ויתור/פירגון/השלמה.. לומדים את זה?

tlingit

New member
ויתור/פירגון/השלמה.. לומדים את זה?

האם אפשר "ללמד" מתאמן לסלוח לעצמו?? (או לפרגן לעצמו, או להשלים עם חסרונות ותקלות. כל שם יתקבל
) מתאמן שאמנם עובד באופן רצוף, שבועי, כדי להתקדם, מברר עם עצמו ערכים וכו' ובסך הכל מתקדם יפה באימון, אבל לא מצליח להשתחרר מההרגל, או אולי זו נטיה, של ה"הלקאה עצמית". כמובן שהוא מכיר בכך שההלקאה העצמית לא מקדמת אותו, ואף מעכבת אותו בכך שהיא יוצרת איום על הפעולה החופשית ועל העוז לצאת ולפעול. כמו גם לא מכבדת את הערכים שלו (החל ממתן כבוד לעצמו ודרך כל שאר הערכים) ועוד ועוד. כלומר הרבה עבודה כבר נעשתה בנושא זה, ועדיין... ההבנה לא עוזרת לזה להיעלם. האם זה משהו שייעלם ככל שתהליך ההעצמה יתקדם? האם יש דברים שאפשר לעשות ספציפית לנושא הזה? ,

מתרגלים את זה

השלמה עם עצמך, פירגון לעצמך קבלה, כל אלו כשאינם מתקיימים או שקיימת הלקאה וכדומה המאומן נתקל בחוסר התקדמות ופריצת דרך והיה נכון לנטרל או לשנות דפוסים אלו בתחילת התהליך, הטבע האנושי ניחן בסוג של אירוניה במקרה זה בעוד שקבלה עצמית השלמה ופירגון הם מאיצי פריצות דרך פיתוחם אצל רוב בני האדם היא פריצת דרך כשלעצמה ולכן אני רואה במיקרים כאלה את הצורך לתרגל ולא בהכרח להבין או להפנים במקביל לעבודה פרקטית בתחומים אחרים עם המאומן יש לתרגל את המאומן בקבלה והשלמה על מנת שאלו יתפתחו עם הזמן דוגמא פשוטה, מצאתי שכתיבה מאוד עוזרת, כתיבה פעם ביום או שבוע (הכל לפי המאמן והמאומן) של מאמר, סיכום, שמפרט ממש, איזה פעולות עשה המאומן לשביעות רצונו, חובה למלא עמוד למשל, המאומן מתאמץ וסוחט מעצמו את מה שהוא בדרך כלל משתדל להסתיר, ככל שעובר הזמן הפעולה הסינטטית תהפוף להרגל ולפתע המאומן יתחיל לאתר את הדברים תוך כדי היום יום, פשוט תרגול. וחכמים כבר אמרו "מתוך שלא לשמה בא לשמה" , מבצע פעולות במציאות שלא מתוך הבנה/הפנמה/כוונה וכל אלו יבוא בעקבות הפעולות. ויש גם את גרסת הסלנג "fake it fake it until you make it"

tlingit

New member
זה רעיון ../images/Emo62.gif

אני מאד מתחברת לאמירה שלך שצריך לתרגל לעומת ציפיה להפנמה (כמובן מפני שזו גישה אקטיבית, ולא המתנה פאסיבית. לפחות בתחושה) אבל אשמח אם תוכל להבהיר: - מה שאתה מתאר הוא (כמו שאני מבינה) הבניה של חשיבה חיובית האם ההנחה שלך היא שחשיבה כזו תגרום להפסקת ההלקאה העצמית?

זהו מעגל סגור

הלקאה כמו שאני מבין אותה נוצרת כשיש קונפליקט קונפליקט בין מה שהיינו רוצים שיקרה לבין מה שקרה במציאות כתוצאה מכן אנו מאשימים ואולי כועסים על עצמינו שכך קרה כאשר אנחנו בתוך דפוס מסויים של פעולות שאינם קוהרנטיות עם העקרונות שלנו אשר יוצרים מציאות שאינה לרוחינו אנחנו לא תמיד מצליחים לעלות למעלה ולראות את הדפוס הזה, לא תמיד נבין איך זה ש"עשעתי בדיוק כמו שהייתי צריך או שאמרו לי ועדיין לא הצליח לי" ואז תבא ההלקאה, "איך שוב עשיתי לא בסדר" הסיבות ההסטוריות או הנפשיות שהכניסו אותנו לדפוס הזה, גם אם נתעסק בהם במהלך האמון הן יהיו משניות לתהליך, מה שחשוב בתהליך אלו הם שני אלמנטים. 1. לאתר את הפעולות הלא נכונות ובעיקר לגרום לביצוע של פעולות נכונות (והשיטות ידועות ורבות) 2. לגרום למאומן לראות את התוצאות החיוביות של הפעולות האלמנט הראשון שהוא לב האימון, פשוט מתרגל את המאומן לעשות את "הדבר הנכון" עבורו (כמובן שיש את השלב המקדים של להבין מה הוא הדבר הנכון עבורו) ובכל זאת אין להניח שהמאומן גם ישים לב לשינוי החיובי ולמציאות החדשה שיצר, ואם ישים לב אולי לא יבין שהוא זה שיצר אותה, בכל זאת הוא הרי מאומן לראות רק "שחור" ולהלקות את עצמו על כך. האלמנט השני משלים את האימון והוא לתרגל את המאומן לראות את הצד החיובי בכל דבר, בכל פעולה שהוא עושה, בכל מציאות שהוא יוצר ויש חיובי בכל דבר. עם הזמן ההלקאה העצמית תעלם מעצמה כי המאומן מבטל את המקור שלה וזה הקונפליקט בין הפעולות שהוא חושב כנכונות והמציאות שאינה לרוחו. יש משפט שמיוחס לדלאי למה (ואולי זו אגדה אורבנית) "אם הפסדת חשוב לא להפסיד גם את הלקח" אפרופו יש חיובי בכל דבר המטרה אותה אני רואה בתהליך להיות מסוגל להניח את העבר מאחור, קשה, מסובך, מכאיב, מאכזב, מתסכל ככול שהיה הוא היה, ושום פעולה לא תשנה אותו כולל ובעיקר לא הלקאה עצמית, באותה מידה אין לשבת על זרי הדפנה בעקבות עבר מצהיר או התרפקות על אהבה ישנה (והתקעות בה), ויש מספיק שעושים זאת. העבר היה ואינו יותר מאשר זיכרון שאיתו נעשה מה שנרצה, פנינו אל העתיד. וזו כבר תובנה בעצם.

