ויתור על פטור לינה בבסיס + דירת שירות

joe115

New member
ויתור על פטור לינה בבסיס + דירת שירות

שלום,

התחלתי הליך מיונים לתפקיד בגוף ממשלתי חיצוני ונאמר לי שהשירות דורש ממני מגורים באזור המרכז למרות שהוא במסגרת יומיות (בחמש בכל יום אני משוחרר אלא אם יצטרכו אותי ליותר זמן). בגלל שאני גר במרחק שעה מהמרכז אני אמור לקבל דירת שירות יחד עם חיילים נוספים שמשרתים שם, אך בגלל שאני מתנדב יש לי פטור מלינה בבסיס וזה מה שמונע מהם לאפשר לי להתמיין לתפקיד זה, ובמקביל מצידם הם לא מאפשרים שאשן בבית ופשוט אסע למרכז בכל יום בעצמי (למרות שזו שעה נסיעה בסה"כ).

יש לי שאלה אחת בעניין ומשהו נוסף שהייתי רוצה להתייעץ לגביו. השאלה שלי היא אם במידה וזה לא הסתדר לי מבחינת המיונים/מסוגלות להתמודד מול לינה מחוץ לבית, אוכל לעבור תפקיד באמצע השירות או עוד לבטל לפני הגיוס - ואם כן ואתחיל מיונים לתפקיד אחר, לא ינסו לשים אותי במקומות שבהם אצטרך לישון בבסיס בגלל שוויתרתי על הפטור? (בעצם שואל אם במידה ולא הסתדר לי שם, אוכל להידפק בלינה בבסיס בגלל שוויתרתי על הפטור הזה?) הרי אמנם אני בוחר בתפקיד כמתנדב ולא אבחר בבסיס סגור, אבל אם פתאום ירצו להשאיר אותי שבת או משהו (סתם דוגמה לצורך העניין), זה קיים? יש וקורים דברים כאלה?

ברמה האישית רציתי להתייעץ בעניין המגורים בדירת השירות. בעקרון מדובר בדירה שהם מספקים ולא צה"ל עם שותפים חיילים אחרים שגם כן משרתים שם. הרעיון של לינה מחוץ לבית ממש הלחיץ אותי בהתחלה ומצאתי את עצמי בקונפליקט ענקי עם עצמי ובלבול מול הדילמה הזאת. מדובר בתפקיד שאני ממש רוצה, אבל מצד שני לינה בדירה עצמאית עם שוטפים בעיר רחוקה מהמשפחה ומכל החיים שלי במשך שבוע שלם, זה משהו שמדאיג אותי. בייחוד כי לא מדובר בבסיס שאחרי העבודה יהי יהיה לי בו זמן פנוי, אלא חצאי ימים שאני פשוט חופשי בהם מהרגע שהתקשרתי, ובעצם אהיה לבד בעיר בלי אף אחד שאני מכיר.

זה מלווה בהמון חששות אבל אני לא מוותר לעצמי בקלות וישר בורח לרעיון של שירות קרוב לבית עם כמה שאני דוגמה קלאסית לילד שמנת מפונק, ובעצם הייתי רוצה לשמוע את דעתכם על העניין ובכלל אם יש חיילים שהתנסו בדירות שירות עם שוטפים רחוק מהבית אשמח לשמוע מכם! (אחות של ידידה שלי למשל הייתה מורה חיילת במרכז למרות שהיא לא משם, והיא לנה עם שותפות בדירה אבל לא יצא לי ממש לתחקר אותה עדיין)

וכמובן בעניין השני של הפטור שאם באמת שווה לי לוותר עליו ואם זה יזיק לי במידה ובסוף כן ארצה לשרת קרוב לבית? מעבר לזה, הבנתי שהתהליך של הגשת בקשה לביטול הפטור דורש מכתב אישי + חוות דעת מפסיכולוג/פסיכיאטר לשליחה בפקס לתא מתנדבים. זה נכון? יש לכם המלצות למה לכתוב במכתב?

סורי על החפירה!! תודה רבה מראש!

eran544

New member
בגדול

הפטור לינת בית גם מקנה לך איזה רדיוס של מקומות בהם תוכל לשרת, ככל הנראה אם הדרישה שלהם היא שתגור בדירה משלהם כנראה שאתה לא עונה על הדרישה הזאת.
ויתור על פטור לינת בית צריך להיות תלוי במצב שלך.
בכל מקרה בתור מתנדב תוכל להתמיין לכמה מקומות שתרצה ותוכל לקבל את ההחלטה לאן ללכת בסוף.
אם תוותר על הפטור לינת בית, זה בעיקר אומר שאתה חשוף לעונשים כמו ריתוק וכלא יותר בקלות (לא ניתן לתת להם עונשים אלו במשפט בגלל הפטור הזה). אם תרצה בכל זאת - מה שכתבת זאת הדרך הנכונה. בכל מקרה אם תבחר לשרת קרוב לבית אחר כך בלי הפטור זה לא ימנע ממך לשרת.
בהצלחה

joe115

New member
אני הולך על זה

מסתבר שהפטור הזה שולל ממני גם אופציות אחרות כמו למשל שח"מ שגם כן רציתי לחלופין, אבל בגלל שההכשרה בבסיס סגור גם את זה הם לא מאפשרים. אני הולך על זה ומוותר על הפטור.
&nbsp
אתמול מישהי ממדור מתנדבים אמרה לי שמדובר בתהליך של שבועיים והיום אמרו לי שזה כמה חודשים וסיכויים קלושים לאישור. לא אכפת לי וכנגד כל הסיכויים אני הולך על זה גם אם זה אחד לאלף (מלא במוטיבציה :]). אני צריך לכתוב מכתב פתיחה ולצרף חוות דעת, אני מתכוון להביא חוות דעת מפסיכיאטר, פסיכולוג, רופאת משפחה, רכזת שירות לאומי ומנהל ישירה במקום השירות הלאומי הנוכחי שלי, כמובן שבמכתב הפתיחה שלי אני מתכוון לפרט המון על המוטיבציה שלי, הרצון והאמונה שאוכל להתמודד עם לינה מחוץ לבית.
&nbsp
לדעתכם זה יספיק? מעבר לזה, מישהו יודע מה הסיכויים שמאשרים דבר כזה בדרך כלל, וכמה זמן לוקח התהליך?
&nbsp
תודה.

למעלה