קראת לי אז באתי, נשמה שכמותי
אז ככה: ראשון קבלי את תבשיל הקארי האלוהי. העסק הזה טעים בצורה כל כך שערורייתית, שלמרות שכבר נתתי אותו ב"וואלה", אני חוזרת ומפיצה את הבשורה:
תבשיל קארי כתום עם קוקוס חומרים: 1 עגבניה 3 שיני שום 1 פלפלון צ´ילי 1 כפית ג´ינג´ר טרי 2 כפות שמן 1 בצל קטן, קצוץ ½ כפית אבקת קארי ¼ כפית גרגרי כמון ¼ כפית גרגרי חרדל שחור (רצוי, אבל לא הכרחי) ¼ כפית כורכום 2 בטטות, קלופות וחתוכות לחצאי עיגולים 3 גזרים, קלופים וחתוכים לחצאי עיגולים 300 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות 1 קופסה חלב קוקוס משומר (בחנויות טבע) 2 עלי דפנה מלח ופלפל מעט סוכר 2 כפות צימוקים 3 כפות קוקוס טחון כוסברה קצוצה לקישוט אורז לבן להגשה הכנה: מרסקים את העגבניה בבלנדר עם השום, הצ´ילי והג´ינג´ר למחית חלקה. מזהיבים את הבצל בשמן, בווק או בסיר גדול, עד שהוא רך וזהוב. מוסיפים את הקארי, הכמון, החרדל והכורכום. מטגנים תוך כדי בחישה 2-3 דקות עד שהגרגירים מתפצפצים מעט. מוסיפים את הירקות הכתומים, מערבבים ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את מחית העגבניות, מטגנים תוך כדי בחישה עוד שתי דקות ומוסיפים את חלב הקוקוס, עלי הדפנה וכוס מים. מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים על אש בינונית ללא מכסה כעשרים דקות או עד שהירקות רכים. בחמש הדקות האחרונות מוסיפים את הצימוקים. אם הקארי מתייבש אפשר להוסיף עוד מים. להגשה – מחלקים אורז לצלחות, מניחים עליו או לידו את הקארי ומפזרים מלמעלה את הקוקוס והכוסברה.
עתיר קלוריות.