ולבקשת הקהל:
סקר חדש

הייזל

New member
ולבקשת הקהל: ../images/Emo153.gifסקר חדש../images/Emo153.gif

נא לשרשר כאן תגובות, תוספות ושאר ירקות נץבץ תוחזר ה|חללית| לאלתר!

alond

New member
נו באמת!

נערת הטנק? בחיאת! לא צריך להגזים
מה עם סדרת מלחמת הכוכבים? לדעתי מה שגרם לז´אנר לפרוץ (איזה ז´אנר אפשר להתווכח...). אני הייתי בוחר (ובחרתי) בבלייד ראנר.

הייזל

New member
אני *לא* נכנסת לוויכוח הזה שוב!

תעשה חיפוש בפורום, אני בטוחה שתמצא הסבר.

דרגורן

New member
../images/Emo98.gif לכוח יש הסבר פיזיקלי... ../images/Emo98.gif

בקיצור ולענין, מלחמת הכוכבים זה פנטסיה מכוון שאחד הראשים קבע שהוא פנטסיה! ואם לא תיזהר, אתה תובא למצב שבו אתה תתחנן שאנחנו נסכים איתך שזה פנטסיה.... ושלא תגיד שלא הוזהרת

tsahee

New member
לא פנטסיה, ולא מד"ב.

טוב, נו, דיון שמוצה. ההבדל הוא בין גישת ה"תפאורה" לזו של ה"מהות". כמובן, השניה (שאני מחסידיה) בעייתית הרבה יותר להגדרת הקו המפריד, אבל זה לא עושה אותה לנכונה פחות.

יש דיון מעניין על כך באורט

אחת הטענות שהועלו הייתה שבסרטים, להבדיל מספרים, יש לתת הנחות מסוימות בבואנו לבחון "מהות" מהסיבה הפשוטה שמדובר בז´אנר שונה עם בעיות ייחודיות (העברת רקע תרבותי והיסטורי, שניתן בקלות יחסית לעשות בספר, הרבה יותר קשה לעשות בסרט, וראה חולית של לינץ´). האם גם בליידראנר הוא פנטסיה כיוון שלא מוסבר איך מייצרים אנדרואידים, וככל הידוע לנו הם תוצר של כישוף שחור?

preacher

New member
אני אוהב לקרוא למלחמת הכוכבים

"אגדת מד"ב". זה די ממצה את התחושה שיש בסרטים, לפחות בראשונים.

את לא צריכה להיכנס לוויכוח הזה

אין פה וויכוח. מלחמת הכוכבים היא לא פנטסיה!!! דרך אגב עכשיו זה יום ולא לילה.

Boojie

New member
ואם תעשה חיפוש בפורום,

תגלה גם, שהשאלה אם "מלחמת הכוכבים" זה מד"ב או פנטזיה, היא שאלה שהתווכחו עליה רבות, ושיש אנשים רבים, |שיעול|כמוני|שיעול|, שלא מסכימים עם הטענה שזו פנטזיה. לקבוע קביעה נחרצת שמלחמת הכוכבים זה פנטזיה נשמע לי קצת מופרך. גם להרחיק את מה שהוא אולי הקלאסיקה הגדולה של הז´אנר מתוך סקר על הז´אנר נראה לי קצת, אה, בעייתי.

alond

New member
יש סוגריים אחרי ההערה של הז´אנר.

לא שמתי אותם סתם. התכוונתי שזה שם את המד"ב (בעיני "פשוטי העם") על המפה יותר מכל סרט אחר.

Elenwe

New member
לא, פשוט בגלל שזה קרה לפני הרבה זמן

בגלקסייה רחוקה רחוקה... :D

elad2040

New member
גאטקה?

בהחלט יותר טוב מחלק מהזבלונים שיש שם. עם כי עדיין 12 קופים יותר טוב ממנו.

למעלה