעבוד (מציעה לך לבחון היטב גודל חברה, שוק פרטי מול שוק ציבורי, תוך בחינת אפשרויות קידום וכיוצ"ב). חפשי משרות בחברות הללו, אפילו אם הן משרות מאוד זוטרות כמו נציג שרות, טלמרקטינג , מזכירות וכו' ותכנסי ותתחילי להשקיע ולהוכיח את עצמך. בחלק לא מבוטל מהחברות במשק מעדיפים לקדם אנשים מתוך המערכת על סמך הכרות וניסיון בחברה הרללונטית לפעמים אפילו תוך הידיעה שיהיה צורך להכשירם יותר ממי שיבוא מבחוץ עם ניסיון מוכח. נכון שתצטרכי הרבה סבלנות, אבל זו הדרך לטעמי. בהצלחה

m s a d e 0 1

New member
קל לך מאוד לאמר לי את זה, אבל בעצם

מה שקורה במילים פשוטות זה שהמילכוד הזה קיים בכל מקום שאבקש לנסות לעבוד בו! בין שיש לי כבר תואר ולכן מקומות כמו להיות קופאית במשביר לא ימהרו לקחת אותי כי אני "מוכשרת מידי", ובין שחסרה הכשרה מקצועית: זה תואר ללא מקצוע. ואם עשיתי קורס מקצועי אחריו בשם רכזי כח אדם- מי אמר בכלל שלא ינצלו את רצון ההתנדבות שלי, וכשארצה שישלמו לי,"אמשיך לרצות" מבחינת המעסיקים... דרך אגב, נציגי שירות לקוחות זה תפקיד בעל מעמד גבוה מאוד, ושום מעסיק לא ישתגע להשקיע בי הכשרה בסיסית כי הוא לא יחשוב שאם לא עברתי את מבחניו (כל הזמן מעבירים מועמדים שרוצים לעבוד בשרות לקוחות, במבחנים קשים והרוב כמובן לא עוברים), הוא בכל זאת ירצה להעסיק אותי! ואני לא מאמינה שיש דבר כזה שנקרא התנדבות בשרות לקוחות..(המעסיק גם פה ימצא דרך אולי לנצל ולא יותר מכך). שוב פעם בקשר למזכירות- אף מעסיק לא ירצה לקחת אותי לעבודה כי אין לי שום נסיון מוכח בזה, לצערי. אז לא הבנתי מה הצעת פה..? אשמח לראות תגובה חוזרת.

ghatto

New member
אני רק כתבתי

"מה הייתי חושב למשמע הםרט ההוא עלייך". סביר שהייתי ממשיך בשיחה ורואה עם זה נכון או לא. גם לי קשה למצוא עבודה ויוצא שאני עובד בדברים שאני לא כל כך אוהב.הקייץ עבדתי בעבודה שבה שילמו מעט,אבל לפחות צברתי מעט נסיון...ככה זה. תמשיכי לחפש מתוך גישה חיובית.

seeyou

New member
עדיין לא מצאת עבודה יציבה ?../images/Emo11.gif

המיתון..? קיים! אבל,מי שרוצה לעבוד...עובד! אין בימינו דבר יציב! ה"זמני" הוא יותר "קבוע"...מאשר קבוע.. האם זה גורם לו לבהלה ואז להרתעות מפניי? תלןי איך את מציגה את המצב... אם יוצא שאת לא בסדר או שכולם לא בסדר.... בדרך כלל כונו אוהבים מצליחנים!

barbaba

New member
תקשיבי לי טוב .ממש טוב

הייתי עד לא מזמן במצבך-חיפשתי עבודה בנרות- ולקח לי הרבה מאוד זמן למצוא עבודה במקצוע, לאחר מעבר בין עבודות זמניות . ויש לי תואר ראשון ובכלכלה. וכולם לא הבינו איך אני לא מוצא . אפילו הייתי שליח כי זה מה שהייה .... קודם כל צריך להבין שיש מעט מקומות עבודה,המשק חנוק ע"י מונופולים,קומבינות , ובכלל זה משק קטן,קטנוני ואכזרי. חשוב לא לאבד תיקווה ולהמשיך לחפש בכל דר אפשרית את צריכה להבין דבר כואב : יש לך השכלה .אין לך מקצוע . ואת פשוט מאוד לא נדרשת בשוק מה עושים: תעשי למשל קורס הנה"ח סוג 3 .מנה"ח מוצאים עבודה כי זה מקצוע. גם את לא אוהבת וזה לא מדבר אליך . אל תשלי את עצמך "שבטח תמצאי עבודה כלבבך" .... יש משהיא אצלי בעבודה שעושה את זה עכשיו - היא מזכירה ונמאס לה להיות מזכירה של 3000 שקל . אז היא עושה את זה למרות שזה לא מעניין כדי להתקדם ולעבור תפקיד . את צריכה הסבת מקצוע ,כמו רבים שהולכים ללמוד מדעי הרוח ולא מצאו מה לעשות עם זה .תתכילי לחשוב בכיוון כזה או דומה והשינוי יבוא.....

