ולארוחת הערב - אינסולין

tulkin

New member
ולארוחת הערב - אינסולין

בהיותי LADA גאה בתחילת דרכו, הגוף שלי עוד יודע לייצר קצת אינסולין. כשהוא ממש מתאמץ הוא מגרד את הקצה התחתון של טווח הנורמה בצום של אנשים בריאים. אבל להפתעתי גיליתי שיש שוני בייצור האינסולין במהלך היום. בבוקר - כמעט אין כלום, בלי קשר למה אני אוכל. ולכן, אלא אם כן אני נוקט בצעדים מהירים (תרתי משמע) להורדת הסוכר, גרף הסוכר שלי נמצא בעליה מתונה אך מתמדת. לעומת זאת, בערב, כך שמתי לב הגוף שלי כנראה מייצר ממש הרבה. גם אם התחלתי את ארוחת הערב עם 110+ גלוקוז (לפני הארוחה. מצב די שכיח), תוך שעה-שעתיים אחריה רמת הסוכר יורדת לאזור ה100, שם היא תישאר (ואף תרד קצת) במהלך הלילה. אמנם כל הארוחות שלי הן דלות בפחמימות, כך שבכל מקרה אני לא מעמיס יותר מדי על האינסולין, ובכל זאת, עושה רושם שתאי הבטא הטובים שעוד יש לי מגיעים למשמרת ערב. מעניין כמה זמן זה ישאר כך.

סתם. בלי פואנטה או שאלה. התבוננות עצמית שהפתיעה אותי ורציתי לשתף.

אז אתה רוצה לשתף אותנו, ולספר שללבלב שלך יש

שעון פנימי? אני לא רואה שום הבדל בין סוכר 100 ו- 110.
הלבלב "פועל" לפקודות המוח, אשר מתרגם את השינויים בסוכר.
האם אתה לוקח גלוקומין? (נגד תינגודת)

tulkin

New member
1) לא לוקח בינתיים שום תרופות

2) האינטואיציה שלי היתה שהלבלב מגיב בעיקר לסביבתו (למשל רמת הסוכר בדם) ופחות לשעון הביולוגי שברור שיש לגוף. ואני לא בטוח (אבל לא יודע מספיק) כמה המוח מעורב באופן ישיר בעניין - האינטואיציה שלי שה"חיישנים" של רמת הסוכר נמצאים באזור הלבלב-כבד, ושהם מפרישים הורמונים/חומרים אחרים שנקלטים ישירות בלבלב ליצור אינסולין. אבל כאמור, יכול להיות שאני טועה.
3) בין 100 ל 110 יש הבדל של 10%. כשחושבים על טווח הערכים המקובל, זה אפילו מהווה חלק יותר נכבד שלו. לא נראה לי זניח. זה כן בתחום טעות המדידה של רוב המכשירים, אבל כשמדובר בתבנית חוזרת, זה כבר מעבר לטעות של מדידה כזו או אחרת.
חוץ מזה, אם התחלת ארוחה ב110 ושעה אחריה אתה עדיין ב110 למרות שאכלת מעט פחמימות (דגש על מעט), סימן שאינסולין עבד כאן.

tulkin

New member
תודה על ההפניה

יש לי גישה לכתבי עת אקדמיים (אפרופו - אם מישהו צריך מאמר ואין לו גישה, אתם מוזמנים לבקש ואעזור בשמחה).
בהחלט אקרא.

IrisPeleg

New member
תסמונת השחר

אולי זה קשור לתסמונת השחר שהגוף מתנקה מאינסולין או תנגודת אינסולין.
אני בבוקר צריכה הרבה יותר אינסולין מהרגיל (אבל הרבה יותר)

למעלה