טשטושה

New member
אם מדובר במעגל סגור,

מה יועיל אימון? ראשית להערכתי, הלקאה עצמית מקורה אינו בקונפליקט מציאות מול רצון או במילים אחרות אכזבה מאי תיאום ציפיות: הלקאה עצמית היא התנהלות מודעת. אני מניחה שאדם הנוקט בהלקאה עצמית חש שהוא יוצא נשכר מכך, אחרת לא היה עושה בהלקאה שימוש. ההלקאה העצמית היא כלי לייצור איזה שהוא "רווח" בעיני המשתמש בו. מתוך הראיה של "רווח" השימוש, באותה הלקאה עצמית, אני מניחה שתירגול חוזר ונשנה כפי שהוזכר פה כבר, הוא התשובה והדרך . איזכור הרווחים המשתנים בעצם הפסקת השימוש באותה הלקאה הם הדרך לפיוס עצמי של "הלקוח " באשר הוא. לעניות דעתי, יש לאפשר לאותו "לקוח" חוויות מסוגים חדשים ולא איזכור של אותו עבר עליו הוא נשען. חוויות רגשיות מסוג שאותן הוא החמיץ במהלך שנות ההלקאה העצמית והחספוס של רגשות שקהו עם השנים כמו שמחה, התרגשות, התלהבות, מציאת החיובי ונקודות האור בדברים. אני אוהבת את דרך החוויה באמצעות אומנות או בעלי חיים ובמקרה של הלקאה עצמית, הייתי שוקלת אפילו אימון ברכיבה על סוסים שהוא משוב מיידי לאינטראקציה הנבנית בין הסוס ורוכבו כשבמקביל, עדיין יערך אימון אישי מוביל. בהצלחה,

המעגל הסגור

לגבי ההלקאה העצמית טוב שאנחנו לא חושבים אותו דבר אחרת היה כאן משעמם
לגבי המעגל הסגור אתן מטאפורה אדם הנוסע על גבי כדור לאורך קו המשווה , נניח כדור הארץ חושב או מרגיש כאילו שהוא נוסע בקו ישר. רק משהו עם נקודת יחוס אחרת (נניח מאמן היושב על הירח) יבחין שאותו אדם בעצם נע במעגלים ויוכל, להורות לו את הדרך ואת האפשרות לצאת מהמעגל הסגור (להגיע לירח אולי) בהסבר ראשון אותו אדם לא בהכרח יבין מה זאת אומרת "אתה נוסע במעגל" הוא הרי לא סיבב את ההגה ולו פעם אחת, החזיק חזק וישר לאורך כל הדרך, אך אם יפעל על פי הדרכתו של מאמן הירח, ויגיע לשם, לפתע תפתח לפניו נקודת מבט שלא היה ער לה קודם. העשיה תוציא אותו מהמעגל, לאחר שיצא אולי יבין. המטאפורה הזו היא בדיוק המצב בחיים שלנו רק שבמקום הזירה המרחבית אנו פועלים בזירה הקוגנטיבית.

טשטושה

New member
הבנתי את כוונתך אבי בכר,

אני מבינה שאתה מתכוון ל- LOUP ויכולה להתחבר להסבר המצורף. אני לא סגורה אם תפקידו של מאמן הוא להורות במקום להראות ל"לקוח" את הדרך - אבל זה ודאי נושא לדיון בפני עצמו שאשמח ללמוד ממנו. תודה לך על ההסבר,

טשטושה

New member
חדשה, מנסה את כוחי בתשובה לשאלתך

אני יוצאת מתוך הנחה שאימון אישי לא משנה את מהותו הבסיסית של אדם. הוא אכן מעניק כלי עבודה, זויות ראיה ובעיקר הזדמנות לעשות שימוש סימולטאני בשני אלו - אך אין אפשרות לשנות את מהותו הבסיסית של אדם ובאופן אישי, איני מוצאת מקום לעשות זאת (נתפש כהפעלת שיפוטיות). אפשר להראות למתאמן מה עושה לו ההלקאה העצמית, ניתן להראות לו על איזה צורך עונה לו ההלקאה העצמית - ניתן להקנות לו כלים הן לראיה והן לטיפול אך את ההחלטה.... את ההחלטה רק הוא עצמו יכול לעשות ! מאושרת שמצאתי פורום שכזה, אף שאיני מאמנת אישית עדיין ברוכים הנמצאים

tlingit

New member
ברוכה הבאה טשטושה ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת אלינו לפורום
תמיד מרתק לראות ולשמוע עוד נקודות מבט ומחשבות
אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה
ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

טשטושה

New member
ברוכים הנמצאים ../images/Emo140.gif

שמחה להיות כאן ובין השורות להתאמן בעצמי ובמקביל אשמח לתרום מהידע שלי. קצת על עצמי, נשואה+3, סטודנטית לרפואה טבעית תודה, אקרא את המאמרים והכללים כמובן.

למעלה