m s a d e 0 1

New member
רציתי עוד לדעת, אתה חושב שבמרכז

הארץ יהיה לי יותר קל למצוא עבודת מזכירות למשל? כי עד עכשיו חיפשתי רק בצפון.

barbaba

New member
כיוון נכון

תראי אני גר בחיפה ואני יכול לומר לך שאני לא מצאתי עבודה בחיפה אלא בנצרת , וגם זה בקושי. את צריכה ללכת לחפש עבודה איפה שיש , לא איפה שאין . בצפון יש הצע דליל מאוד במרכז יש לך יותר סיכוי למצוא . אך האם תעברי למרכז לעבודה במזכירות? האם תיסעי למרכז יום יום נסיעות מתישות ? רק את יודעת את התשובה לכך... אפשר ורצוי לחפש בכל הארץ. אם את רווקה ,אין לך משפחה וכו', מה מונע ממך לקום ולללכת אפילו לעבוד באילת? לגור רחוק מהבית בשביל עבודה . קודם כל מצאי עבודה יציבה - המיקום פחות חשוב . בזמנו הייתי מוכן ליסוע גגם לקנדה בשביל עבודה .

m s a d e 0 1

New member
אני בהחלט רווקה, והחלטתי שאם אני

יכולה לחסוך קצת כסף בכדי לחיות בת"א בשביל הקירבה לעבודה- זה מה שאעשה. בעוד 4 חודשים בערך, נראה לי שאוכל לצבור לפחות 4000 ש"ח שטובים עבור שכירות דירה לכמה חודשים. ואז אמהר לחפש שם. הבעיה היחידה שכואבת לי פה ומפחידה אותי מידי היא הבדידות. יש לי כלבה שאני מתה עליה, והיא מאוד מרגיעה אותי עם כל האהבה שלה כלפיי, ואני לא מסוגלת לממן אותה לבד. ואם אני אעבור לת"א, יהיה לי קשה מידי בלעדיה. מה אני אעשה?

barbaba

New member
../images/Emo91.gifאני מבין לליבך

את רוצה לעבור למרכז בלי שתהייה לך שם עבודה ? זה לא דבר נכון לעשות, תארי לעצמך שתעברי וגם שם תחפשי ותחפשי ולא תמצאי . מאיפה תממני עלות מיחייה ושכ"ד? חשבת על זה? קודם תמצאי עבודה ואז תעברי כמה שלבים אופרטיביים: א.שלחי קו"ח ,כמה שיותר למרכז . אני גם חפשתי שם ,ופשוט לקחתי דפ"ז והתקשרתי לכל מספר שנראה לי רלוונטי . בד"כ התשובה הייתה שלילית , אבל יש כאלו שבקשו קו"ח . ב.אל תגידי שאת גרה בחיפה . יש לך קרובים במרכז? תגידי שאת גרה אצלם. חולון,ראשון, רמ"ג, וכו'. לא יקחו משהיא מחיפה כאשר יש מלא בנות בת"א. ג.בהמשך ל ב', כתבי אך ורק מספר נייד בקו"ח ולא את מספר מגורייך בחיפה. הסירי את הכתובת בחיפה וכתבי כתובת במרכז, פיקטיבית אם צריך(אף אחד לא יבדוק זת זה ,תאמיני לי ) ד.השתדלי לשלוח קו"ח במייל , כדי שלא ישימו לב שמספר הפקס הוא בצפון. --------------------------------- ה.אחרי כל העצות האלה , אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב . והכלבה שלך תוכל לעבור איתך מתי שתעבדי ותוכלי לממנה. אז לא להיות עצובה כ"כ בגלל זה =============================== גם אני בודד. אולי נדבר בטלפון ונפיג את הבדידות ...
?

למעלה