וכעת גם הגיע תורי

Veggie John

New member
וכעת גם הגיע תורי

לפנות אליכם בצרת רעב. אמא בחו"ל ואני, יש להזהיר מראש, מאותגרת גסטרונומית. אשמח לקבל מתכון שעיקרו בטטות, רק לא סלט או מרק. haleth.. אני יודעת שיש לך משהו..
 
אמ...לי יש הצעה

את יכולה לקחת כמה בטטות וכמה תפוחי אדמה, לחתוך אותם לפלחים (כלומר-לרוחב) ולשים את הכל בתבנית זכוכית. לתבל בשמן זית/זעתר/ עשבי תיבול... ולשים את כל העסק בתנור.. אין לי שמן של מוסך לכמה זמן בדיוק...עד שזה מתרכך.. זה יוצא טעים..
 

haleth

New member
קראת לי אז באתי, נשמה שכמותי

אז ככה: ראשון קבלי את תבשיל הקארי האלוהי. העסק הזה טעים בצורה כל כך שערורייתית, שלמרות שכבר נתתי אותו ב"וואלה", אני חוזרת ומפיצה את הבשורה: תבשיל קארי כתום עם קוקוס חומרים: 1 עגבניה 3 שיני שום 1 פלפלון צ´ילי 1 כפית ג´ינג´ר טרי 2 כפות שמן 1 בצל קטן, קצוץ ½ כפית אבקת קארי ¼ כפית גרגרי כמון ¼ כפית גרגרי חרדל שחור (רצוי, אבל לא הכרחי) ¼ כפית כורכום 2 בטטות, קלופות וחתוכות לחצאי עיגולים 3 גזרים, קלופים וחתוכים לחצאי עיגולים 300 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות 1 קופסה חלב קוקוס משומר (בחנויות טבע) 2 עלי דפנה מלח ופלפל מעט סוכר 2 כפות צימוקים 3 כפות קוקוס טחון כוסברה קצוצה לקישוט אורז לבן להגשה הכנה: מרסקים את העגבניה בבלנדר עם השום, הצ´ילי והג´ינג´ר למחית חלקה. מזהיבים את הבצל בשמן, בווק או בסיר גדול, עד שהוא רך וזהוב. מוסיפים את הקארי, הכמון, החרדל והכורכום. מטגנים תוך כדי בחישה 2-3 דקות עד שהגרגירים מתפצפצים מעט. מוסיפים את הירקות הכתומים, מערבבים ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את מחית העגבניות, מטגנים תוך כדי בחישה עוד שתי דקות ומוסיפים את חלב הקוקוס, עלי הדפנה וכוס מים. מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים על אש בינונית ללא מכסה כעשרים דקות או עד שהירקות רכים. בחמש הדקות האחרונות מוסיפים את הצימוקים. אם הקארי מתייבש אפשר להוסיף עוד מים. להגשה – מחלקים אורז לצלחות, מניחים עליו או לידו את הקארי ומפזרים מלמעלה את הקוקוס והכוסברה.
עתיר קלוריות.
 

haleth

New member
וגם: קדירת בטטות נוסח ג´מאייקה

חומרים ל-2 מנות: ½ קילו בטטות ½ בננה חתוכה לפרוסות עבות ¼ כוס מיץ תפוזים ½ כפית מלח 1/8 כפית פלפל 2 כפות פקאן קצוץ גס 2 כפות שבבי קוקוס קלויים הכנה: קולפים את הבטטות, פורסים, מבשלים עד שיתרככו ומסננים את המים. משמנים קדירה חסינת חום בנפח ליטר - ליטר וחצי, עורכים בפנים את פרוסות הבטטה והבננה. יוצקים מעל הכל את המיץ. מפזרים מלח ופלפל. מקשטים עם פקאן וקוקוס. אופים כשהקדירה מכוסה בטמפרטורה של 175 מעלות למשך 30 דקות.
 

haleth

New member
וגם: אנטיפסטי

אנטיפסטי חומרים: קישואים חצילים בטטות תפוחי אדמה כרובית או כל מה שנראה לכם מתאים לרוטב ויניגרט: 3 כפות שמן זית כף חומץ בלסמי או בן יין אדום כמה שיני שום קצוצות מלח, פלפל שחור גרוס אפשר גם כמה עלי בזיליקום קצוצות, ולימון הכנה: פורסים את הירקות על תבנית משומנת בשמן זית, בתנור על חום גבוה (200+) עד שמתרכך ומקבל צבע יפה של גריל. בינתיים מכינים את הרוטב. כשהירקות מוכנים - לערבב הכל ביחד.
 

haleth

New member
והכי אני אוהבת: סלט בטטות חם

כן ג´ון, אני יודעת שלא רצית סלט, אבל הוא חם, והוא טעים! חומרים: בטטות עגבניות שרי כמה שיני שום קלופות בזיליקום שמרי בירה שמן זית מלח, פלפל שחור גרוס טרי, כמון הכנה: לבשל מעט את הבטטות. להניח את הבטטות ועגבניות השרי בתבנית, עם שיני השום ועלי בזיליקום קצוצים. לאפות עד שהעגבניות מתבקעות. לתבל בתבלינים ומבעט שמרי בירה ולבזוק עלי בזיליקום טריים. להגיש חם.
 

guruyaya

New member
משהו מהיר ומשביע

קחי בטטות, חיתכי לחתיכות קטנות (לא מיקרוסקופיות). קחי תפוחי אדמה. חיתכי לחתיכות קטנות (לא מיקרוסקופיות). קחי בצל, חיתכי חתיכות גדולות (לא מיקרוסקופיות) שימי בתבנית עמידה למיקרו. שימי שמן (מכל סוג, עדיפות לשמן זית), תבלני בפפריקה, כסי ולמיקרו 5-10 דקות (תלוי בכמות). שילפי את התבנית מהמיקרו, שילפי את הכלי, הוציאי את תפוחי האדמה, הוסיפי פיתה וחומוס והיי המאושרת באדם. עד כמה שאדם יכול להיות מאושר.
 

guruyaya

New member
לא.

למעשה, אם תיקחי תפוח אדמה שלם, תעשה בו חורים במזלג, תכניסי למיקרו למשך 3 דקות (אולי טיפה יותר, אני לא בטוח), את תקבלי תפוח אדמה מבושל, בטעם שמזכיר קצת ל"ג בעומר.
 

F L O P P Y

New member
אוי ג´ון, מה לי ולבישול?!

דבר שאכן עשוי להתברר כמכשול אם אני אכן מעוניינת (ואני מעוניינת ובשלבים) להפוך לטבעונית: אין לי מושג איך מבשלים!!! בטח לא אוכל טבעוני, ויתרה מזאת, אני ממש מסוכנת לסביבתי כשאני במטבח, עניין עצוב אך נכון כנכון היום. הממ... טוב כנראה שאאלץ להסתדר עם גבינת טופו ועשבים בלבד ומדי פעם לחרוך את אצבעותי ואת הבית בכל מני ניסיונות בישול פאטתיים שקרוב לוודאי יתבררו כאסונות טבע...
 

haleth

New member
נכון, הוא ממש לא שווה

אבל "לבריאות", ספר אחר של זהורית שייחי בלום הוא ממש התנ"ך שלי.
 

F L O P P Y

New member
תודה לכולכם, נראה לי שאני אתחיל עם

"איך להדליק את הגז בלי לגרום לפיצוץ בבית ב-3 שלבים", ואז נעבור לקטע המסובך יותר שהוא בעצם הבישול עצמו...
 

rastotman

New member
ניקרא לזה שירשור מתכונים?

-קניתי בהמלצת הפורום אבקת חרובים ואני מחפשת מה לעשות איתה -אולגה ביקשה ממני מתכון לעוגיות בלי ביצים, אני אציץ גם במאמרים, אבל אם למישהו יש מתכון זוכה פרסים- זה הזמן -ו, אחרי שהכפשתי את שם ספר הטופו בשירשור הזה, ניסיתי היום להכין את הלחם טופו בצל שלו- יצא מוצלח למדי למרות שכדי להקשות את זה אפיתי שעה וארבעים במקום ארבעים -דקות ועכשיו כשזה קר ועמד כמה שעות להיתחמצן לו ניראה לי שזה נעשה קשיח מדי ומיתקרב לדרגת קשיחות של הסוםגניות המיתולוגיות שלי (שלפי שיעור ביולגיה דווקא היו צריכות לצאת בסדר גמור- כנראה שהכוונה שמה הייתה לשמרים יבשים ולא טריים, אבל זה בכלל לא קשור). בכל מיקרה, אל תפחדו להכין לחם- שמרים עם מים חמים ומשהו מתוק (לא יותר מדי חמים ולא יותר מדי מתוק כדי לא להרוג את השמרים) פירה (זה המתכון) טופו מעוך, המון קמח מלא, שמן ומלח, לתת לזה לתפוח ואז עוד המון קמח מלא ובצל- פשוט למדי. אני הכנתי שלושה כיכרות, אחת מעוטרות בעיטורי מזלג עקומים, על אחת כתבתי ענבל ועל השלישית כתבתי טופו- אני מאוד גאה.
.
 

Neta558

New member
אבקת חרובים

כל מתכון שמכיל קקאו, פשוט להחליף אותו באבקת חרובים. זה נותן לזה טעם קצת יותר מתוק, ובלי טעם הלואי (שכנראה רק אני לא אוהבת) שיש לקקאו. (טעם שוקולדי קצת מר מוזר שכזה...). עוגיות בלי ביצים-פשוט להשתמש בתחליפי הביצה. יש גם הרבה עוגיות שפשוט אין ביצים במתכון שלהן-חפשי בספרי אפיה שונים.. נטע (אפצ´י)
 
למעלה